Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Tón filmu se často změní s až děsivou lehkostí a přirozeností sobě vlastní. A neubírá mu fakt, že není obtížné odhadnout, kam se následujícím krokem vydá. Spíše je obdivuhodné, že i přesto dokáže zaujmout a podat trošku jinak uchopený western. Hlavně z něho ale čiší pocit dobrodružství, který je cítit i přes obrazovky a nutil mě z ní nespustit oči. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Všichni tu velebíte Pennův snímek Into the wild. Já jsem " stará škola " a tak před NAIVNÍM a zcela NEPŘIPRAVENÝM ( nechápejte špatně, myšlenka je to obdivuhodná, ale ta naivita a totální nepřipravenost na dané podmínky, přes to jsem se nedokázal povznést ) Alexem Supertrampem, dávám přednost Pollackovi a Redfordovi a jejich SKUTEČNÉMU Jeremiah Johnsonovi. Nádherný volně plynoucí snímek ( tak jak to umí snad jen Pollack ), který si na nic nehraje a v tom je jeho KOUZLO a KRÁSA. Tady není co řešit....čistokrevných 5* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Se střídavou přítomností průvodců putuje Redfordova fotogenická tvář napříč osudem i Skalistými horami a vy si máte na konci kruhu uvědomit, že to všechno kolem tam není od toho, abyste proti tomu bojovali. Bylo, je a bude to tam i bez vás. Musíte se jen přizpůsobit a splynout.. Pollackova dobrodružná balada šla do nějakého konfliktu až v poslední třetině, ale překvapivě to k ničemu nevedlo. Možná kdyby se filmový Jeremiah držel pověsti a pravidelně večeřel játra Vran.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ve westernovém žánru dávám přednost klasice, takže mě tenhle návod, jak přežít v divočině, příliš neoslovil. Ale to neznamená, že by se na film nedalo dívat. Prostředí je krásné, Redford hraje dobře a jeho kontakty s Indiány mají něco do seba, ať už jsou jakéhokoliv charakteru. Ale já od westernu halt čekám něco jiného. 60% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Herectví Roberta Redforda jsem měl vždycky rád a ještě nikdy jsem ho neviděl v nějakém filmu, kde by byl špatnej. Málo takových frajerů. Zde hraje dobrodruha a trapera, který putuje nádhernou divokou přírodou a žije si svůj vlastní nezávislý život. Veselý i neveselý. Působivost snímku nechybí, dechberoucí je zejména část přejezdu přes indiánské pohřebiště. Sydney Pollack + Robert Redford = záruka kvalitní podívané. Jako bonus navíc kamera Dukeho Callahana, který se pak blýskl i v Barbaru Conanovi. A v neposlední řadě též hudba a krásné baladické písně. Zajímavostí určitě je, že se na scénáři podílel John Milius. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (13)

  • "Crazy Woman" (Šílená žena), které zabili děti a zajali muže, podle knihy 'Crow Killer' (Zabíječ Vran) skutečně žila ve Wolf Tail Valley (Údolí Vlčího ocasu). (džanik)
  • V Itálii byl film uváděn pod názvem Rudá Vráno, můj skalp nedostaneš. (džanik)
  • Film vychází z osudů skutečného trapera jménem John Johnston, přezdívaného "Zabíječ Vran“ (Pozn. Vraních indiánů čili Absaroke) a "Játrožrout Johnston", kvůli jeho zálibě v pojídání jater indiánů, které zabil. (džanik)

Reklama

Reklama