Reklama

Reklama

VOD (1)

Po krádeži Teseraktu se Loki ocitá před soudem Temporálně Variační Agentury. (Disney+)

Recenze (75)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první epizody Lokiho mám mnohem lepší dojem, než z obou předchozích minisérií. Úvod působí neotřele a pokud by se nesl celý seriál v duchu první patnáctiminutovky, byla by to pecka. Vtipná retrosci-fi s postavou, která má potenciál překvapovat a kterou nemůže rozpohybovat jen tak nějaký scénáristický učeň. Loki je chytrolín a jeho soupeři nesmí být s inteligencí pozadu. Zatím se scénáristi drží při zdi, ale i tak to působí fajn. Snad se to nezvrhne v další instantní průměrárnu, jako předchozí smarvelovky. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem na Marvelovky začal být poměrně během vysílání WandaVision alergický, při vydání traileru na Eternals až nepřirozeně naštvaný, Loki mě překvapil. Je to úplně něco jiného, než jakákoliv Marvelovka co jsme doposud mohly spatřit. Barvičky jsou nehorázně krásné a atmosféra by se dala krájet. Soundtrack krásně Zélandský a vtipy jsou doslova i vtipný. Celá premisa zní zajímavě, z pilotu to vypadá na Marveláckou detektivní a špionážní komedii s krásným vizuálem. A já říkám jen jediné - chci víc. Oproti předešlým dvoum seriálů co Marvel/Disney+ zveřejnil, toto vypadá opravdu skvěle a doufám, že nepropadne k průměru jako jeho předchůdci. 95/100 ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loki nechápající, proč se svět, vesmír prostě všechno neotáčí okolo něho, ale naopak. Žvatlání o touhách, přáních, moci, pravdě, lžích, životě a osudu. Lze nalinkovanému osudu uniknout (Nezvratný osud)? A můžu měnit sebe a vše okolo, pokud budu věřit, že mám vše nalinkované? Tak dobře, budeš králem, a co dál? Vraždící odchylka vypadá jako zajímavý motiv, tož se uvidí. Zatím tedy nijak uchvácen nejsem, ale šanci tomu dám. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstavte si Doctora Who spojeného s Rickom and Mortym v Marvel prevedení, a vznikne vám Loki. Loki je rozhodne jedna z najlepších postáv MCU a svoj vlastný projekt si plne zaslúžil. Seriál sa vydáva svojou vlastnou cestou a skrz cestovanie v čase a alternatívne reality je hneď jasné, že s pôvodnou timeline to bude mať pramálo spoločné, čo je aj dobre. Táto skutočnosť dáva Lokimu obrovský potenciál sa naplno prejaviť, odtrhnúť z reťazou a predviesť nám nejedno bláznivé dobrodružstvo. Loki má vskutku unikátny vzhľad a podmanivú vizuálnu stránku, je to jedno veľké kochanie sa nádherou, ktorou sa nebudete vedieť nabažiť. Potešenie prinesú i najrôznejšie inovatívne prvky, akými sú vychytávky TVA a fascinujúce hrátky s časom. Také spomaľovanie alebo zasmyčkovanie času zaručene pobaví. Najviac som si však užíval dynamiku a interakciu medzi Tomom Hiddlestonom a Owenom Wilsonom. Slovná konfrontácia Lokiho agentom Mobiusom a následná konverzačná scéna priniesla mnoho vtipných a sarkastických momentov, ale i psychologické prehĺbenie Lokiho a záverečné sebauvedomenie - náhľad do vnútra. A toto všetko bolo krásne zaobalené do vkusných metafor. ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mi vadily ty počáteční vynucené fórky, které k Lokimu IMHO tak moc nepatří. Není to Joker, a to ani ve filmu ani v komiksech. Vážnější tón, do kterého se přepne v druhé polovině, svědčí seriálu mnohem více, a tak doufám, že v něm bude pokračovat. Líbí se mi i chemie mezi Hiddlestonem a Wilsonem, očividně si sedli, což je dobrý začátek. Ta (skoro) hodina utekla neuvěřitelně rychle a byrokratické prostředí je příjemným oživením. Glorius. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (13)

  • Na konci pásky Lokiho (Tom Hiddleston) života můžeme vidět „ETH-616“. Earth-616 je hlavním vesmírem Marvel komiksů. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)
  • Nápoj s názvem The Josta, který pije agent Mobius (Owen Wilson), byl ve skutečnosti jedním z úplně prvních prodávaných energy drinků v letech 1995 až 1999. Společnost Pepsi však přestala nápoj prodávat bez udání důvodu. (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno