Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Run je takový zcela průměrný thriller (o hororu se nedá moc mluvit), který ale od začátku jede ve svém tempu a až do konce (díkybohu) vůbec nenudí, na druhou stranu ale ničím výjimečným ani nenadchne. Celkově téma i mnoho prvků je doslova vykrádačka The Act, občas se najde i originální a chytrá scénka, ale film jede v hodně průměrných kolejích a ničím nevybočuje. Film je vlastně taková "2 women show", kdy obě hlavní postavy nečekaně dobře udržují divákovu pozornost, Sarah Paulson je stejný pošuk jako v Ratched a Kiera Allen je ve svém debutu překvapivě dobrá a uvěřitelná. Má to pár logických nedostatků a chyb, ale vůbec mi to nevadí a jako napínavý thriller na jeden večer to poslouží dostatečně dobře a nenáročné diváky to slušně vtáhne. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Mám dojem že niekto neustrážil scenáristu, ktorému sa páčil Invisible man a Misery. Run má jednu zásadnú chybu. Nemá atmosféru, alebo inak "postrádá* mysteriózny nádych. Ten problém pramení v nešťastne zvolenom uvoľňovaní informácií. Kde vás na začiatku poteší, že film začína hneď a vy nemusíte v podstate moc dlho čakať, prepracuje sa od náznakov k faktom príliš rýchlo a vyplytvá tak všetky esá už v polovici stopáže. Tých "disturbing" scén tam je tým pádom žalostne málo. Predpokladám, že scenárista sa pozrel na svoju predlohu a zistil, že to čo napísal nestačí na celovečerný film a tak sa dámy a páni namiesto dôsledne budovanej a konzistentnej atmosféry dostávame k tuctovému a úplne zbytočnému zvratu. Ten bol pre mňa míľnikom, kedy ma prestal film zaujímať, postavy vo mne prestali vzbudzovať akékoľvek sympatie či odpor a v podstate to išlo už celé viac-menej do kopru až po úsmevný, no opäť absolútne tuctový záver ako z každého tretieho thrilleru. Škoda. Malo to potenciál a malo to ambíciu vrámci filmov s podobnou zápletkou rozobrať tému rodičovstva, práv a ochrany detí a tak podobne. Ale je to len napolifunkčnýpolotovar. Keď chcete vidieť fakt dobrý film tohoto rázu, pustite si Misery keď napadne sneh, alebo bude vonku fujavica. 3tiu hviezdičku dávam najmä z úcty k mladej herečke, ktorá je vážne ochrnutá a teda jej prekonávanie samej seba je na celom filme zrejme najpôsobivejšie. 2,5* P.S. Chaganty je omnoho schopnejší režisér, ako scenárista. Viď. Searching (forma víťazí nad obsahom) a tak isto aj tu. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Spíš thriller, prvky hororu jsem nijak neregistrovala. Obsazení je dobře vybrané, scénář je přijatelně béčkový, místy úsměvný, ale zaujme. Sarah Paulson a Kiera Allen hrály obě velmi obstojně. Nic převratného, ale v rámci žánru se na film vcelku dobře kouká. Doporučuji všem, kdo mají slabost pro odlehčené krimi filmy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tuhle maminku bych za tchýni nechtěl. Je plná jedu. Můra jedna! Trochu chybí úvodní představení postav, budováním zdravého vztahu. Napínačky celkem klasické žánrové klišé, ale místy byly dost výživné (hlavně jak lezla po střeše a pak dostala astmatický záchvat. Konec výborná odplata. Nebylo to nudné, ale místy tam bylo dost zmateností. Naštěstí to rychle odsýpalo. Poctivých 70% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako 50-minutová epizoda seriálu “Zlé matky” by bylo Run užitečnější. Na celovečerní film mu naprosto chybí úvodní představení postav a jejich původně zdravého vztahu matka/dcera. Rovnou se začíná podezřeními a oslabováním důvěry. Psychologicky tak film funguje bídně, kupředu ho tahají pouze napínavé scény podle klasických žánrových šablon. Nenudí, ale potenciál ani zdaleka nenaplňuje. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama