Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bylo nebylo někdy někde... Lucie se ve svých představách stává postrachem ulice. Černým děsem, královnou pralesa, vládkyní všech moří. Je fantómem města, po němž usilovně pátrá policie všech zemí světa. Jinak je to šestiletá holčička, která se už těší, jak půjde poprvé do školy. Téměř celé léto strávila u dědečka, který pro ni vymýšlel ty nejbáječnější hry. Ale všechno má svůj konec. Lucie se vrací s rodiči domů do města. To ještě neví, že její nejlepší kamarádi jsou dosud na prázdninách, a že si nebude mít s kým hrát... (Lucernafilm Video)

(více)

Recenze (180)

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Dvě formelové postavičky ožijí v jedné krabičce, a začnou se dít věci. Trochu to připomíná Chobotnice z II. patra. Poznámka: Těmhle dětem rozhodně Facebook nechybí. 🙂👍 A je to krásné dětství. Film je hlavně pro děti, ale nostalgicky můžete zavzpomínat i vy starší 30 let. Poznámka: Kouzla všem zamotají pěkně hlavu. Poznámka: Ta voda v bytě je síla. 😀 Hvězdiček 3 ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Zlatá dobrá Lucie ... kto by s ňou nemohol súcitiť ? Ešte šťastie, že si našla tých svojích plastelínových kamarátov ... a dobro tak opäť raz zvíťazilo nad zlom. A keď Lucinka (v úžasnom podaní Žanetky Fuchsovej) mohla zvolať "SOM KRÁLOVNOU VŠECH MOŘÍ", ja k jej pokriku môžem pridať "A KRÁLOVOU VŠECH NÁS, KTORÍ SME TAKI MALI SVÉHO OSVALDA..." ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Detská klasika, ktorá ma ako malého celkom minula, alebo si iba nepamätám. Ale aj teraz sa na to dá pozerať, myslím, že ani dnešné deti to neotrávi, hoci príšerky nie sú v štýle zombie ani transformerov, ale obyčajné plastelínové. Príbeh má spád, vylomeniny vládkyně všech moří stoja za to a dospeláci tiež prednesú pár dobrých hlášok. Dabing figúriek sa vydaril a Bohdalovej bojim, bojim všeobecne zľudovelo. –––– BIL JSEM ZDE. FANTOMAS ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Československý trikový kumšt i svět dětské fantazie v západoněmeckém hávu. Nic netušící vize do budoucnosti českého národa plná mercedesů, nákupních center (vybavených hlavně persilem) a všeobecným nadstandardem obyvatelstva. V českých podmínkách (které zde připomínají jen doboví plyšáci) by mě snímek oslovil určitě více. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dopĺňanie kúskov z československej fantastiky znamená vo veľkom dopĺňanie tvorby pre deti a mládež. V tomto prípade pre tú na základných školách a treba povedať, že Lucie je bez problémov pozerateľná aj dnes. Dievčatko trápi samota a zmena prostredia, čo sa prejavuje na jej chovaní. Hofman a Polák tak nemieria iba na prvú signálnu. Inak ide o reklamu na stomatológiu, respektíve mohla fungovať ako odbúravač strachu detí pred zubármi. Len tí mohli byť sklamaní z toho, že pri vyplachovaní úst nevideli žiadne plastelínové tulene. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Když zmrzlinář točí klukům zmrzlinu a pak se s nimi kouká, jak ze střechy Lucie (Žaneta Fuchsová) volá na Osvalda (Michal Hofbauer) a Lídu (Mahulena Bočanová), tak stojí Lucie vedle písmen A a G, ale v dalším záběru už mezi písmeny klečí a drží se jich. (Patrik256)
  • Film se natáčel v bývalé Německé spolkové republice, konkrétně v Kolíně nad Rýnem. (M.B)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Reklama

Reklama