Reklama

Reklama

Démon zatracení

  • USA The Wretched (více)
Trailer 1

Z lesa se mezi lidi vplížilo starobylé zlo, čerstvé kytky v záhonech záhadně vadnou a umírají, místo dítěte najde matka v postýlce několik svázaných suchých větví. Tisíc let stará čarodějnice vylezla ze své skrýše v kořenech stromu. Těžko ji poznáte, může žít v kůži někoho jiného. A živí se výhradně dětmi.
Teenager Ben je po rozvodu rodičů trochu divoký a tak ho matka pošle zklidnit se na léto do malého města ke svému tátovi. Najde si brigádu, nudí se a má čas pozorovat. Všimne si proto menšího kluka ze sousedství, který si hraje v okolí, všimne si taky, když zmizí a nikdo ho nehledá, všimne si seschlých úplně čerstvých kytek v okolí, všimne si, že máma toho menšího kluka se chová hodně podivně. A nemůže si nevšimnout, že táta toho menšího kluka tvrdí, že žádného syna nemá. Vypadá to, že je jediný, kdo si kluka ze sousedství pamatuje a rozhodne se přijít věci na kloub. Ve sklepě u sousedů objeví strašlivé tajemství a od té chvíle mu půjde o život, stejně jako půjde o život dalších dětí z okolí. Tisíc let stará čarodějnice, mytický démon zapomnění a zatracení, je strašlivý protivník. Přestala se skrývat v okolních lesích a má hlad. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

borec999 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický, nie príliš drahý horor, ktorému som nasadenie do našich kín spôsobené koronakrízou prial. Wretched totiž okrem netradičnej tématiky čarodejníctva(asi žiadny iný dobrý čarodejnícky horor ma nenapadá), ponúkne obstojných hercov, slušnú atmosféru i ľakačky a uzavrie to pomerne zaujímavým a pre viacerých určite nečakaným zvratom. Postavy sú sympatické, čudné zmiznutia sa postupom času kopia, niektorí ľudia sa správajú zvláštnejšie a zvláštnejšie a mňa veľmi bavilo spolu s hlavným hrdinom odhaľovať čo sa za tým skrýva.  Úplná pecka to nie je, ale v našich kinách sa za ten rok prehnalo aj určite veľa horších hororov než ten od bratov Piercovcov... Medzi 3 a 4*. 65% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová stránka nebola zlá, no myslím si, že sa z nej dalo vyťažiť viac. Škoda tej atmosféry, tá tu žiaľ nebola na takej úrovni, akú by si tento film zaslúžil. Námet o čarodejnici je v tomto smere dobrá voľba, o to viac to zamrzí. Tiež tomu chýbalo mysteriózno a nejaký ten hlad po nezodpovedaných otázkach, postupné odkrývanie kariet a pod.... Alebo keď nie, tak aspoň nejaké to artové vyznenie a lepšia práca s kamerou a so svetlom. Takto to v každom smere zostalo na polceste. Ale nepozeralo sa na to zle a nenudilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příjemný horůrek,který sice ničím extra nepřekvapí,ale díky sympatickým hercům a povedenému strašidlu bez problémů zabaví.I ten příběh je fajn,ale uvítal bych větší rozvedení ,protože ta čarodějnice si o to vyloženě říká.Finální zvrat mi sice nedával úplně smysl,nicméně překvapil a to byl nejspíš jeho jediný účel a ono taky proč hledat nějakou exaktní logiku tam kde tisíc let stará frajerka vylézá z jelena...60% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluk jede na výlet za svým otcem tam zjistí, že jeho sousedka je čarodějnice a snaží se ji odhalit. Zhruba 20 minut se zde nic nestane jen uvidíme vyvrhnutého jelena nebo co to bylo a celkově je film v hodně pomalém tempu ke konci to začíná navíc připomínat Disturbii v čarodějnické verzi . Závěr mě přijde jako blbost a nedává moc smysl a ani ten oslavovaný twist to moc nezachrání . Normálně je to za 40 procent 20 procent přihodím za téma navíc je to po delší době horor kde není hlavní hrdinkou ženská. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní teenagerská sračka, s dementním dějem a hnusnými herci. Nic tam nedává smysl a všichni se tam chovají jako kreténi. Nulová strašidelnost a samá ohraná klišé. Tohle se z hlavy vykouří hodně rychle. Navíc mi přišlo, že to vykrádá Noc hrůzy a nejspíš i hromadu dalších filmů. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu hraje „Desire“ od Joypopp a po ní následuje „Wicked Gonna Come“ od Blues Saraceno & Nineoneone. Na benzínce hraje „Honey Won't You Listen“ od Roye Wayne. (Duoscop)
  • Jedna zo scén filmu zo strašidelnej pivnice sa nakrucala v rodinom dome bratov Piercovcov, kde ako deti vyrastali. (Kwaichi)
  • Ve filmu se neobjeví jeho název. (Duoscop)

Reklama

Reklama