Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (863)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná normalizační komedie, ale jak jsem nedávno někoho slyšel poznamenat, právě tenhle typ komedií napomohl tomu největšímu zlu, které se táhne od sedmdesátých let až dodnes. Ustanovení apolitického zápecnictví jakožto vůdčího životního stylu Čechů. Takové to "o nic se nestarat, zůstat doma na svém", které atomarizovalo společnost ve stádo "individuálů". ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Komedie zvláštním způsobem mimózní. A to počínaje těmi luxusními byty, obědy pozůstalých dam ve špičkových restauracích a konče nesmírně tuhými, rádoby moudrými a vždy předpisově spisovnými dialogy, které jsou všechno ostatní jenom ne odkoukané ze života, pokud je tedy zrovna nezachránil Jůlius Satinský svým obrovským smyslem pro humor. Kladem rozhodně není ani ten příšerný normalizační pop, který na filmového diváka číhá na každém kroku. Naopak ocenit je nutné řadu krásných fórů, herectví všech tří tatínků i jejich dětí. Suma sumárum je to s odřenýma ušima ****, možná spíš ***. Komedií století snad jenom pro jedince hodně mdlého rozumu... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, komedie století to rozhodně není (skoro mi připadá, že někteří uživatelé dali menší hodnocení jen kvůli tomuto titulu). Ale velmi pohodový, úsměvný, rodinný film určitě. Hezky zpracované téma o 3 mužích, kteří se rozhodnou ukázat svým manželkám, že starání o děti přece není takový problém, a že to zvládnou bez nich (brzy se přesvědčí o opaku, ale ty jejich snahy jsou opravdu humorné). Plný počet dávám kvůli těm kouzelným dětem. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Pokud si odečteme bambilion repríz a podíváme se skromnějším pohledem, tahle bžunda zas takový terno není. Spousta děcek - stigmatický trend rodinných komedií let příštích (a nejen tady). Navíc to není vyloženě dětský film a na horách se odehrává jen asi max. 60% stopáže. Jsou tam i plytké linie rodičů, které ve výsledku opravdu nejsou zajímavé. Vždyť ten závěr příliš nevyplývá z předešlé stopáže, je tam hlavně pro lulz. Byli si snad všichni kvit? Ale co, jsou tu výrazy jako “Matýsek se posral” nebo “dostaneš na prdel”, to je nejdůležitější /s. A pak je tu theme se Zlatou Emčou a jiný více zlidovělý song od Heleny Vondráčkové, který úspěšně promuje film už pár dekád. A jo, film se stal jediným dlouhým pořadem, do kterého Nova nevkládala reklamy, aspoň během éry třetího loga. Během let s ulitou, to už nevím. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Svět se mění a lidé se mění s ním. Z pradávné nenávisti jsem se propracoval ku znechucené úctě vůči klasice. A že to klasikou je se mi prokázalo již před lety, kdy mi pod okny tehdejšího bydliště v centru stověžaté táhl gejprájd. Zmaten všemi těmi barvičkami a posilněn destilátem z brambor jsem hochštaplersky vystoupil na parapet a do davu dole zvolal ,,Přátelé, kamarádi, my vám ty prdele rozmrdáme!". Zjevně díky notorické znalosti filmu má akce vyvolala nečekanou reakci. Jeden neoděný chlapec spadl smíchy z alegorického vozu, další mi posílali pusinky a dva nejhladovější započali stoupat po hromosvodu. Sice si to tedy dobrovolně nepouštím, vzájemně se s poledňákovinou vyhýbáme, ale víme o sobě a již se netoužíme zabít. Co? To tě zajímá? Proč tam již nebydlím? Bolestivá traumata, když už to musíš vědět! Vzpomínky, které mermomocí vytěsňuji. Zbytečně pevně ukotvený hromosvod. Jako Syřan - musel jsem se z té hrůzy odmigrovat. Sbalil jsem si pět švestek a odešel hrdě středem. Kachním krokem. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Marie Poledňáková dlouho nemohla najít herce pro postavu Alberta, až v silvestrovském pořadu uviděla slovenskou komickou dvojici Lasicu se Satinským, kde se jí prvně jmenovaný velmi zamlouval, ale měla strach z jeho pověsti. Bylo veřejným tajemstvím, že korpulentní slovenský herec rád a hodně pije, jenže Václav Postránecký režisérce namluvil, že problémy s alkoholem má Lasica, nikoli Satinský, a režisérka mu uvěřila. (rublik05)
  • Na otázku, prečo si vo filme nezahral aj Satinského dlhoročný parťák Milan Lasica, Julo pohotovo odpovedal, že vyzerá veľmi odstrašujúco a deti by boli šokované. (krasomama)
  • Pepa (Pavel Nový) v noci vybíhal za "dívčím zájezdem" z Krkonoš a dostal se až do Karlovy Studánky, která je ve skutečnosti vzdálená přes 180 km. (SvaPepina)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama