Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem velké pochyby, že se LOKI dočká uspokojivého zakončení, ale klobouk dolů. Proč titulní hrdina dělá to co dělá mi bylo totiž záhadou. Proměna ze sebestředného zmrda v hrdinu mnohovesmíru snadno a... o několik tisíc let později... rychle. Hiddleston si Lokiho neskutečně užívá, hlavně v téhle nové poloze agenta TVA a ne boha, ale dokáže v pohodě z komického blbnutí přepnout do tučného severského mýtu o Yggdrasilu. Majors je herecký chameleon, ale stejně je nejlepší v poloze z konce první řady. Wilson, Quan i Di Martino jsou všichni výborní a každý dostane svůj prostor, ale výměnu názorů dvou hlavních hráčů prostě nemají. Prostřední díly jsou možná výplňovka, ale velice důležitá k charakterovému vývoji a kdo to nechápe se může směle zařadit k hlavounům od Disneyho+, kteří chtěli víc a do oddělení kvality nabrali kývače co můžou za průsery poslední doby. Kvalita, ne kvantita. LOKI 2 ukazuje, že to jde. Zvláště, když se otěží chopí chytří realizátoři jako Justin Benson a Aaron Moorhead. Už vím, jaký Bůh mám být. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna se vydala nepředvídatelnými (časovými) cestičkami a mistrně se obloukem navrátila k finále S1. Jestliže ostatní Marvel seriály / filmy a jejich tvůrci tápou, tady se sešlo všechno – charizmatičtí herci a postavy (Tom Hiddleston jako Loki v čele – i když už vyloženě za hrdinu, ale též Mobius, Sylvie, OB, Victor Timely), rafinovaní scénáristé, šikovní výtvarníci, nadějná skladatelka a schopní režiséři, držící pohromadě (možná až překomplikovanou) multi-časovo-vesmírnou zápletku, ze které se nejednomu zatočí hlava. ()

Reklama

Batahst8 

všechny recenze uživatele

9/10. Wooooooow, tak tohle skutečně bylo něco. Loki je jasnou ukázkou toho, že když se Marvelu chce, popřemýšlí nad tím a dá si s tím trochu načas, tak může udělat i z hovna zlato. Režijně, herecky, scenáristicky a produkčně se jedná o takřka bezchybný seriál, jenž je v jednu chvíli neskutečně zábavný (Skin????????) a v tu druhou dokáže být až artově melancholický (Konec!!!!!). Ta kompozice, ta kamera, ta architektura a ten kontrast barev jsou neuvěřitelné a z obyčejných scén dokáží udělat jednu z nejnádhernějších scénografii nejen tohohle roku, ale i celého MCU. Kurva, ta hudba byla jednoduše Boží, nejlepší soundtrack MCU. Tom Hiddleston tu předvádí jeden z nejlepších hereckých výkonů v MCU, ale i zbytek castingu je výborný. Owen Wilson jako Mobius je geniálně charismatický (jeho chemie s Lokim je Godlight), Ke Huy Quan jako OB si krade každou scénu pro sebe a Jonathan Majors by se měl v reálném životě zklidnit, jelikož patří k tomu nejlepšímu, co Marvel potkalo za posledních 5 let. Mám s tím sice pár problémů např. linka Renslayerové nebo zbytečnost Victora Timelyho, ale pořád se jedná vedle třetích Guardians of the Galaxy o to nejlepší od Endgame. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

V podstatě věci jsem za to neuvěřitelně rád. Loki (ať už jako seriál či postava) byl postupem času s upadajícím MARVEL universem takovou tou poslední nadějí, která by dokázala kvalitu jejich tvorby přeci jen o něco zlepšit. A oni to opravdu dokázali i v této sérii. Ale skrze to vše nadšení, které tu je především díky výpravě, temnější atmosféře, kameře, efektům a těmto hercům (Tom Hiddleston, Owen Wilson, Ke Huy Quan) se dostavuje i jakási omáčka okolo, která vždy vypluje na povrch, když se postavě Lokiho nedostává prostoru - respektive, představitel Tom Hiddleston nemluví nebo není vidět (nebo případně dva zmínění herci). Ostatní postavy jsou povětšinou zbytečně uřvané, nesympatické, ne moc zajímavě zahrané/napsané. A to zkrátka shazuje ty emotivnější scény. A ještě problém, že to občas zcela zbytečně přešlapuje na místě a nic moc se neděje. Což rozhodně problém je. Naštěstí párek epizod to vždy dokáže zachránit a využít potenciál celého seriálu naplno. Bohužel kvůli těmto minusům ale jsem na slabším hodnocení, i když se to na první dobrou tak jevit nemusí. Ty čtyři hvězdičky jsou slabé. 7/10 mluvené slovo ZDE: ()

rexino 

všechny recenze uživatele

Objektívne to asi 5 nie je, ale pri shitshow menom MCU phase 4 a 5 je toto ťažký nadpriemer. Inovatívne nápady mimo zaužívaných chodníkov v MCU, veľmi zaujímavo je prevedená aj kamera (dôraz na tváre postáv) v spolupráci s interiérmi, ktoré v Disney už nadobro chceli obetovať technológii VOLUME. Taktiež hudobný podmaz je viac ako "dajte mi niečo epické od treťotriedného učňa od Hansa" a ústrednú dvojicu (Loki + Mobius) si vie človek obľúbiť. Loki dostal na svoj záver pekný charakter development a to je niečo, čo si v súčasnom stave komiksoviek treba vážiť. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Ruské kolo, které vidíme na Světové výstavě v roce 1893, je první postavené kolo tohoto typu na světě. (NiWi)
  • Název epizody a jméno pracovníka TVA Ouroboros je odkazem na epizodu ze seriálu Červený trpaslík (od r. 1988), konkrétně na epizodu Uroboros (1997), ve které se také řeší skoky časem. (Hovadin)
  • V této epizodě je k vidění mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama