Reklama

Reklama

Carnivale

(seriál)
  • USA Carnivàle
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2005), 20 h 17 min (Minutáž: 44–56 min)

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Michael J. Anderson, Nick Stahl, Adrienne Barbeau, Patrick Bauchau, Debra Christofferson, Tim DeKay, Cynthia Ettinger, John Fleck, Carla Gallo, Toby Huss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Strhující drama odehrávající se ve 30. letech v poušti Velkých rovin.  1934. Pouštní kraj Velkých rovin v Oklahomě. Tohle je poslední velký magický věk. V čase obrovských písečných bouří, děsivého sucha, záplav a epidemií – znamení božího hněvu a předpovědí Apokalypsy – začíná konečné účtování mezi dobrem a zlem. Bitva se odehrává v samém srdci říše zvaná Amerika. A až skončí, lidstvo navždy pochopí, proč se stal zázrak. Dvanáct dílů tohoto dramatického seriálu se odehrává při putování cirkusu pouštní krajinou v Oklahomě a sleduje osudy tajemného osmnáctiletého uprchlíka se skrytými schopnostmi a charismatického misionáře, jejichž cesty se zkříží. Je to doba, kdy je zlo na vzestupu po celém světě, protože velká ekonomická i sociální krize napáchala nenapravitelné škody. Po matčině smrti se Ben Hawkinson, který utekl od gangu, hledaného pro vraždu, přidá k cirkusu. Vede jej tajemný impresário zvaný „Šéf“. Ve společnosti vyděděnců Hawkins náhodou objeví své nadpřirozené schopnosti. Mezitím je metodista Justin Crowe, pastor v kalifornském městečku Mitern, sužován apokalyptickými sny a vizemi. On sám také vládne dlouho potlačovanými mimořádnými schopnostmi. Ben a bratr Justin, oba vytrženi ze svých životů, zjišťují, že svět, který znali, je znovu uvržen do pradávného konfliktu mezi Světlem a Temnotou a oni jsou v této bitvě hlavními hráči. V hlavních rolích hrají: Nick Stahl (V ložnici, Terminátor 3), Clancy Brown (Vykoupení z věznice Sahwshank), Michael J. Anderson (Twin Peaks), Adrienne Barbeau (Útěk z New Yorku), Patrick Bauchau (Cela) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

mně nějak přišlo, že Carnivale se snaží mermomocí vypadat opravdu mysteriózně a na většinu věcí, co se tam děje, člověk jen může podotknout; "hmm...záhada", a jede se dál. Jakoby si scenarista, aniž bych chtěl pomlouvat jeho zaručené kvality, neustále brumblal; "Jo to tam dám, to bude vypadat záhadně". 40 minut by stačilo. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Většina seriálů tohoto střihu začíná ve zběsilém tempu a v případě úspěchu pak přidává do dalších a dalších dílů větší a větší množství vaty. Carnivale jako by nad první fází ohrnul nos a začal rovnou cestovním tempem cirkusové maringotky. Vážím si většinového názoru, 89% na CSFD je skvělá známka, ale mně už první díl hrubě nepřesvědčil. Tvůrcům tleskám za rozhodně perfektní, neotřelý námět, jenže marná sláva, celou dobu jsem měl neodbytný pocit, že režisér (a možná i scénárista) hrozně chtějí něco, nač evidentně nemají. Holt ne každý je David Lynch umění natočit mystickou, psychedelickou scénu se musí v člověku narodit, nedá se odpozorovat ani "vychtít". Pro mě osobně tak z Karnevalu na mnoha místech prosvítá místo magie a tajemna lehce upocená snaha o mystiku, rutinérství a ošoupanost filmových postupů. I přes tak ostrou kritiku se však nedá říct, že by mně seriál znechutil, spíš mi přišlo líto nevyužité šance, kdyby tak samotná realizace dopadla stejně jako skvělý námět.... Ale drtivé většině diváků to zjevně stačí a já proti tomu neřeknu ani půl slova. ()

Reklama

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Minulý týden běžel na americkém HBO pilot a hodnocení celkového dojmu ze seriálu po shlédnutí první epizody je ošemetné, přesto se o to pokusím. Carnivale přišlo pro Nicka Stahla před proslavením v Terminátorovi 3, ale seriál jsem okusil právě kvůli němu. V T3 podal senzační herecký výkon, který v Carnivale jen potvrdil. Američtí recenzenti přirovnávají sérii k Twin Peaks co se týče mýtičné tajemnosti, mnohdy těžké pochopitelnosti. A je to tak. David Lynch je cítit na každém kroku, podivní členové pojízdné poutě připomínají podivné obyvatele městečka, psychedelické snové pasáže bez červené opony, zato s tekoucí červenou krví z nebe... Příběh vypráví o nekonečné "epické bitvě mezi dobrem a zlem". Už se těším, až se pořádně rozjede... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice povedený seriál z dob světové krize 30 let minulého století v USA. Sledujeme osudy řady figur jednoho cirkusu, kdy vidíte na každém rohu chudobu a beznaděj. Lidi jsou ochotní udělat pro kus žvance či peněz cokoliv. Sledujeme to boj dobra se zlem, které ale jak se ukazuje nikdy nekončí. Krásná kamera i prostředí. Opravdu nevšední zážitek. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

První sezóna zpočátku docela držela tempo i napětí. Ale podobně jako u Lost, jak mělo dojít k nějakým odhalením, tvůrci začali příběh rozmělňovat a rozmělnili ho natolik, že druhá sezóna stála za prd, i když tu zvláštní atmosféru ještě - sem tam - měla. Docela škoda promarněné šance, protože pár prvních dílů první sezony je skutečně vynikajících. Ale ta druhá sezóna, ta překombinovanost, rozboření skoro všeho, co se pracně budovalo v sezóně první, nelíbilo se mi to. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • V epizodě "Creed, OK" nosí Evander Geddes masku malého dítěte. Maska byla vymodelována podle obličeje syna Daniel Knaufa, Johnnyho. (PußyMagnet)
  • Seriál vyhrál roku 2004 cenu Artios Award za Nejlepší casting pro TV seriál. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama