Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Alementina 

všechny recenze uživatele

Asi jsem cekala moc, asi mi to bylo moc vychvaleno, prvni epizoda slibna, ale pak to nejak slo do haje .... asi v tom hledam prilis logiky a pritom bych se mela zamerit jen na odkazy ... a nebo jen starnu. a porad jsem si rikala, koho mi pripomina Mobius ... a on Owen Wilson, to teda bylo prekvapeni!!! Ja ho snad poprvy vdim hrat normalne. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loki ukázal zajímavou  věc. Že Marvel je back. Ale tak trochu. První díl to ukázal dost. Poté to bylo opět trochu na vodě, kdy člověk nevěděl, jestli se to potopí do nikam a do vágní prázdnoty, která se zdá být doménou Marvelu od ukončení filmů a i celých posledních let obecně. Občas to tak prostě bylo. Nějaké díly byly  obecně zpět v zajímavém drivu, který kupodivu strašně fungoval díky kombinaci Hiddleston a Wilson, který se ukázal v jiném absolutně perfektním světle. Trochu smutná je ta automatická egocentričnost, že Loki dostane další série. Pak se ta první zdá být trochu zbytečná. Nástup k něčemu většímu. Co třeba bude k ničemu. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý seriál zabijí nedotažený koncept existence TVA. Nikde se nevysvětluje jak vznikají variace od hlavní časové osy (co je způsobuje a proč jich je tolik), dále jak je možné že zaměstnanci TVA (s ohledem na jejich původ) nestárnou? Ničemu také nepomáhá debilně otevřený konec, který prakticky rozbil vše doposavad známe. Scénář a vysvětlení “pravidel hry” je čistokrevný odpad. Vizuál je fenomenální, nicméně v epizodách se dost žvaní (a odpovědi moc nepřináší). Co mě osobně nadchlo byly pro děj zcela irelevantní části jako scéna D.B.Cooper a Philadelphia experiemnt. Kdyby série byla v tomto duchu (propojení událostí ve stylu Foresta Gumpa ) byla by to pecka. Takto bohužel jen ubohý průměr. Více u jednotlivých epizod. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(původní text z 12.9.2021) To nejzajímavější na seriálovém Lokim je, že je někým trochu jiným než byl ten filmový. Je tak nějak slabší, a zároveň i mnohem lidštější, takže i když se celých šest epizod v podstatě akorát řítí z průseru do průseru, stihne si kupodivu při tom všem získat přítele a dokonce ještě sbalit holku. Což asi není přesně to, co fanoušci téhle postavy čekali, ale určité kouzlo to má taky. "Mohl bys být, kýmkoliv chceš .." Scénáristicky i vizuálně trochu nevyrovnaný seriál, který působí jako lepší a dražší spin-off Doctora Who, a který táhne nahoru nadstandardně charismatický Hiddleston spolu se sympatickým Owenem Wilsonem. ()

slord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne niečo od Marvel čo nejde podľa zaužívaných šablón. Aj keď sa zdalo, že postava Lokiho je už vyčerpaná, prišiel tento seriál, ktorý ukázal, že tomu tak nie je. Príbeh je veľmi fajn, postavy a chémia medzi nimi je super (najmä Owen Wilson ) a hlavne ten soundtrack som si strašne užíval. Jediné mínus by som dal za akčné sekvencie, ktoré boli v niektorých scénach až moc prestrihané a neuhladené, napriek tomu som sa bavil a toto mínusko odpustím, keďže na tej akcii to vôbec nestálo. Seriál, na ktorý som sa moc netešil ma veľmi zaujal a aj keď sa zdalo, že nebude mať žiadnu váhu, zavážil dosť a otvoril cestu do neprebádaných zákutí. 9/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • V jednom záběru, když se varianty Lokiho dívají na Aliotha, je možné vidět loď Ronana Žalobce „Dark Aster“. (Matej.Krajci)
  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)
  • Ve scéně, kdy je Loki (Tom Hiddleston) předveden před soud, můžeme vidět nástěnnou malbu s obrazem skupiny lidí. Muž vpředu vypadá jako mladý Stan Lee. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama