Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, tuctový scénář, rutinérská režie. Výsledek? Promarněná příležitost. To co Únos posouvá k alespoň mírně nadprůměrnému zážitku je především Helen Mirren. Je až neuvěřitelné do jakých poloh je schopna svým tichým výkonem rozehrát svou jednorozměrně napsanou postavu. Naopak Dafoe s Redfordem jsou takový nijací. Kdo vydrží místy poněkud nezáživný průběh, tak nakonec zjistí, že scénář není zase až tak tuctový jak se zpočátku zdálo. Přesto tento film pustíte z hlavy ještě před doběhnutím závěrečných titulků. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, který lehce nabourává klišé filmů s motivem "únos-výkupné". Frenetická akce je nahrazena pocitovým popisem tří hlavních postav, z nichž mě nejvíc zaujala ta Willema Dafoea. Ostatně ani Helen Mirren nebo Robert Redford jako manželský pár na sebe neupozorňují a podávají řekl bych soustředěný výkon. Milá záležitost tenhle film. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Nebýt dobrých herců, tak se tento film úplně rozpadl a šel by snad i do odpadu. Ale herci to udrželi pohromadě a nebyla z toho nudná slátanina. Drama to moc není a o thrilleru bych už vůbec nemluvil. Je to jen taková lehce psychologická záležitost, která vám zabere hodinu a půl, aniž by nějak ublížila, ale hlubokou stopu v podobě diváckého zážitku ve vás také nezanechá. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý film, ikdyž je nutno vzít v úvahu, že tam hrály 3 hvězdy REDFORD-MIRREN-DAFOE. Kdybych si u toho scenáře představila jiné herce, tak by to bylo tak na 2*. Mám takový zvyk, že u kriminálek režiruji v duchu s režisérem, a pokud se mi to podaří stejně (mám na mysli vývoj děje), pak film nepovažuji za nic převratného. U tohoto filmu jsem přesně předpokládala, že není chata, není banda, že je jenom jediný pachatel a tím je Willem DAFOE. Snad kdyby režisér zvolil "jiný ksicht", tak by mi to nevyšlo. Jenže zvolil "zaporáka" a tím to bylo dáno. Více než REDFORD mě zaujal výkon HELEN MIRREN, která přes veškerou hrůzu zachovala před dětmi, milenkou manžela i policii "dekórum", jako pravá dáma. REDFORD má svůj styl hraní, ale stále dobrý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento nemecko-americký dramatický triler fanúšikovia Roberta Redforda príliš nemilujú. Naozaj sa môže stať nevydareným filmom taký film, v ktorom účinkujú Helen Mirren, Redford, Willem Dafoe, Matt Craven a Alessandro Nivola? Ako sa to vezme. Vyložene nevydarený asi/ani nie, ale priemerný a s nábehom na slabý áno. Pokusy o psychológiu (dialógy, komorné ladenie, stereotypný dej) nestoja za veľa, no aspoňže sa skúsení herci starajú o solídnu remeselnú fušku na nedeľu večer (hoci nepresvedčivú a celkovo chabo vystavanú). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)

Reklama

Reklama