Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Zpřipitomnělí mě úvodem opravdu zaujali, než jsem zjistil, že tomu nejzajímavějšímu se nebudou v seriálu vůbec věnovat. Tím myslím onu sci-fi/fantasy stránku přechodu v čase. Jenže ona to je jen berlička a pak se jede jen na sociální bázi začleňování "časových migrantů" do nové doby a náznakem detektivky. Jasně, téma imigrantů je aktuální a asi je i potřeba poukazovat na rozdíly mezi kulturami a jak těžce se takový migrant bude začleňovat do nové společnosti, jenže já se těšil na nový a zajímavý sci-fi/fantasy seroš, ten jsem bohužel nedostal. ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál mě hodně potěšil. Na rozdíl od jiných blízkých budoucností neřeší to, jak se to stalo, ale už konkrétní děj a následky. V tom je to úplně jiné, než spousta dalších seriálů nebo filmů, kde posloucháme dlouhý čas to, jak došlo k tomu, kde teď jsme. Trochu podobné je to v tomhle případě se seriálem Okupace, kde se to prostě děje. Pevně doufám, že se od Norů, a ideálně nejenom od nich, dočkáme něčeho dalšího. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koncept, ktorý sa dal poňať rozličnými spôsobmi a dá sa povedať, že tvorcovia využili každú túto možnosť a pripravili mix sci-fi, detektívky, histórie, drámy a zároveň aj komédie. Prekvapivo to funguje celkom bez problémov. Napriek tomu máte neodbytný dojem, že ide o akúsi diétnejšiu sci-fi verziu slávnejšieho a ambicióznejšieho Mostu. Čo ale neznamená, že sa Sprítomnelí nedajú bez problémov užiť, a to najlepšie ako večerný maratón. Paralely s dnešnými globálnymi problémami sú zrejmé možno až príliš, na druhú stranu treba tvorcov pochváliť, že sa neberú príliš vážne a nemajú záujem nám vtĺkať do hlavy nejaký správny svetonázor. Druhá séria by mala tiež čo ponúknuť. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hm, hodnocení zde spíše smíšené, malinký nadprůměr. Za mě? Pecka jako prase. Perfektní volba dvou hlavních obličejů. Severská tvorba čpí z každého druhého záběru. A ten nápad!! Skvělý nápad. Hlavně se mi líbí brzký skok dopředu, abychom se nebabrali úplně v tom, jak to začalo, ale v tom, co s tím... za mě pecka jako blázen a hrozně se těším na další díly! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)
  • Finská herečka Krista Kosonen (Alfhildr Enginnsdottir) vůbec neumí norsky. Starou norštinu, kterou její postava mluví, se naučila jen kvůli roli. (Milan25)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)

Reklama

Reklama