Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aninka žije na statku se dvěma nafoukanými sestrami, kterým musí sloužit. Jednoho dne najde pírko, jehož pomocí si přivolá prince Vítka, zakletého do ptačí podoby. Když zlé sestry zjistí, že se Aninka schází s pohledným mladíkem, pírko jí vezmou, zničí a Vítek zmizí. Jedinou možností, jak zlomit prokletí, je, že ho Aninka najde kdesi ve světě. A tak se dívka vydává na cestu za záchranou svého milého. Jejím průvodcem se stává vodník, jehož na počátku putování zachrání před zlým sedlákem. Společně prožijí řadu dobrodružství i legrace. A přestože vodnická kouzla dokáží Anince pomoci, jak k uzdravení nemocných, tak na obranu proti loupežníkům, k záchraně Vítka bude potřeba především pravá láska. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (135)

Nach 

všechny recenze uživatele

2600 hodnocení | 1700 komentář: Tak bohužel musím konstatovat zklamání. Zakleté pírko není návratem k populárním pohádkám Zdeňka Trošky (Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí). A už vůbec není filmem z ranku stálic k připomínání (jako komedie Slunce seno). Zakleté pírko trpí absencí dramaturgie. Chemie mezi ústřední zamilovanou dvojicí, jakoby byla pouze na papíře. Aninka občas připomíná hodňoučkou hlupačku, která by bez vodníka nepřežila jediný den. Málokdy její postava posouvá příběh kupředu. Její specifikace tkví v tom, že stále někoho hledá, ale najít ho sama nedokáže. A vodník zase připomíná ulítlého panáka, kterému těžko uvěříte, že by přežil jakýkoli den. Přesto s touto dvojicí absolvujete celý film, kde dobro zvítězí nad zlem. A bohužel to zlo zde je jen stínem dřívějších Troškových pohádek (typu čarodějnic z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci). A obzvláště smutný je pohled na speciální efekty. Tam Troškova pohádka doznala značného úpadku. Je smutným faktem, že počítačové efekty v pohádky Z pekla štěstí (z roku 1999) jsou lépe udělané, než v Zakletém pírku. Bohužel, z výše popsaných důvodů musím udělit palec dolu. A nenapadá mě vůbec nikdo, komu bych tuto pohádku doporučil. I pro děti tu máme řadu lepších kousků. Např. cokoli z ostatních pohádek, které jsem zde uvedl. 30% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Troška se vytasil s pohádkou o sestrami utlačované Anince, která jde zachraňovat prince zakletého do ptáka. Podobnost s Princeznou ze mlejna je čistě náhodná, ale Zdenda zkusil recyklovat to úspěšné, tak proč ne. Co na to napsat? Pozitiva jsou v kostýmech, obsazení ( Sandeva jako mrcha jediná prvotřídní - aspoň po stránce vizuálu ) kameře, exteriérech a sluníčkové pohodě, jenže ... normálně se na to nedá koukat. Nevím pro jaké publikum to je točené, ale já už ve třech letech hledal v pohádkách něco akčního, ale tohle sterilní, bezemoční, táhnoucí se nula nula nic bylo ubíjející - už po pěti minutách jsem věděl, že to bude vysilující to dokoukat. Už ve třech letech jsem poptával daleko inteligentnější věci - provedení,zápletka a dialogy bylo nejen ukrutně hloupé, ale výsledkem to bylo permanentně irirtující zážitek. Překvapuje mne celkem vysoké hodnocení, protože tohle je asi pro skalní fanoušky a já ikdyž nejsem žádný zarytý antitroškovec a je mi svým způsobem sympatické, že ten borec si jede to svoje proti proudu většiny, ale já tuto pohádku nepobral. Jestli to má úspěch, tak ať si tyhle věci točí, ale já to fakt nedávám.í ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

No to je zase hodnocení 44%. Ano Troška vykrádá, ale většinou pouze sám sebe. A tak tu máme další princeznu ze mlejna, tentokrát i s vodníkem. Dvě zlé sestry jako by vypadly z oka čarodějnicím z Jasněnky a princ je unylý. Jinak ovšem bez výhrad. Aninka se vydává do světa vysvobodit zakletého prince, kterého poznala; přičemž vypadá opravdu velmi nezletile. Ale zato je úžasně hodná a roztomilá. A jako sidekick je zmiňovaný vodník, který je v podání kupodivu snesitelného Pavláska nejen vtipný, ale i celkem schopný a znalostmi, proměnami i mluvením se zvířaty značně zvyšuje hrdinčiny šance. A zbytek je zábavné putování, kde nechybí krásná příroda, načinčané zámky i děsivé lokace, dojde ke spoustě zajímavých setkání a kupodivu i k dvojitému hororově/fantasy finále. SPOILER: Ty postavy v kápích byly opravdu děsivé! KONEC SPOILERu. Mě se to až na to sebevykrádání moc líbilo a prostě mě Troškův pohádkový styl až na výjimky (obě Z pekla štěstí, druhá Princezna ze mlejna) sedí. 4*. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jak jsem zde četl, nejsem jediný, komu nedával děj smysl. Vůbec neznáme pohnutky jednání mnohých postav, Anynka skáče náhodně - byť kupodivu - stále k cíli, nicméně celkem brzy ji nahradí a problémy za ní řeší vodník. Postavy se vynořují a zase mizí. Točíme se v kruhu, až je zde najednou happy ending. Tedy, jak pro koho. Film má krásnou výpravu, natáčí se na pěkných lokacích a i na herce si lze zvyknout. Ale pocit, že film je špatně sestříhaný, mnohé chybí a něco přebývá, mě provázel celou dobu jeho sledování ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevné, překostýmované, pohádkové nic, zde navíc s těžko stravitelným tajtrlíkem z reklamy, který je zde jednou z hlavních postav, což je docela utrpení. Hezké prostředí a krásná Anastasia, ale scénář je opravdu odfláknutý, pan režisér za pomoci sponzorů jen opět potřeboval trošku zkasírovat českého diváka. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Kvůli nepříznivému počasí bylo několik scén přepsáno z exteriérů do interiéru. (JT19)
  • Anastasia Chocholatá (Aninka) prohlásila, že nejhorší z celého filmu bylo natáčení s žábou, protože z nich má hrůzu. Proto v některých scénách byla použita plastová žába. (Duoscop)

Reklama

Reklama