Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (111)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. seriál v Marvel Cinematic Universe - První série = (8,5/10) - Ze začátku se mi zdálo, že to bude taková jednohubka, na kterou si po pár dnech ani nevzpomenu. Nečekal jsem, co nám Marvel naservíruje v druhé polovině série. Já jsem plný, sytý a nadšený. Tom Hiddleston si to neskutečně užívá. Sledujeme krásnou transformaci jeho postavy v průběhu seriálu. Ze začátku to byl lstivý lišák, který se ohlížel jen na sebe. Poté potkal Sylvii, která byla ještě větší extrém než on. A všichni víte jak to dopadlo. Star Lord je proti tomu slabý čaj v dopadu na celý vesmír. Hrozně se mi líbil soundtrack seriálu. Ze začátku to byla taková mysteriózní hudba s kapkou tajemna, která se přetvořila ve FAKT dobrý soundtrack, který ve mně rezonuje ještě teď. Loki nám krásně vydláždil cestičku k multiversům. Marvel nám to krásně všechno představil a vysvětlil a já hltal každičké slovo a informaci. Navíc Kang vypadá parádně v podání Jonathana Majorse. Mají to rozehrané fakt hezky a byla by škoda, kdyby to nějak pokazili, ale zrovna u Marvelu se toho asi bát nemusím. Za mě zatím NEJLEPŠÍ SERIÁL, KTERÝ MCU UVEDL. Nejlepší epizoda: The Nexus Event (S01E04) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po WandaVision a Sokolíkovi se Zimnym Soldátem první Marvel-seriál, který opravdu funguje. A funguje výborně. Hlavní tahák titulního hrdiny doplňuje charismatem Owen Wilson natolik, že jsem jej nepoznal a půl prvního dílu si říkal, že ten nos je mi sakra povědomej. A postupem času se přidá dalších pár zajímavých postav, což vygraduje v episodě páté, která je erupcí zábavy a potenciálu ukrytého v... No řekněme ukrytého v zápletce celé téhle řady. O tomhle seriálu se vůbec bez spoilerů píše značně těžce, takže se dá jen říct, že příběh je značně hravý, ale zároveň nepostrádající dramatičnost, z Lokiho je na mnoha místech figurka vyloženě groteskně komediální (a to bez nadsázky, jsou tu místa, které obsahují poetiku klasických grotesek), zároveň má pár dramatických a emočních scén (které tak zoufale postrádali/nepovedli se ve WandaVision a WS&Falcon). Hrozně mě bavilo i zasazení a estetika, která vychází z šedesátých let a to nejen v kancelářských prostorách (ach, zas to co se objeví v páté episodě). Za mě další velký bonus je ten, že se tu konečně hraje trošku větší hra a funguje tu jak příběh pro samotné hrdiny, tak i příběh, na který se bude navazovat v jiných Marvel produkcích. PS: tikající openig je hrozně super a aligátor mé nové oblíbené žvíže ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo vseobcenosti neoblubujem komixovy zaner. Avsak obcasne "hratky", ci par konkretnych komixovych charakterov, ci graficke efekty si rad pozriem. Loki bol vo filmoch celkom zaujimavy a zabavny gauner. Serial o nom mi vsak pride velmi slaby. Ocakaval som inteligentne linie a tych je tu velmi poskromne. Kopec radoby filozofickych kecov, mizernych dialogov a az na velmi malo vynimiek, aj dost zlych hereckych vykonov. O pouzitych efektoch by sme sa tiez mohli bavit. Najvacsi zapor vsak u mna bola detinskost a s tym spojena nelogickost deja. Cajicek. Urcene zrejme len pre skalnych fanusikov avengers univerza. Ostatnym neodporucam. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

V něčem tenhle svět připomíná Kafkův i Orwellův a samotný námět je super. Jen se nemohu zbavit dojmu, že to na papíře vypadalo o dost líp než v seriálu. Tuna vysvětlovacích monotónně dlouhých dialogů z nichž některé jsou obzvláště nudné a hlavně zbytečné, protože rozebírají nedůležité, nebo dávno řečené (první díl v tomhle směru dost vede), ke konci se to sice rozjede dost slibně (5. a 6. díl), ale pořád je to přes skvělého Toma Hiddlestona, Owena Wilsona i Sophii di Martino, skvělou atmosféru, zajímavou lokaci i vizuální stránku, s pár skvělými narážkami a sem tam zajímavou myšlenkou, a dost dobrými nápady, poněkud těžkopadné, ani ne tak v samotném příběhu jako v již zmíněných dialozích. PS: Heslo používané v seriálu - Na věčně časy. Vždy. Má pro Středoevropany ještě děsivější kontext než tvůrci zamýšleli. Ve spojení se zelenou barvou a nábytkem ze 70. let až podivně děsivý. 70% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(původní text z 12.9.2021) To nejzajímavější na seriálovém Lokim je, že je někým trochu jiným než byl ten filmový. Je tak nějak slabší, a zároveň i mnohem lidštější, takže i když se celých šest epizod v podstatě akorát řítí z průseru do průseru, stihne si kupodivu při tom všem získat přítele a dokonce ještě sbalit holku. Což asi není přesně to, co fanoušci téhle postavy čekali, ale určité kouzlo to má taky. "Mohl bys být, kýmkoliv chceš .." Scénáristicky i vizuálně trochu nevyrovnaný seriál, který působí jako lepší a dražší spin-off Doctora Who, a který táhne nahoru nadstandardně charismatický Hiddleston spolu se sympatickým Owenem Wilsonem. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • V potitulkové scéně si můžeme povšimnout napůl zřícený Stark Tower z filmu The Avengers (2012). (vobed)

Reklama

Reklama