Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem se při sledování zbavit pocitu, že se dívám na Disney Channel, který začal vyrábět hororové pohádky a pouští je na svém kanále po 22. hodině. Za mě průměrná Fantasy blbůstka, kde nechybí pár dobrých hororových scén, ale celkově řadím The Wretched do skupiny Hororů pro teenagery. (109. hodnocení) ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po rozchode svojich rodičov má Ben (John-Paul Howard) stráviť nejaký čas so svojím otcom. Keď príde k otcovi, všimne si malého chlapca, ktorý je jeho susedom a často sa hrá v okolí. Jedného dňa ale chlapec záhadne zmizne. Čo je ešte zvláštnejšie je fakt, že jeho rodičia tomu nevenujú žiadnu pozornosť. Ben sa o jeho zmiznutie začne hlbšie zaujímať. Čaká ho stretnutie s nebezpečným protivníkom. - Po dlhej dobe slušný horor s fajnovou atmosférou. Viem si predstaviť, že takáto kombinácia teenagerských záležitostí a serióznej hororovej tematiky nemusí sadnúť úplne každému, ale mňa to vďaka výborne zahraným postavám nesmierne bavilo. Je nutné pochváliť hlavne masky a efekty, ktoré sú na béčkovú produkciu perfektné. Nezaostáva ani scenár, ktorý dokáže viackrát prekvapiť a osobne ma občas aj trochu šokoval. Už si ani nepamätám, kedy som si nejaký horor takto užil, ale na plnú tomu niečo málo chýbalo, čo sa ale možno zmení po druhom zhliadnutí. A dvojkou by som taktiež zaručene nepohrdol. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Horror o teenagerech a pro teenagery, takže sice žádný velký děs a hrůza na dospělého diváka nečeká, ale v rámci mantinelů svého žánru jde myslím o nadprůměr. Některé prvky působí vcelku neotřele (jestli je to ještě vůbec u současného filmového horroru možné) a pár momentů je skoro až strašidelných. Ovšem plnotučné horrorovosti je přece jen zoufale málo, tenhle námět o démonické nelidské požíračce dětí by se dal zpracovat mnohem líp. Stačilo by, kdyby se jelo ve stejných kolejích a se stejným drajvem, jako ve skvělém přímočaře horrorovém úvodu. Ale ono samozřejmě ne, ono se pak musí všelijak rozmělňovat a odbočovat a odlehčovat a řešit vztahy a podobně, až to otrlého diváka lehce přiotráví a on pak třeba po jistém váhání zaokrouhlí hodnocení směrem dolů. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý horor pro dvanáctileté. A nemyslím to vlastně nijak zle. Jsou tu sympatické kladné postavy a zlomyslný démon, který se noří z docela originálního konceptu, byť nakonec ustupuje známému schématu a nemá šanci nijak překvapit či dokonce šokovat. Na jedno zhlédnutí ale úplně v pohodě, obzvláště třeba s příliš bojácnou přítelkyní po sklence vína (já koukal sám po několika pivech, proto možná nejsem spokojen ještě více).. 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(25%) Původně jsem dal slabé 2*, ale nyní měním na 1*. Jsem typ diváka, který, když si zapne film, tak ho dodívá do konce. A to i za cenu, že bych se sebevíc u toho měl posrat. Zde jsem se naštěstí neposral, ale málem jsem u toho usnul. První cca půlka filmu je totálně o ničem. Sledujeme tu mladého kluka, který mi byl děsně nesympatický, stejně tak jako zbytek (ne) herců. V druhé půlce se už postupně začne něco dít, ale tak táhlým tempem až do konce, že to ani nemůžu ocenit. Hororové prvky jsou zde nulové. Určitý nápad tu je a logické vysvětlení ke konci též, ale to je vše. Takže jsem se ani na minutu nebál a nic mě co se týče toho zatraceného démona, nebo co to bylo za kokota, nezaujalo. Nic extra nelogického tu nebylo, prostě to bylo čistě nudné …. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Snímka sa držala 6 týždňov na čele rebríčka návštevnosti v amerických kinách. Zhodou okolností k tomu prispela koronakríza a zatvorenie kín. Film bol premietaný prevažne v autokinách, ktorých ostalo počas izolácie v USA otvorených okolo 300. (Kwaichi)
  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama