Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (343)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Pavla: „Dybyste před těma dětma pořád neřikali cizí slova! Neřiká se ani psikla ani pis… říká se…“ Maminka: „Nádoba?“ Babička: „Nádoba! Tak ať tu NÁDOBU nevylejete na tépich!“ Šlágr mezi českými seriály i mezi rodinkami, protože na tuhle nemá ani ta naše a to je co říct. Nejlepší postavou je pro mě vraždící babička, která nemá vůbec žádný problém... ♥ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující vidět nějaký „český seriál“, který má vizi, opravdu funguje, je zábavný a má přiměřenou stopáž, odpovídající tvůrčímu záměru. Škoda jen, že kvůli tomu musí divák sáhnout až do 50 let staré tvorby, ale alespoň je toto osmidílné dílko Československé televize důkazem, že když se chce, tak i my umíme udělat seriál kratší formy, který má hlavu a patu (tohle osobně obdivuju na hrané seriálové tvorbě u Japonců, kteří jsou obvykle schopní do desetidílných seriálů vměstnat neskutečně kvalitní příběhy). Taková normální rodinka pracuje svým způsobem s málem a odehrává se v jediné místnosti (plus kuchyni). Vše stojí především na humorném scénáři, který pracuje s rodinnými vztahy a různými (především manželskými) stereotypy. Scénář pak podtrhují dobré herecké výkony některých našich předních herců. Obecně se dá říct, že jde o bláznivou komiku, ale je pravda, že to není vysloveně řachanda od začátku do konce – někde humor funguje na maximum, jinde je to prostě jen trhlé a lehce úsměvné, a pak se také najde pár hluchých míst. Stejně tak postavy se různí – některé jsou strůjci zábavných a bláznivých momentů, jiné jsou spíše „uzemňovací“ a vnáší do situací prvek rozumu (Jana Štěpánková) a další pak prostě jen způsobují chaos nebo drama (například postavy kluků-dvojčat jsou spíš strůjci zmatku, ale diváka příliš nepobaví). Vcelku si však seriál drží úroveň vysoko, a tak když už je něco opravdu humorné a povedené, tak to stojí za to. Utkví tak množství scén a hlášek, ať už jde třeba o druhý díl s malířem, nebo o předposlední díl o fence (plný nedorozumění). Výborné je taktéž zakomponování některých vedlejších postav – nejpovedenější jsou rozhodně Jiřina Bohdalová v roli sousedky („Tohle že je Dudínek?!“ 😄) a Oldřich Nový v roli nápadníka pro tetičku. Přestože si tedy divák možná neoblíbí všechny postavy této (ne)normální rodinky, seriálu se musí nechat, že je to výborná kombinace různorodých charakterů a že koncentrace povedených postav a vtipných situací či dialogů je hodně velká. Díky některým nezapomenutelným momentům se rozhodně řadí mezi seriálové sitcomy, které bych si někdy s chutí zopakovala. ~(4,0)~ ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála českých kvalitních seriálů, který vznikl v době totality. Sešly se zde tři podstatné prvky: výborný scénář Fan Vavřincové, výborná režie Jaroslava Dudka a výborné herecké výkony včech protagonistů. Mluvit o každém z nich nemá cenu, všichni byli užasní a jedineční. Neopakovatelný a pro mě nepřekonatelný rodinný seriál, který svou laskavostí a účelem pobavení a odreagování dostane i toho nejzarytějšího odpůrce tohoto žánru. A to, že je obraz černobílý je jen k dobru, divák totiž nemá moc velkou možnost sledovat a rozptylovat se pestrým prostředím, ale nerušně vstřebábat a pozorovat herecké koncerty... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DÁME SI BACHA! Myslím si, že Fan Vavřincovou snad osvítil Duch svatý, protože mezi knihou Eva tropí hlouposti a tímhle seriálem, plným nejskvělejších herců (zvlášť Marie Rosůlková je bezchybná) a jemného inteligentího humoru, uběhlo několik desetiletí, které byly vystlány pouze nenáročnými limonádičkami pro holčičky. Nebýt zásahu "shůry" (tedy komunistů), běželo by to dál. Je to škoda, ovšem díky Bohu aspoň za tohle... NA CO? NA CO? JO NA SHLEDANOU! ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Perfektní herecké výkony a notná dávka humoru. To jsou hlavní přednosti této seriálové komedie. Dnešní pokusy o takzvaný "sitkom" vedle této série působí až trapně. A to i přes dlouhá léta, která nenávratně odvál čas. Není co vytýkat a zařadil bych to bez obav do zlatého fondu TV tvorby. Pefektní a nenáročná zábava. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (39)

  • V 10. minutě babi (Marie Rosůlková) osloví Oldřicha (Zdeněk Řehoř) jménem Zdeňku, ten si s tím neví rady, Cilka (Dana Medřická) zaimprovizuje větou: „Copak Zdeněk, ale Oldřich,“ a Rosůlkové to dojde a naváže dalším dialogem. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama