Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Druhá série Lokiho trpí jistou nevyvážeností, se kterou se potýkala i řada minulá, ale tentokrát je bohužel o trošku více znát. Kdyby měly obě série o jeden nebo dva díly méně, bylo by to určitě lepší, ale tvůrcům se upřít nedá, že to zvládli zakončit skvěle. Jak bylo avizováno, jsou to víceméně dvě části jedné knihy, která je nyní uzavřená a bude se na ní v budoucnu stavět. Škoda, že ostatní projekty od Marvelu nemohly být taktéž podobně kvalitní, jelikož mimo Lokiho měly kvalitu akorát lehce nadprůměrnou a pak to šlo už jenom dolů. Co bych seriálu ale vytknul je výběr postav, kdy nenabízí příliš zajímavé figury, což by se ale v šíleném prostředí TVA nabízelo. OB jakožto nováček do party to ale trochu napravil, byť by magorů a zvláštních individuí mohlo být kvůli nekonečnu variací v seriálu více. Pokud se bude budoucnost Marvelu alespoň trochu blížit kvalitám Lokiho, budu jen rád, ale bojím se, že éra komiksovek skončila a my teď akorát sledujeme jejich postupný odchod ze scény. (Což nemusí být nutně špatně). Hodnocení: 80 % ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla fajn a zase je to něco, co i když se člověku nelíbí, tak to musí vidět, aby byl v dalším marvel světě orientován, jinak se ztratí a už nechytí. Ale i přes tolik pochvalných recenzí mě druhá série nebavila tak moc jako první, a to z prostého důvodu. Loki tady jednoduše ztrácí cokoliv, co jej dělalo Lokim v celém MCU. Z vychytralého záporáka se najednou stává dobrák, který už úplně ztratil svou podlost, nekouzlí, nevyužívá své přednosti ve formě iluzí a manipulací a je prostě jen “kladná postava bez charakteristik”. Děj taky není bůhvíjak ohromující, jelikož tenhle kolaps multiverza je podán tak abstraktně a v momentě kdy se to celé zhroutí jsem si říkal “no a co?”, protože nám tady tvůrci neukázali jediný konkrétní, hmatatelný důsledek, který by v nás vyvolal emoce a u kterého bychom byli zdrceni jeho osudovostí. Celá série se pro mě vezla na vlně průměru a v závěru je fajn pozice, ve které Loki skončil a která vyvolává zájem o další vývoj, ale nic víc bych v tom nehledal a větší přednosti tady zkrátka nevidím… ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Loki se v rámci MCU seriálů vymyká naprosto vším. Zatímco jinde nemám moc důvěry v závěrečné epizody, tady jsem věděl, že to dopadne dobře. Vše dává smysl, vše má své vysvětlení a vše se zde zakončí na jedničku. Charakterové oblouky jsou emocionální a nikdo nepřijde nazbyt. Jednotlivé vztahy fungují organicky a vtahují vás do děje v každém dialogu. Vypíchnout se musí bravurní režie. Kompozice záběrů, (ne)střih jednotlivých scén či vizuální efekty doplněné o kulervoucí hudební podkres činí z Lokiho krásný úkaz, že to jde. Že je MCU schopno vyprodukovat kvalitní seriál, stoprocentně funkční a plný příběhových i režisérských nápadů, které u pomalu upadajícího univerza nemají obdoby. Naděje do budoucna? Jo, ale opatrně… nechceme se znovu spálit. Každopádně je Loki jednoznačně doporučeníhodný seriál. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V upadajícím světě MCU už bylo obtížné věřit, že by ještě něco mohlo skutečně vyjít.. A i když Loki pořád vypadal, že na něj je soustředění větší, už jsem nechtěl opakovat podobnou sprchu jako v případě postupného úpadku předchozího seriálu Tajná invaze, která i po poutavém úvodu nakonec padla a to tehdy hodně bolelo... Postava Lokiho je zkrátka geniální a diváci milují tyhle pokřivené zmetky, kteří jsou ale v jádru dobráky, a i když je v tomhle světě ještě pár větších sympaťáků i já bych boha lsti řadil hodně vysoko... Druhý Loki mě ve svojí první polovině trošku vyděsil, jelikož servíroval statické epizody, které sice reflektovali uplynulé události z předchozí série, ale jakoby jinak šlo o normální samostatné díly, jaké uplynutím stopáže zase začnou nanovo.. Jasně, byla vidět jakási červená niť symbolizující větší odkazování na skutečný život členů TVA, ale že bych zase tolik věřil, že k tomu dojde... Ale rád přiznám, že jsem byl až přehnaně opatrný a skeptický (nedivte se), a že jsem se nakonec mýlil.. Druhá série Lokiho totiž ve svojí druhé polovině rozjíždí pouť, ve kterou jsem u MCU už ani nedoufal. Šikovné zakomponování sci-fi prvků, pay-offy postav a dokonce vtip, u kterého se nejen nemusíte rozhlížet, zda vás nikdo nevidí, ale opravdu se od srdíčka zasmějete... Poslední dvě epizody jsou dokonalou kombinací toho jak naservírovat objektivně hutnou a poutavou epizodu a spojit ji navíc s emotivními pojítky přímo k postavám, a že to pak je úplně jiná úroveň.. Nováčci v podání Ke Huy Quana excelující a stará parta včetně nejprve mně nepříliš zajímavého záporáka Majorse (nyní v jiném podání) naprosto vyhovující.. Rozporuplnost čtvrté a páté fáze MCU pokračuje, ale Loki zaslouženě patří k tomu nejlepšímu.. Jen se obávám, že by tohle mohlo být uzavření jedné celé kapitoly, která sama zodpověděla několik úvodních otázek, a pokud dojde na pokračování (a já bych ho všem teda důrazně doporučil) dostaneme následně něco jiného, co nám třeba začne narovnávat vztahy s Thorem a vůbec třeba napraví celou Waititiho omalovánku.. Loki působí jako úplně jiný Marvel, ne ten starý jelikož je daleko nepředvítatelnější a pestřejší, ale skoro se mu kvalitou začíná dorovnávat.. P.S. Tomík Hiddleston, jede totálně na doraz, i když už na něm ty roky začínají být vidět. 85% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Caseyho (Eugene Cordero) varianta v této epizodě je Frank Morris, což je jeden z vězňů, kteří opravdu uprchli z věznice Alcatraz v červnu roku 1962. Jeho „zmizení“ ze svojí reality je pomrknutím na skutečnost, že Morris po jeho útěku již nikdy nebyl nalezen. (NiWi)
  • Ouroboros (Ke Huy Quan) v jednu chvíli řekne Victorovi (Jonathan Majors): „Je to jako had, co požírá svůj vlastní ocas,“ což je odkaz na jeho jméno Ouroboros. Ouroboros je symbol ze starověkého Egypta a představuje cyklickou podstatu všech věcí, nekonečný návrat od konce k začátku, sebezničení a sebeobnovu (znovuzrození). (Hovadin)
  • V jedné ze scén z Londýna roku 1977 je možné zahlédnout plakát odkazující na bollywoodský film „Saraush ke putra“, v němž hraje hlavní roli jeden z Eternalů – Kingo (Kumail Nanjiani). Stejný plakát měl Kingo ve svém soukromém letadle ve scéně z filmu Eternals (2021). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama