Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Dzonysek 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli blondýnka spíš jak z filmů pro dospělé, než z pohádky. Stupidní dialogy (jak z filmů pro dospělé). Natočeno zřejmě přes instagramový filter, jinak si ty rozjuchané slunečné záběry neumím vysvětlit. Vlastně nejmíň mi asi vadil herecký výkon Lukáše Pavláska v roli vodníka (tady si pro jistotu film pro dospělé radši nepředstavuju). Ano, až tak hrozný to bylo. Svrbí mě ruka dát odpad, ale co bych pak dával perlám typu Kameňák?! ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Troskov vysostne protivny styl tu nucham takmer neustale. Troska ako byvaly vodnik postihnuty kliatbou tocit farebne presaturovane gyce s presladlymi hrdinami a komickymi nepriatelmi. Nechyba vodnik, ktory odporne sprevadza princeznu za akoze dobrodruzstvami, ktore funguju epizidne ale ako celok je to otravne. Troska potvrdzuje svoju neschopnost premiest emocie na divaka. Zazracne pierko je teda dalsi nezmysel s pocitom divakovej utrpnosti. ( videne 29.12.2020 ct1 archiv) ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Troškovi pohádky jsou poslední dobou trošku zvláštní a taky mě trošku serou tím, jak se snaží být moderní, ale použít prolínačku jako ve školní prezentaci, to je trošku do očí bijící. Nicméně v duchu moderního pojetí se mi líbila animace žabky - vodníka. Mě osobně se pohádky líbí strašidelné a myslím si, že v dnešní době se líbí i dětem drsnější pohádky. Co pohádka postrádá je vtip (až na pár vtípků se sestrami) a důvtip hlavní hrdinky. A co třeba víc lidovek? Pořád jsou pro mě Troškovův TOP: Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí nebo O princezně Jasněnce. Tohle je jen hezká slátanina, na kterou hodně rychle zapomenu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Budu trhat partu. Ano, přeplácanost, uječenost, pitvoření, klasické to nešvary Troškových pohádek, tu jsou zastoupeny v množství větším než malém, k tomu naskakuje ne moc logicky plynoucí děj s náhodně se objevujícími či mizejícími postavami a motivy splácanými z mnoha různých pohádek, přesto si troufám tvrdit, že to má stále víc správně pohádkového než kterákoli nikoli shakespearovská tragédie, jimiž nám v posledních letech ničí Vánoce ČT. Jestliže jsem jejich vánoční černé díře dal milosrdně za dvě, dám zde za tři. Ne úplně zasloužené (bez Pavláska bych se rozhodně v pohádce obešel), ale je to jako v tom úsloví o jednookém a králi mezi slepými, nebo tak nějak. A Aninka byla hezká. ()

natalanka 

všechny recenze uživatele

Je to pohádka.... pro škarohlídy opakuji POHÁDKA :-) Možná mi zůstala dětská radost z pohádek. Nemusím tam mít armády trolů a Janků co lezou po fazoli do nebe.... Pro mě je to naše prostředí a Pan Troška předvádí přesně to co se v pohádkách čte. Lásku, putování, přátelství, zlo, dobrý konec :-) A taky vím, že scénář by potřeboval malinko dopilovat...ale mě se to líbilo, já si odpočinula a nabrala tu krásu, kterou pan Troška opravdu umí režírovat na dlouhou dobu do srdce. Děkujííííí :-) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Anastasia Chocholatá (Aninka) prohlásila, že nejhorší z celého filmu bylo natáčení s žábou, protože z nich má hrůzu. Proto v některých scénách byla použita plastová žába. (Duoscop)

Reklama

Reklama