Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

John Walker začíná ztrácet trpělivost se Samem a Buckym, když se dozví více o Karli Morgenthau. (Cever)

Recenze (46)

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Motivace postav úplně mimo mísu. Praha jako levná barabizna pro souboje v bývalých rozpadlých továrnách, aby se ušetřilo na komparzu. A když i při rychlých střizích poznáte, že herci máchají rukama deset centimetrů od sebe, aby to vypadalo jako drsná bitka, jsou všichni supervojáci rázem k smíchu... ()

brabbik 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od seriálu nečekal a start byl trochu pomalejší, ale nakonec nabírá na tempu a prokreslenost se zvedá. I konec na Jungmannově náměstí ve stylu "krev, pot a slzy", to bylo parádní. Trochu brutalita v Praze narůstá u MARVEL postav, ale vzhledem k plánu seriálu to tenhle díl krásně zvedlo nad předchozí velmi. ()

Reklama

Frca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Zemo je parchant, Ale i tak naprosto super postava. Mám trochu pochybnosti o té holce od Flag Smahshers. Možná nebude zase až taková mrcha. Dostaneme ohledně ní nějaké to pozadí, její vysvětlení věcí... (Nebo se mýlím...) Zemo to pěkně umí s dětmi :D . Sice jsem chtěl s Walkerem trochu sympatizovat, ale ukazuje se, že to je prostě jenom blbec, kterému veškerá ta "moc" jako údajného nového Kapitána Ameriky stoupla do hlavy a myslím, že z něj bude nakonec totální psychouš .A vzhledem k tomu, co se v této epizodě stalo to i tak trochu chápu... Nejspíš se dočkáme i nového týmu, který bude podle mě na konci založen. Ten fight v tom pokoji byl naprosto boží. A konec... Walker to už prostě nevydržel a přepnul na berserk mod. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minulá epizoda se mi zdála zatím nejslabší, dnešní byla podle mě zatím nejsilnější. V první řadě pochválím scénář, který dal prostor úplně všem postavám, někomu samozřejmě větší, ale nikdo nebyl zcela upozaděn. Bucky, Sam, John, Lemar, Karli, Zemo, dokonce i Ayo,... všichni měli co dělat. Úvod si pro sebe ukradl Sebastian Stan, jeho flashback scéna byla naprosto dokonale zahraná. V jediném pohledu dokázal předvést obrovskou tragédii a trauma, které později přešlo do slz štěstí. čím dál více si oblibuji Wyatta Russella, jeho John Walker se pomalu stává jednou z nejprokreslenějších a nejzajímavějších postav seriálu. Naplno vidíme jeho temnou stránku, a vlastně ji i určitým způsobem musíme chápat. Má být ten vyvolený, nový symbol Ameriky, ale porazí ho Dora Milaje, Flagsmashers jsou také silnější, a ví, že například proti Buckymu také nemá šanci, a to mu pochopitelně podlomí morálku. No a pak přijde onen bod převratu, a Walker se konečně zlomí. Myslí, že stojíme u zrodu US Agenta. Walker nám ukazuje, co přesně Captain America být nemá. Štít potřísněný krví dobrým symbolem není. Flagsmashers a hlavně Karli se konečně stávají zajímavějšími. Doteď mi přišli jako nejslabší článek série, a Erin Kellyman teď konečně dostala prostor se přesvést, a hned postava Karli v mých očích stoupla. Zemo konečně zradil, řekl bych, že nikdo nečekal opak, a opět nám ukázal, že účel nesvětí prostředky, což je jedno z velkých témat seriálu. Své tažení vlastně myslí dobře a má své důvody, ale nezastaví se před ničím, je ochoten vraždit. Stejně jako Karli, a vlastně do jisté míry i jako John. Bucky a Sam se přestávají hašteřit a naopak se začínají doplňovat a pomáhat si, kryjí si záda jako skuteční parťáci, a v akci fungují sehraně. A v epizodě není o akci nouze, dochází hned k několika bojovým scénám, a všechny byly prvotřídní. Souboj s Dora Milaje neměl chybu, a závěrečná bitka byla také fantastická. Možná bych změnil pár střihů, aby byla přehlednější, ale jsou to maličkosti. Marvel si zahrává s PG-13 ratingem, pohybují se na tenkém ledě, ale stojí to za to, je to brutální a funguje to. Karty jsou do příštích dílů rozehrány výtečně, jak se blížíme do finále (Už? Ten čas letí…), tak série nabírá obrátky. 95%, suverénních pět hvězd. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně zatím nejlepší díl a po dramaturgické stránce jakoby úplně jiný film, než jsme měli doposud možnost sledovat. Temnější, depresivnější, nejednoznačnější. Z obyčejné plošinovky kde se skáče, létá a kope jednou tady v tom městě a potom zase v jiném, se posouváme o leve výš, do plnohodnotného chlapáckého dramatu o volbách a daných následcích. Doufám, že takto nastavená laťka se udrží až do konce. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Sam Wilson (Anthony Mackie) v čase 3:12 obdrží zprávu od Karli Morgenthau (Erin Kellyman). Jedná se o odkaz na debut Flag-Smashera, bojovníka za svobodu, v komiksu „Captain America #312“. (Kubaaa97)
  • Scéna, ve které John Walker (Wyatt Russell) brutálně zabije jednoho z Flag smashers, se natáčela u pomníku Josefa Jungmanna na Jungmannově náměstí v Praze. (Matej.Krajci)
  • Slogan The whole world is watching (Celý svět se dívá) byl populárním během demonstrací proti válce ve Vietnamu, policejní brutalitě a nedemokratickým akcím vlády Spojených států, zejména během Demokratického národního shromáždění v roce 1968 v procesu s Chicagskou sedmičkou. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama