Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (178)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Dynamita jsem čekal trochu víc, protože tam dialogy bezvadně fungovaly. Tady bohužel tolik vtipných momentů není, ale nakonec mě to ale neuráželo tolik, jako jiné recenzenty. Škoda naprosto nevyužitých záporných postav. Vlastné většina lidí tu je jako nemluvící křoví, ve kterém se jako machr pohybuje postarší Murphy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já věděl, proč tenhle film odkládat. A měl jsem ho odkládat i dál. V prvních minutách si říkáte - Hele on tam je tenhle, a hele oni do toho filmu dali i tohodle...no super, tyjo a tenhle taky byl v původním filmu, to je hustý. Jak je to vůbec dlouho, co natočili ten první díl? Třicet let? Tybláho...tak to jsou hustý. No a po asi čtvrt hodině si řikáte spíš - Tyjo, to si dělaj prdel, další taneční číslo? A co to je zase za wtf scénu? A proč to tam kurva je? A co to za kokoty vůbec natáčeli...až, dokud Vám neodejdou nervy a Vy film vzteklí nevypnete a už o něm v životě nebudete chtít ani slyšet. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Ale jo proč ne, jasně příběh není nic moc a spíš jsem od toho čekal objevování Ameriky po těch letech a poukazování jak se společnost změnila a od Murphyho jsem čekal, že si nekorektně z toho bude dělat srandu i když sem tam něco bylo tak je to pořád oddechového film. Film který si evidentně ty herci užili a nemusíme se pořád koukat jen na super dokonalý kousky, ale je třeba v tomhle světě prostě jen sednout a občas se zasmát. Na první díl  to sice nemá, ale jinak v pohodě a takový dobrý průměr u kterého vám bude dobře a občas vás to vtipně nabije. A Murphy má pořád to kouzlo jako dřív a i ty svoje až čtyř role byly opět super hlavně kadeřníci :-) Za mě tedy celkově 50% a tři hvězdy ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Ne dosti na tom, že to není vůbec vtipné a snímek se skládá ze samých klišé, ale je to vrcholně rasistický film. Afriku ukazuje jako zkreslené panoptikum, kde se dodržují barbarské zvyky, chod země určuje jakýsi pokleslý šaman, primitivismus na každém rohu, Afričané jsou povětšinou bizarní figurky imitující střelené diktátory, úslužné strýčky Samy či tupé válečníky. ____ Eddie by si měl uvědomit, že jeho přestrojování za několik různých postav nebylo nikdy vtipné. Když to ještě zabalí do nechutných vyměšovacích vtipů, tak tu hrůzu poníží na ještě spodnější level. Přisprostlá macecha z Bronxu je esencí nechutnosti. SHRNUTÍ: Na téhle cestě maximálně tak uklouznete po ho…   hodně hnusné šmíře. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádný úlet. Pro Cestu do ameriky mám slabost (i pro odkazovanou Záměnu). Ale tohle mi moc nesedlo. Dost mi to připomínalo filmy se Sachou Baronem Cohenem (zejména Diktátor a Borat). Ale oproti nim tohle je vtipné pouze v pár momentech. Celkově se to spíš veze na vlně trapnosti a snahou vtipkovat za každou cenu. No a to se povětšinou absulotně nedaří. Příběh se také příliš dobře nepodařilo vymyslet, aby dvojka měla ve výsledku nějaký význam. Co se snímku daří, je povedeným způsobem odkazovat na původní film (a nejen ten). Některé scény jsou taktéž velmi povedené. Ale ve výsledku film nedokáže ničím překvapit a leckdy jen zbytečně přešlapuje na místě. Délka je také delší než by měla. A moc nechápu to, že z toho nakonec tvůrci udělali skoro muzikál. Na druhou stranu s takovým hereckým obsazením toho nelze moc zkazit a i ty sebetrapnější vtipy neklesnou tak hluboko. Ale nepochybně by se původní film bez tohoto pokračování dozajista obešel. 3/10. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení snímku probíhalo v americkém městě New York City. (Kuzmik)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusové a vystřižené scény. (SONY_)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno