Reklama

Reklama

VOD (1)

Loki zjišťuje, jaké má stíhaná Varianta plány s TVA. Má však vlastní plán, který změní osudy obou. (Disney+)

Recenze (72)

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalá, konverzační epizoda, což by nebylo na škodu. Akorát jsem si pořád nebyl jistý, co Loki a Loki myslí upřímně, co jenom hrají, a vlastně to nevím doteď. Možná je to záměr, ale opravdu spíš než napětí jsem pociťoval zmatení. Každopádně mám moc rád tu atmosféru konce světa, seriál umí dobře prodat ten osvobozující pocit, který při tom některé postavy pociťují. Už je zkrátka všechno jedno...  Hodnocení: 6,5/10   Další recenze a zajímavosti nejen ze světa MCU čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Loki dál tápe v průměrnosti a mě už dochází trpělivost. Scenáristé zřejmě dále nevědí, jak postavu uchopit, tak nechávají Hiddlestona šaškovat a doufají, že jeho oblíbenost samotná utáhne seriál. To je ale zoufale málo. Začíná mi vážně chybět ten vychytralý, zrádný a charismatický bůh falše, kterého jsme si zvykli vídat ve filmech, jelikož seriálová verze užvaněného neschopného pitomce je ostuda Marvelu. Mírné zlepšení co se týče narativu a skvělá postava Sylvie zachraňují slabé 3* ()

Reklama

NiaWolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda patří přesně do té kategorie dílů, který když neuvidíte, tak se vůbec nic nestane, vlastně je dokonce lepšího ho nevidět, protože po zhlédnutí člověk nestačí kroutit hlavou. Vážně si nemyslím, že šestidílný seriál potřebuje takovýto vycpákový díl, kde se jen vedou plytké řeči a nikam seriál neposouvá. Dobře nebudu dílu křivdit, prvních 10 minut ještě dávaly naději, ale pak už jen dlouhý ZÍÍÍV. Sophia Di Martino spadá do kategorie hereček, co všechny emoce hraje jediným výrazem ve tváři a překvapivě i Hiddleston tady kolem ni poskakuje jak otravný trpaslík a vzájemně vedou mizerné dialogy. Zcela tu chybí ta správná chemie jako mezi Lokim a Mobiusem. Efekty a bojové scény jsou nepřehledné a prostě hloupé. Hudba šla také dolů oproti předchozím dvěma dílům. Marně hledám nějaká pozitiva. Snad jen, že nějaké dvanáctileté divačky budou mít divoké sny, protože se přece odhalila Lokiho sexualita! Přesně kvůli tomu se na tenhle seriál lidi dívají! Bože.. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V centru pre-apokalyptickém dobrodružství jako z Doctora Who stojí tradičně skvělý Hiddleston a neméně výborná Sophia Di Martino. Právě jejich kočkování a opatrné poznávání se je tím nejzajímavějším i nejzábavnějším na epizodě. Nikdo nedokáže propíchnout bublinu Lokiho teatrální pompéznosti tak rychle jako Sylvie. A zároveň ona potkala po dlouhé době někoho, kdo by se jí snad mohl měřit. Jeden z malých vrcholů dílu přichází v debatě o lásce. Zatímco WandaVision nabídla krásný citát o lásce a truchlení, Loki se vytáhnul s metaforou o iluzorní dýce. Žít bychom podle ní asi nechtěli, ale pro toho času opilého boha falše, který lže všem okolo a tak trochu i sám sobě, se hodí dokonale. Je skvělé, že seriálový Loki nezapomíná ani na skandinávské kořeny své hlavní postavy, a tak jej nechá zpívat jeho starým jazykem nebo zopakuje Thorův gag se sklenicí. Je to pěkná práce s kontinuitou. V některých scénách, zejména v „exteriérech“ pustiny titulního měsíce Lamentis, jsou zelená plátna vidět trochu víc, než by měla (vlastně obdobně jako v již zmíněném Doctorovi Who). Aby se dalo hovořit o filmové úrovni, chtělo by to ještě trochu práce u počítače s laděním světla. Ale rozhodně nejde o nic, co by tahalo za oči, a epizoda to pak vynahrazuje na jiných místech, jako v Sylviiných akčních scénách nebo při kamerovém průletu na konci v bouřícím se městě. ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Loki je zatiaľ veľmi podarený. Prvé tri epizódy ma veľmi bavili. Tempo je síce pomalé, veľa sa kecá ale je to k veci, hýbe sa po troche to a zaujíma ma to. Postavy spolu fungujú, sú sympatické a zaujímavé. Hudba je skvelá, efekty sú ako vždy na úrovni o tom niet pochýb, dialógy sú super. Teším sa na ďalšie diely a na všetko čo sa tam ešte stane. Tento diel bol skvelý. Boli sme celý čas na zaujímavej planete a sledovali sme ako sa zbližovali teda spoznávali Loli a Sylvie. Dej sa síce veľmi nepohol čo až tak nevadí lebo táto epizóda bola úžasná a koniec ostal taký, že okamžite chcem novú časť. Ale počítam, že ďalšie epizódy sa pohneme pomaly ďalej, dozvieme sa niečo viac o Time Keepers a TVA. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • V čase 34:05 má padající měsíc tvar Pac-Mana, postavičky ze stejnojmenné videohry. (Lad2000)
  • Na otázku, zda je Loki (Tom Hiddleston) opilý, odpoví postava: „I'm just full.“ Jedná se o slovní hříčku, jelikož v norštině znamená anglické slovíčko „full“, tedy „plný“, rovněž „opilý“. (NiWi)

Reklama

Reklama