Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (113)

krauset 

všechny recenze uživatele

Každý ze tří seriálů Marvelu by mohl být vyprávěn z psychoanalytikova gauče. Je to jakási Terapie: Marvel. Seriálový formát umožňuje zkoumat traumata a psychiku hrdinů do větší hloubky – a tuto psychologizaci, na niž jsem si rychle zvykl, jsem najednou akutně postrádal při sledování Black Widow. Další věc, která provází seriály Marvelu po Endgame, je smysl pro divnost. Jak Wanda, tak Loki v sobě mají jistou hravost, ochotu se ztratit ve fikčním světě, podvracet ho, prozkoumávat. A velmi staví na formě. Loki je jakousi kombinací procedurální detektivky a výtvarna filmu Thor: Ragnarok. Velmi vítanou složkou seriálu je ohledávání různých variant téže postavy. Nejen že je zde Loki představen jako gender fluid, dokonce ne vždy vystupuje jako savec. Loki-aligátor je bezesporu jedním z nejlepších nápadů Marvelu. Silvie pak za Lokim v podání Toma Hiddlestona překvapivě nijak nezaostává a jejich slovní přestřelky jsou mimořádně zábavné. Výtvarně patří Loki k tomu nejlepšímu v celém Marvelu. A jeho ochota zpochybňovat několik základních kamenů MCU (v případě Kamenů nekonečna, které zde slouží jako těžítka, doslova) je velmi osvěžující. Je zajímavé vidět, jak se filmové univerzum, které je pod přísnou dramaturgickou kontrolou a leckomu se zdá lineární a svázané, vydává na odvážnou cestu multiverza, rozvětvených realit a vůbec, chaosu.  Ač se v druhé polovině série naplno projeví vizuální originalita Lokiho, cítím, že potenciál prvních dvou epizod, které skutečně zkoumaly povahu padoušství a zároveň byly originálně procedurální (Lokiho hypotéza, že se stíhaná ukrývá v apokalypsách, je nesmírně bystrý a předčí leckteré skutečné detektivky), nebyl zcela vytěžen. Totéž se dá říct i o kafkovské TVA. Velmi ambiciózní koncept se ke konci série poněkud ztrácí v přílišné mnohomluvnosti. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Marvel Studios | Loki je zatiaľ zďaleka najlepší MCU seriál. Puto medzi Sylvie a Lokim ma prekvapivo dosť bavilo a prirodzene sa vyvíjalo. Dej bol zábavný a počas celej série som bol vždy natešený a zvedavý, čo sa bude diať ďalej. Najmä štvrtá epizóda je plná skvelých momentov a fenomenálnych dejových zvratov. Po WandaVision, ktoré dosť spoliehalo na záver a dopadlo pomerne priemerne a po až podpriemernom a nezábavnom Falconovi je tu konečne poctivý MCU seriál nadpriemernej kvality. | Hodnotenie: 8/10 | ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí ma to. Snažil som sa veľmi, aby sa mi to páčilo. A celkovo zápletka ako taká bola podarená. Efekty skvelé a Aligatorloki je perfektnou vsuvkou, ktorú dúfam ešte uvidím. Ale zároveň tam bolo aj množstvo vecí, čo mi vadili. So seriálmi od Marvelu mám rovnaký problém ako s tými od DC. Nepôsobia konzistentne. V tomto smere myslím, že Loki je tu úplne iná postava ako vo filmoch. Jeho peripetie sú v zásade okej, ale vieme, že sa z toho dostane. Ak to aj prekvapí niečím zaujímavým ( taká piata časť bola výborná od začiatku do konca) ku koncu tomu dôjde dych. Finále síce sľubuje predzvesť nových problémov, ale zároveň som čakal údernejšie vyvrcholenie. Jediný, kto ma tu celý čas veľmi milo prekvapoval bol Owen Wilson. Mobius mu sadol ako riť na šerbeľ. Chcem vedieť čo bude ďalej ale celý ten hype išiel tentoraz mimo mňa. 1.séria - 60% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě bavila o chlup víc (o pár týdnů dřív viděná) WandaVision. Tohle ale bylo víc filmové, dost akční, Hiddelston výborný a hlavně ten závěr docela rezonuje a dá se s ním do budoucna hodně pracovat nejen v dalších sériích ale i ve filmech. Navíc soundtrack absolutní pecka. _ Co to vyšlo, jsem S1 viděl ještě asi 3x, ost naposlouchal v desetihodinách a na tu pětihvězdu to dojde v pohodě. 9.5/10 ()

slord 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne niečo od Marvel čo nejde podľa zaužívaných šablón. Aj keď sa zdalo, že postava Lokiho je už vyčerpaná, prišiel tento seriál, ktorý ukázal, že tomu tak nie je. Príbeh je veľmi fajn, postavy a chémia medzi nimi je super (najmä Owen Wilson ) a hlavne ten soundtrack som si strašne užíval. Jediné mínus by som dal za akčné sekvencie, ktoré boli v niektorých scénach až moc prestrihané a neuhladené, napriek tomu som sa bavil a toto mínusko odpustím, keďže na tej akcii to vôbec nestálo. Seriál, na ktorý som sa moc netešil ma veľmi zaujal a aj keď sa zdalo, že nebude mať žiadnu váhu, zavážil dosť a otvoril cestu do neprebádaných zákutí. 9/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Postava, kterou hraje Sophia Di Martino, je založena na dvou postavách z komiksů – Lady Loki (ženská verze Lokiho z Marvel komiksů) a Sylvie Lushton (zaklínačka, které dal Loki kouzelné schopnosti). (Kubaaa97)
  • Když Loki (Tom Hiddleston) v jídelně demonstruje svoji teorii na jídle, z vedlejšího stolu sebere krabicový džusík BoKu. Toto pití bylo distribuováno pro dospělé v USA v letech 1990 až 2003. (NiWi)
  • Dětská verze Lokiho (Jack Veal) předává našemu Lokimu prastarou čepel zvanou „Laevatinn“, což v norštině znamená „Poškozující větvička“. Čepel pochází z norské mytologie a je potřeba k zabití kosmické bytosti. (NiWi)

Reklama

Reklama