Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Což o to, na začátku neskutečně chytré, ztřeštěně zábavné, s nadsázkou a pro všechny. Později jen ukřičená infantilnost, ve které jsou popkulturní odkazy (Např. sci-fi padesátek?? Kolik dětí maximálně věku prvního stupně základky to pochopí?) jen pomníkem prvních asi tří sérií. A kvůli Nicku to asi jen tak neskončí. Původně jsem si myslel, že jde o postavu ze staré theatrical éry a ten vzhled postav i gagy to hodně připomínají, přitom má velmi originální prostředí, zřejmě důvody, proč SpongeBob tolik zabral. Autor Hillenburg (který už dávno odešel od seriálu) byl sám mořským biologem. Upřímnou soustrast. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

90% Je to normální? No samozřejmě, že není, proto je to taková sranda. Jak charakterizovat seriál, kde hlavními hrdiny je mořská houba (Spongebob Squarepants), jaho kamárad hvězdice (Patrick Star), chobotnice s obsesí v hraní na klarinet (Squidward), chamtivý krabí majitel občerstvení (Mr. Krabbs) atd... ? To snad ani nejde, podívejte se sami a zjistíte třeba i to, jak vypadá mořská veverka :). Co ty na to Garry? .... miou miou ()

Reklama

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Jako odpůrce Spongeboba musím zmínit naprostou banalitu nápadu-mluvící houby.. Sice to nepraktikuji často ale na tento seriál koukám/nekoukám v češtině a ten "hlas" mi k tomu vůbec nesedí. No ale celkově příběh, komika a systém prezentace mě nudí a vytáčí. A ta znělka ? To je snad horší než u seriálu Ulice nebo Ordinace !!! ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Tohle je jedna velká bezkonkurenční halucinace. Zbožňuju Spongeho a když jsem viděla Twilight s českým dabingem, tak jsem místo Edwarda viděla Spongeho (díky Honzovi Maxiánovi) a celý film jsem se jen smála. Jojo občas si říkám, že ty starosti, které má Houba Robert v ananasu na dně moří, bych také chtěla mít. :D ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když myju houbičkou nádobí (ne, myčku dosud nemáme), vzpomenu si na Spongeboba. :-) Jasně, je to seriál pro děcka, ale i dospělí si v něm můžou leccos najít. U některých dílů jsem se "řezal" jako blázen, jiné byly o kousek slabší, ale celkově je to fakt dobrým směrem ulítlý seriál, který když už člověku náladu nezvedne, tak ji aspoň nezkazí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • SpongeBob se původně jmenoval SpongeBoy a seriál měl nést název SpongeBoy Ahoy!. Toto pojmenování „SpongeBoy“ však již bylo opatřeno ochrannou známkou. (D.A.)
  • Restaurace Křupavý krab (v originále Krusty Krab) je ve skutečnosti inspirovaná pastí na humry. Dá se tak předpokládat, že se jedná o promyšlený vtípek  tvůrců. (P. J. D.)
  • Od 9. série je seriál vyráběn v HD. (Pierre)

Reklama

Reklama