Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Věda/Fikce (S02E05)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Loki pátrá v odumírajících časových větvích po přátelích, ale realita je zrádnější, než se zdá. (Disney+)

Recenze (36)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po konci 4 dílu se Loki objevuje a problikává (nevím jaký to má oficiální název a je mě to jedno budu tomu říkat blikání) v různých časových pásmech kde potkává lidi co dělají v tva akorát oni mají své civilní životy a nepamatují si na něho. Ob je spisovatel sci-fi ten jeho kamarád je vězeň v Alcatrazu ta černoška (ne Ravonna) je doktorka a Mobius prodává vodní skútry  u Sylvie víme už z předchozích dílů , že dělala v Mcdonaldu. Vysvětluje jim, že dělaly v tva a k něčemu tam došlo a tva zaniklo oni mu nevěří až na Ob, kterého to zaujme  tak s ním vytvoří tempad a snaží se dostat před události konce 4 dílu. Většinu filmu se nic neděje pak máme akci v hudebním obchodě kde zmizí nějaký no name chlápek Silvie k nim přijde a Loki vidí jak všichni až na něho zmizí pak zjistí, že to může ovládat a máme konec  . Po 2 dílu nejhorší díl. Jak tu někdo píše zlatá Tajná invaze i ta Ms Marvel měla ty díly vyrovnanější a zážitnější než tohle .  40 procent ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mi ten díl připomínal Interstellar - dlouho nic, pak WUT? a ticho. Určitě je to zatím o tři řády výše než byla první řada, ale stejně mám trochu obavy o to, jakým směrem se Loki ubírá. Přece jen, má to být asgardský bůh falší, co umí kouzlit. A v seriálu se z něj spíše stává Doctor Who. Nestěžuji si, jen to podotýkám. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loki zase skáče v čase? Takže poslední 3 epizody byla trapná vycpávka a plýtvání peněz? Jako vtipem s Frankem Morrisem pěkný (za to dám z nostalgie hvězdičku), ale nevím co si o tom myslet (význam to nemá je to jen milá hra s fakty jako v první řadě D.B.Cooper). Prostě pokud by tohle byla druhá epizoda, bral bych to jinak (zapadlo by to do konceptu a nějakého vývoje, kdy se nově skáče nejen v čase, ale i prostoru, podle lokace klíčových postav, aby ukázal jejich životy před TVA). Takhle je to ale jen zbytečná nesmyslná trapnost co nijak nekoresponduje s děním minulé epizody. ()

Isag1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto bolo ešte lepšie... Prosím, Marvel, nepokazte to budúci týždeň s poslednou epizódou! Som až tak moc nahypovaný, že to ani možné není. Každopádne 50 min na poslednú epizódu je podľa mňa málo a som zvedavý ako uzatvoria túto sériu. Ak to skončí cliffhangerom, bude to totálny odpal. Som ready na Secret Wars. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. a předposlední díl 2.série, a dost možná i celého ambiciózního seriálu. Loki se opět ocitá mimo čas, kdy se snaží, seč může, najít všechny své přátele. To se mu sice skutečně podaří, avšak namísto Mobiuse, Ouroborose a inženýra z TVA nalézá jejich de facto "minulé" života. Z agenta se tedy stal prodejce vodních skútrů, z vynalézavého technika spisovatel neúspěšných sci - fi románů a fyzik, snažící se ze svého koníčku vytvořit budoucnost své tvorby, a místo posledního kamaráda najde jen zloděje uvězněného v Arkansasu. Netřeba zmiňovat roli B - 15, živící se zde jako lékařka. Každý chce žít po svém, naštěstí se může Bůh falše znovu opřít o vědce, jenž mu pomůže se sestrojením Tempatu. Bohužel, svět kolem něho se řítí do záhuby. Nové větve se netvoří, pouze pomalu odumírají, a tím zaniká i svět jako takový. Sylvia si na něj sice pamatuje, a stihne uniknout před zkázou své časové roviny, při společném setkání všech ale s nimi umírá i ona. Loki zůstává na vše sám. Či ne? Povede se mu zkrotit své skoky časem? Nakonec ano. A dokáže se vrátit na moment před výbuchem usměrňovače. Má však ještě šanci vše zachránit? To nikdo neví (...). 80 procent. Výborný díl, ale kde nabral, tam i trochu polevil, zejména co se týče romantiky, již odstrčil na druhou kolej. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Caseyho (Eugene Cordero) varianta v této epizodě je Frank Morris, což je jeden z vězňů, kteří opravdu uprchli z věznice Alcatraz v červnu roku 1962. Jeho „zmizení“ ze svojí reality je pomrknutím na skutečnost, že Morris po jeho útěku již nikdy nebyl nalezen. (NiWi)
  • Na úplném konci titulků zazní hláška: „You died! Insert your coin, loser,“ což odkazuje na konec hry v arkádové hře „Zaniac“. Tato hra je založena na stejnojmenném filmu, který natočil ve fiktivní časové lince X-5 (Rafael Casal), jenž hlášku také namluvil. (UhLee)

Reklama

Reklama