Reklama

Reklama

Devátá brána

  • Španělsko La novena puerta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dean Corso je expert na staré bibliofilie, specializuje se na zjišťování pravosti a oceňování hodnoty starých knih pro významné sběratele. Je najat bohatým podivínem Borisem Balkanem, aby si prohlédl a prověřil kopii knihy "Devět bran do Království Stínů" jejímž autorem je sám Satan. Má to být jedna ze tří existujících kopií, z nichž pouze jedna je ta pravá a tu je třeba označit. Balkan posílá Corsa do Evropy, aby tam vyhledal zbylé dva tisky a porovnal je s už dostupným originálem. Ten brzy přijde na to, že kniha, kterou vlastní Balkan je ze sbírky Andrewa Telfera, který se za záhadných okolností oběsil. Na cestě plné tajemných i erotických kontaktů a záhad se Corso střetne s vdovou po Telferovi a také s bezejmennou, krásnou francouzskou dívkou, svým andělem strážným... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (612)

nash. 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem ocenil dobře navozenou atmosféru a velmi dobrého Deppa, zjistil, že se u příběhu po slušné úvodní kapitole začínám nudit a mám nutkání přeskakovat stránky (bez ohledu na ilustrace), že Emmanuelle Seigner už mi nepřípadá tak dobrá jako kdysi, stejně jako film zraněný nepříliš dobře napsaným scénářem a doražený pitomým závěrem. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když na Devátou bránu koukám, říkám si, jaká je to škoda, že ve své druhé polovině sklouzla do tak trapného satanského horroru. Ta první, ve které naprosto vynikající Depp pátrá po tajemných knihách, napsaných samotným Luciferem, je totiž dokonalá. Každý, kdo měl někdy doma byť jen pár starých knih a uctivě si v nich tu a tam listoval dobře chápe posedlost sběratelů a jejich touhu vlastnit "jediný originál". Bohužel, když dojde na vyvolávání čertíka jde většina atmosféry do hajzlu a zůstává jen mnohokrát provařená nuda. Škoda, velká škoda. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horor ani Náhodou..Thrillerem bych to naznačil jen zřídka, ale co to asi tak může být,že by DRAMA! Na filmu se mi líbily Inteligentní Dialogy, které určitě do budoucna Použiji, Johnás zahrál skvěle a kupodivu se mi to celkem Líbilo.. Vidět ho ve filmu, který netočil Burton, se taky vidí jen zřídka.. takže Zajímavá, Rozpačitá Trojka ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jiným Polanskiho majstrštykům to nesahá ani po pyje, ale stále se jedná o velice solidní dílko. Atmosféra je tu více než slušná a satanská tématika je velice znepokojivá. Johnny Depp tu hraje tak trochu hajzla a žádnej rambo to taky není, když dostane do držky od ženský a další ženská mu furt kreje ass. Ten terminátorskej souboj zlýho poskoka vs. Deppova bloncka je dost trapnej jinak ovšem dobrý film. Polanski se nemá za co stydět. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Satanistický horror? Ne děkuju. Ale hraje tam Johnny Depp, takže svůj odpor k horrorům překonávám a dívám se na to. A vlastně a docela překvapivě se mi to líbilo, bylo to celkem zajímavé, napínavé (i když jsem se nebála, čemuž se doteď divím) a až na ten konec, který byl přitažený za vlasy a který jsem zřejmě ne tak úplně pochopila, tím pádem ho ani patřičně nedocenila. Johnny Depp opět (jak jinak) hraje výborně a já si vlastně nemám proč stěžovat. Sice to patří mezi ty filmy s Johnnym na které se asi nebudu chtít podívat znova, ale bylo to pro mě docela kvalitní překvapení. 4* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • V 15. minúte filmu, keď si Dean Corso (Johnny Depp) prezerá knižnicu Borisa Balkana (Frank Langella), môžeme za ním v zrkadle vidieť kameramana. (tXtX)
  • Scény z New Yorku byly natočeny v Paříži. Režisér Roman Polanski byl v době filmování v USA vyšetřován kvůli znásilnění a nemohl do Států vycestovat. (Dreadd)
  • Film je adaptací románu Artura Péreze-Reverta "Dumasův klub", ve kterém se umně mísí reálné s fikcí. Například tiskař Aristide Torchia je fiktivní, ačkoli je citován i v "Maxi Payneovi". (NinadeL)

Související novinky

Johnnyho Božská komedie

Johnnyho Božská komedie

04.12.2008

Johnny Depp už jednou pravost starého rukopisu ověřoval – vzpomínáte na Devátou bránu? Zdá se, že bude opět listovat „v knihááách vázaných v kůži“. A co je v nich „napsáááno“? Danteho Božská komedie.… (více)

Reklama

Reklama