Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bez Harrisona Forda a Kristin Scott Thomasové by bylo Náhodné setkání poloviční. Sydney Pollack umí i lépe (Firma, Tlumočnice). A když se podívám do filmografie Harrisona Forda, tak musím napsat to samé co k režisérovi. Natočil už lepší filmy (Uprchlík, Idiana Jones). Navíc, jak už tady někteří zmiňují - Ford a Thomasová se k sobě moc nehodí. Viděl jsem už spousty lepších podobných filmů, a proto musí hodnocení mírně klesnout. Za 3. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pakliže máte rádi romantické filmy, uděláte dobře, když se podíváte na tenhle kousek. Je to určitě vkusnější záležitost, než to, co můžete obvykle vidět na našich komerčních televizích: laciné dojáky splácané neúspěšnými režiséry bez špetky uměleckých ambicí, točené podle scénářů, které - tipuji - ztratil totálně opilý autor rodokapsů někde na toaletě. Ačkoli režisér Sydney Pollack udělal spoustu lepších filmů (za Vzpomínky na Afriku má Oscara) a herec Harrison Ford měl spoustu lepších rolí, Náhodné setkání vás určitě nijak neurazí a ani nesníží laťku vašeho vkusu na nebezpečně nízkou hranici. Určitě to není film co vám změní život, avšak jsou-li romantické příběhy o mezilidských vztazích váš šálek čaje, pak není důvod, abyste tohle DVD ignorovali. Dutch Van Den Broeck je policejní seržant a má manželku. Kay Chandlerová kandiduje do senátu a má manžela. Jednoho dne havaruje dopravní letadlo a partneři obou hlavních postav v něm tragicky zahynou. Je to určitě smutné, ale zvláštní je na tom to, že oba v letadle neměli co dělat, letěli pod cizími jmény a seděli vedle sebe. Dutche, jako patřičně podezíravého policistu, začne celá věc zajímat a jeho posedlost má vliv i Kay. Navíc se mu ještě do života začne míchat jeden ne moc čestný strážce zákona. Je vidět, že Columbia přepis na DVD umí. A když jde potažmo o novější film, je kvalita naprosto dokonalá. Obraz je čistý, jasný, ostrý. U podobného filmu asi nebudeme očekávat nějaké zvláštní zvukové efekty, ale když už tam něco zazní, pak to stojí zato. Dialogy jsou srozumitelné a barový jazz jako hudební doprovod zní jak z partesu. Je velice slušná. Najdeme zde informace o hercích a tvůrcích, tři upoutávky - americkou, mezinárodní a na jiný Fordův snímek Devil's Own. Součástí je také 22minutový dokument o natáčení (od HBO pro hospodyňky, tedy velice povrchní). Fajn přídavek představuje režisérův komentář celého filmu i tří vystřižených scén, které na disku najdeme rovněž. Kolekci doplňuje izolovaná stopa s hudbou. Film 3/5 - inteligentní, ale život vám nezmění DVD 4/5 - nadstandard: vystřižené scény, režisérův komentář... víc bych ani nečekal. ()

Reklama

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Doufám, že už nic horšího od Sydneyho Pollacka neuvidím! To bylo táááák blbý! Nemám ráda Forda a Kristin Scott Thomasová mi přijde taková mrtvolná. Vůbec to mezi nimi nefungovalo, celé to bylo jakési natahované, tam, kde by normální lidi mluvili a povídali si, oni HOVOŘILI :-) nebo na sebe jen čuměli. Natahovaný "děj" a k tomu reklamy, byla jsem pěkně naštvaná, že jsem na to koukala, ale byla jsem tak vyšťavená z práce, že jsem nebyla schopná kromě nějakých domácích prací dělat nic jiného. Vlastně mě u toho udržely vtipné i když cynické komentáře mého manžela a nakonec jsme perlili oba a nasmáli se fakt hodně. Což je při filmu o mrtvých z letecké katastrofy pro film hodně špatné vysvědčení. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kristin: "Nebudeme si lhát a říkat si hloupé BANALITY". Harrison: "Dobrá, žádné lhaní". Kristin: "Myslela jsem, že sem ani nedojedu...". Harrison: "Já myslel na tvá ústa...". V tu chvíli mi vyprsklo pivo z pusy a veškerá vážnost a kouzlo okamžiku byly pryč. Sydney Pollack nějak nevěděl, co se zajímavým a hutným námětem dělat, tak to celé nechal jen tak plynout. Chvílemi to jde, někdy to drhne. Slabší průměr, leč na 5/10 to s odřeným ušima dá. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Policejní detektiv Dutch Van Den Broeck a emancipovaná senátorka Kay Chandlerová přišli o své životní partnery při leteckém neštěstí. Tajný romantický výlet na Floridu totiž skončil v ledových vodách nedaleko Washingtonu. Dutch a Kay jsou zlomeni žalem a zjištěním, že byli rafinovaně a dost dlouho podváděni. Detektiv se jako posedlý snaží vypátrat všechny detaily o tajném životě své manželky, zatímco zdrcená senátorka hledá nějakou oporu. Společné neštěstí je sblíží...Pěkná nuda, film kráčí odnikud nikam, obdařen neúnosnou stopáží má při absenci poutavého příběhu pramalou naději zaujmout. Jakoby si to uvědomovalí i ústřední herečtí představitelé a tak se tupě potácejí s jedním výrazem ve tváři od záběru k záběru. Nevzrušivě podaný příběh v nevzrušivé režii Sydneyho Pollacka je učiněný propadák. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Cullen (Peter Coyote) a Peyton (Susanna Thompson) sedeli na sedadlách 3A a B, ktoré sú na ľavej strane lietadla, no ich telá v ponorených troskách sú bezpečne pripútané na sedadlách napravo od uličky. (Arsenal83)
  • Film sa snažili natočiť celých 15 rokov, kým sa to konečne podarilo. V 80. rokoch sa herec Dustin Hoffman stretol s autorom knihy s cieľom nakrútiť film. Hoci Hoffman vyzval CBS Theatrical Films, aby získala práva s cieľom hrať vo filme, sám odmietol niekoľko návrhov scenára a nakoniec projekt úplne opustil. Začiatkom 90. rokov bol réžiou poverený James L. Brooks a hlavnú rolu mal hrať Kevin Costner, ale aj toto nakoniec padlo. Až následne sa k réžii dostal Sydney Pollack, ktorý si obsadil film podľa seba. (Arsenal83)
  • Havária Boeingu 737 bola inšpirovaná haváriou letu Air Florida 90, Boeing 737-200 13. januára 1982, ktorý vzlietol z Národného letiska Ronalda Reagana vo Washingtone s cieľom do Tampa Bay na Floride, no narazil do mosta cez rieku Potomac. Haváriu zdramatizoval aj televízny film z roku 1984 Let 90: Katastrofa na rieke Potomac. (Arsenal83)

Reklama

Reklama