Reklama

Reklama

Zpřítomnělí

(seriál)
Trailer 2
Norsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Režie:

Jens Lien

Hrají:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

V oceánu se nevysvětlitelně začnou objevovat lidé z minulosti. O pár let později se detektiv Lars Haaland spojí s Alfhildr Enginnsdottirovou, první policistkou vikingského původu, aby společně vyřešili případ vraždy v Oslu. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (96)

bllm 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka je to průměr, ale ten nápad s objevováním lidí z minulosti a jeho pojetí mě tak strašně moc bavilo, že nemůžu jinak než za 5. Líbilo se mi, že se tam ti zpřítomnělí zase tak moc obecně neřeší, prostě tam jsou a chovají se tak jak se chojí. Jediné co bych uvítala, je informace o té droze, proč jí jim dávali a proč ji bere Lars. Postavy výborně napsané a zahrané. Skvělé detaily, vtipy a hlášky. Doufám, že bude i dvojka. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Buď budete hledat nelogičnosti nebo si prostě užijete všechny ty maličkosti, které vychází z jednoduchého a přitom jedinečného nápadu zpřítomnit v 21. století osoby z let minulých. Ač to celé pohromadě drží detektivní pátrání a interakce hlavních postav, jako hlavní prvek považuji satiru společnosti. „Je mi líto, ale vraždy svatých nejsou slučitelný s hodnotami Foodie‘s.“ PS: zkuste originální znění, po čase budete překvapeni, jak pěkně umíte norsky :). ()

Reklama

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál mě hodně potěšil. Na rozdíl od jiných blízkých budoucností neřeší to, jak se to stalo, ale už konkrétní děj a následky. V tom je to úplně jiné, než spousta dalších seriálů nebo filmů, kde posloucháme dlouhý čas to, jak došlo k tomu, kde teď jsme. Trochu podobné je to v tomhle případě se seriálem Okupace, kde se to prostě děje. Pevně doufám, že se od Norů, a ideálně nejenom od nich, dočkáme něčeho dalšího. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná třešnička na dortu, která se zdá být ze začátku až oddechová, ale oddýchávat budete jen mezi návaly smíchu každou minutu. Neskutečně jsem se bavil! Už jen samotný koncept je velmi zajímavý a originální. Vždy jsme se ve filmech/seriálech poohlíželi pouze do určitého časového periodika, tady se ale podíváme od doby kamenné, přes vikingy až po současnost, což nabízí neskutečnou škálu způsobů, jak uchopit krimi příběh a okořenit ho vtipem, který si nebere servítky vůči nikomu a ničemu. Skvělá práce! ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Nápad je vynikajúci. Nóri sa teda vyšvihli. Lars a Alfhildr je nesúroda dvojica ľudí, ktorý každý je z inej doby a však spoločne sa výborne dopĺňajú. Prepojenie kriminálnej zápletky a osobných problémov oboch hlavných hrdinov je nenásilne prepojené čím ešte viac pridáva na atraktívnosti celej série. Krista Kosonen sa mi na začiatku zdala nesympatická, ale jej charizma a herecký um sršel z obrazovky každou ubiehajucou minútou. Veľmi sa hodila do role staro severskej bojovníčky, ktorá cez všetku svoju naučenú "modernú " slušnosť nezaprie svoju dobu a charakter silnej ženy. No čo povedať na záver. Seriál v produkcii HBO ktorý ma svoje muchy, ale naozaj patrí medzi najlepšie a najoriginálnejšie filmové výtvory posledných rokov. PS: Povedzte mi niekto, ako sa "zpřitomnělí" preložia do Slovenčiny :-P ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Ve 2. minutě je vidět, jak kočár začne brzdit smykem zadní nápravy, přestože nikdo na kozlíku po celý záběr netočí klikou brzdy a na konci záběru je vidět, že kočárová brzda ani nemá brzdové špalky. (mikulin)
  • V čase 18:01 je na tiskové konferenci na stole mikrofon České televize. (stani)
  • Natáčení seriálu probíhalo v Oslu a v Litvě. (Trajektt)

Reklama

Reklama