Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Lukáši Pavláskovi role vodníka sedla, Chvilkami mi ale svou mluvou připomínal Luďka Sobotu. Asi se jím nechal inspirovat. Šárka Vaculíková se s Lucií Polišenskou pěkně vyřádily. Od zbytka osazenstva jsem očekávala trochu víc. Je to jednoduchá letní pohádka. Ale chtěla jsem od ní trochu víc. Pořád jsem měla pocit, že každá scéna mohla jít ještě mnohem dál. Přišly mi totiž takové nedotažené. Ty dvě zlé dámy se taky mohly o něco více předvézt. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

V pohádkách už moc toho nového objevit nelze. Je to taková směsice známých příběhů. Také těch o Popelce, kterým se trošku podobá, je bezpočet, i když Tři oříšky jsou a budou jen jedny. Měli bychom nechat hodnotit děti, jímž je určena. Za rodiče musím pochválit pohodu, která z ní vyzařovala, krásnou přírodu i kostýmy. Nejsou zde žádné děsivé scény, neslyšíte žádné vulgarismy, hlavní představitelé jsou sympatičtí. Výkon proslaveného tanečníka Pavláska byl docela zábavný. S přihlédnutím k tomu, že nových pohádek je tak málo a na některé se nedá koukat ani o těch Vánocích, jsem docela spokojená. Příjemná, milá pohádka. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - Pěkná pohádka, hezky se na to koukalo. Nebylo zde příliš trapných nebo nudných momentů, dokonce i Pavlásek tolik neiritoval. 70% (with J+A) // (10.1.2021) NETFLIX - Ani na podruhé mě pohádka nikterak neurážela. Kdo odpustí, resp. si zvykne na Pavláskovo kvílení, tak se mu dostane obstojné pohádky s příjemně hrající Anastasií Chocholatou. 70% (J+A) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To je ale patlanina. 1)  Z pohádkového telenoveloidního rozpláclého kýče made by Troška si odnáším nejedno poučení. Tak například, že spolupráce s vodníkem se vyplácí._____ Zaujal mě životní styl prince Vítka z Heřmánkového království - lov, koupání v jezeře a rybaření._____ S hereckými manýry ze Slunečné si vystačíte i v pohádce - viz 33letá Lucie Polišenská (Boubelína) či 24letý Marek Lambora (hrabě Jaromír)._____ Získat pozornost mladé zlé čarodějnice lze velmi snadno - stačí nabídnout věneček z lučního kvítí._____  2)  Jako obvykle v Troškových filmech i zde jsou výborně vybrané lokace._____ 3)  Svěže zapůsobil 21letý přitažlivý Antonín Mašek (kupecký tovaryš Šimon) v malinkém štěku. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sranda, když Troška vykrádá sám sebe. To figurkaření v pohádkách totiž od Jasněnky nezměnil, snad v každé musí být dvě žvatlající kravky roztomile záporné. Tady toho hodně stojí a padá na komičnosti a bezprostřednosti Lukáše Pavláska. Jemu lze odpustit i výrazivo, které prostě do pohádek nepatří, nebo je alespoň na hraně. Co Troškovi nelze upřít, je výběr herců. Anastasii už jsem chválil dříve (no tvl taková kočka se jen tak nevidí), Sara je i v malé roli sexy jako blázen. Pro menší role překvapivě došli výrazní herci, nebo zkrátka nikoho známějšího neobsadil, trochu škoda. Co se ale současné pohádce zoufale nedostává, je nápad. Tenhle pel mel od Rumburaka, Sněhurku, Jeníčka a Mařenku (jasně, ten je tu trochu z hecu jako parodie) a kdoví co ještě, nemá to patu ani hlavu a bezradný scénář si pak musí pomáhat živou vodou. Lepší ústřední nápad, aspoň trošku! Petr Urban byl předabovaný? Znělo to totiž hrozně! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Vnitřek jeskyně, kde Aninka (Anastasia Chocholatá) našla srdce zlé princezny, se natáčel v kostele sv. Jiří v Lukové na Manětínsku, kterému se pro sádrové plastiky věřících, které jsou umístěny v kostelních lavicích, říká Kostel duchů. (a-ja)
  • Premiérové televizní uvedení pohádky Zakleté pírko, které si Prima připravila ke svým 28. narozeninám, se stalo s více než milionem diváků nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Režisér Zdeněk Troška prohlásil, že se při psaní scénaře s Marekem Kališem inspiroval knížkou „Krása nesmírná“. Jedná se o soubor ruských pohádek, konkrétně pohádkou „Peříčko Finista Jasného sokola“. (Duoscop)

Reklama

Reklama