Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

KDyž se podíváš na všecky filmy, který O.Trojan natočil, je to jedna pecka za druhou. Nedělá jich tolik, je vidět, že si to hodně promejšlí. U mě zatím vede Občanský průkaz, kterej mě perfektně vtáhnul do totáče. A tak sem si říkal, že přece takovejhle rejža nemůže natočit brak, kterej je takle strašně špatně hodnocenej. Je mi jasný, kvůli čemu to hodnocení je. Kvůli tý potřeštěnosti a odvázanosti. Na mě to udělalo dobrej dojem. Sice nejsem uplnej příznivce komedií, natož pak bláznivejch, ale díky super hudbě a hercům je to paráda. Dějově je to taky celkem nápaditý, hlavně teda vyšinutej zabiják Macháček je fakt skvělej :o). Adam Krofián z hradeckých The Atavists si tam pěkně zahrál s hudební smetánkou v čele s Ruprtem :o). Hodnotím rozhodně kladně a jdu tím pádem proti proudu... ()

bari68 odpad!

všechny recenze uživatele

?????... Nie, toto som vážne nepochopil. K českým filmom nebývam zvyčajne prehnane kritický, ale tady keď som sa rozhodoval medzi odpadom a 1*, dal som hodnotenie aké som dal. Tady vážne neviete, či sa film snažil natočiť nové ,,Šakalí léta,, Tarantinovské pojatie, či len trumfovať Troškove skvosty. Pred zhliadnutím som neveril tomuto hodnoteniu (35 %), ale teraz už nepochybujem. Nevkus, trapas, ubohosť. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jen na Trojanovi, ani Trojanech (a Macháčkovi), očividně slušnou komedii nepostavíš. Jako pár světlých momentů to má, ale jinak jsem měl místy pocit, že jde o nějakou Troškovinu, nedejbože Magnuskovinu. Není to ani život člověka, ani sociální kritika v hořké komedii. Je to spíš smutné pousmání nad sestupnou tendencí české "komedie" s pár slušnými a zbytkem příšerných hereckých výkonů. Alespoň ten happyend je milý, jak z pohádky. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Připadám si fakt divnej. Má to 36 procent a mně se to regulérně líbilo. Celou dobu mi vadila jen ta střecha (toho by si asi všimli už dřív), ale jinak je to cool film, co se nebere vážně, chce pobavit a v mém případě to dopadlo na úrodnou půdu. A práce, kterou na tom odvedl Mr. Mad Nut? Mega, mega dobrý! Nejlepší rockenrollový fláky ever. A to rock’n’roll tak úplně nemusím, což poznáte mimo jiné podle toho, že jsem to před chvílí napsal tutově blbě. Páni Trojanové, tohle se vám povedlo, rád na to kdykoliv kouknu znovu, díky vám moc, díky všem, kdo jste se na tom podíleli a je mi moc líto té křivdy, která se vám děje…. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám tušenia, čo som práve videl. Čakal som asi všetko, no "Bourák" by sa mal stať asi v budúcnosti učebnicovým príkladom ako sa filmy robiť nemajú. Je až neuveriteľné, že tento film si zoberie mená ako Ondřej Trojan, Petr Jarchovský, Ivan Trojan, Jiří Macháček a mnohých ďalších a výsledkom je absolútna explózia otrasnosti, kde nič vo filme reálne nemá žiadnu logiku, žiadny príbeh, ani nič s čím by sa to dokázalo spojiť. Dokonca si často nie som ani istý, či je Bourák vlastne hlavný hrdina. Alebo či to náhodou nie je jeho dcéra v podaní Veroniky Markovej. Celý film je dokopy komédia o tom ako sprosté postavy robia sprosté veci a máme sa na tom asi z nejakého dôvodu smiať. Okey. Dokopy si film odo mňa vyslúžil jeden smiech za scénku, kde sa Milan Ondrík udrie panvicou sám do tváre. Soundtrack je celkom dobrý a možno by som mohol povedať, že ku koncu sa konečne niekam dostaneme, no dokopy vo všetkom ostatnom je celý tento film len obrovské tápanie a tápanie. Nikto dokopy nevedel čo s tým majú robiť. Všetky scénky nepôsobia reálne a nemajú dokopy v sebe žiadnu charizmu. Nikto z hercov nie je presvedčivý. Plus absolútne nechápem, prečo je tu Petra Polnišová v role znudenej sestry. Herečka, ktorá ma dokopy energie za desiatich je tu posadená do absolútne tragickej role, kde má v ruke žehličku a dokopy ju len vidíme nudiť sa v živote. To nie je rola pre niekoho ako je Polnišová. No bohužiaľ nie je jedinou nevyužitou herečkou vo filme. A najhoršie na tom je, že tento film nie je ani trochu vtipný. S výnimkou tej jednej spomenutej scénky som sa ani raz nezasmial. Ani nič. Film je proste čisté komediálne utrpenie. A jediné čo vám môžem odporúčať je držte sa od toho čo najďalej. Hodnotenie: F ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)
  • Premiéra filmu musela být odložena kvůli koronaviru a uzavírání kin. (SONY_)

Reklama

Reklama