Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

bourec 

všechny recenze uživatele

Pátrání sem ještě neviděl, a ani nevím, jestli se do něj pustím. V zajetí ovšem svým námětem hned zaujalo. Tady fakt nebylo co řešit. Film úplně v pohodě.Nějaká výtka by se samosebou našla, ale film vás prostě zaujme, zabaví, a až do konce nepustí. Tý holčině sem neuvěřitelně fandil. Jenom s tou maminkou roku měl někdo na kameře udělat trochu jinej krátkej proces. Silný tři.70%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Hlavní devízou psychothrilleru V zajetí je pomalu houstnoucí atmosféra a výborné herecké výkony Sarah Paulson a Kiery Allen. Přibližně do poloviny stopáže jsem film hltala plnými doušky, ale pak došlo k několika klišoidním zvratům, bez kterých bych se určitě obešla. Proto musím, ač velmi nerada, z původně zamýšlených čtyř hvězdiček jednu ubrat. (65%) ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Film V zajatí spracováva podobnú tému ako nedávny seriál Odhalenie (The Act, 2019). Toxický vzťah dcéry na invalidnom vozíčku a prehnane starostlivej matky, ktorá jej vymyslela choroby, aby si ju ešte väčšmi pripútala, tu má iný vývoj aj vyvrcholenia. Nechýba sklad liekov v dome, ani Ridocaine, liek pre psov, ktorý dcére podáva, aby mala necitlivé nohy. Hlavné postavy strhávajú na seba takmer všetku pozornosť, no pritom nie sú nejako zvlášť sympatické, ale zase ani nie sú nesympatické. Spočiatku som sa obával či to utiahnu a dokážu zaujať. Vyzerali obyčajne, no vo výsledku možno pre to boli väčšmi uveriteľné. Príbeh bol vcelku dobre vygradovaný, napínavý a mal drajv. Film má i žánrové označenie horor, no bál som sa iba nachvíľu, aj to na konci, keď som si už myslel, že tomu dievčaťu úplne preplo a stala sa z nej prehnane starostlivá dcéra. Iba na chvíľu. Našťastie... 3,5 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Kiera Allen (Chloe) používa invalidný vozík od roku 2014. Tvorcovia chceli obsadiť zdravotne postihnutú herečku s tým, že Hollywood len zriedka obsadzuje skutočne zdravotne postihnutých hercov do úloh so zdravotným postihnutím. (Arsenal83)

Reklama

Reklama