Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (228)

Nin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude film podle jedné podobné skutečné události, o které jsem kdysi četl. Nikde to však ve filmu nezmiňovali... za což jsem možná rád, protože mě otravuje, jak si někdo vezme 1 % ze skutečnosti, obalí to svými nápady a pak chce vyrazit divákům dech (v podstatě lží), že je to podle skutečnosti. Taky jsem se bál, jestli tenhle námět stačí na celovečerní film, ale zbytečně. Film je opravdu napínavý a velice dobře natočený. Podtrhují to výborné herecké výkony, obzvlášť bych rád pochválil Kieru Allen v roli mladé holky bojující se skutečností, že její milovaná matka ji dopuje prášky, aby ji znehybnila a celkově omezovala v jejím životě a ona mohla být navždy její malá holčička, o kterou se může starat. Jak jasně naznačuje původní název filmu Run, nejde o nějakou psychologickou sondu, ale o svižný thriller, u kterého občas nepříjemně zamrazí. Skvěle jsem se bavil, děj je šikovně vystavěný tak, aby v něm nebyla příliš velká smůla nebo nějaké postavy se nechovaly příliš hloupě. Bohužel se mi nelíbil úplný závěr, který udělal z poměrně realistického filmu trochu hloupější horor. Ale i tak opravdu vyvedený snímek. (8/10) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Run pracuje s de facto stejnou premisou, jako seriálové Odhalení a i když je jasné, že srovnávat osmidílnou sérii s hodinu a půl dlouhým filmem není fér, nedokázal jsem se mu vyhnout. Díky tomu film do určité míry působí ne snad jako vyloženě slabý, ale pořád jenom odvar. Naštěstí Chaganty měl šťastnou ruku při castingu, přičemž se mu vyplatila jak sázka na jistotu v podobě Sarah Paulson, tak důvěra na neokoukanou tvář Kiery Allen. Poslední třetina si šla svou vlastní cestou a i když byla trochu překotná, bavila mě až do samotného konce. Dokázal bych si to představit maličko vypjatější, ale to na celkový slušný dojem nemělo zase takový vliv. 70% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodem musím znovu "pochválit" úžasný český překlad, který vám vyzradí zápletku filmu dříve, než film vůbec začne. Na druhou stranu ani ten anglický název není nejšikovnější. Taktéž netuším, kdo rozhodoval o zařazení filmu mezi horory a mysteriózní, není tu totiž ani náznak jednoho z nich. Tento snímek je naprosto čistokrevný thriller. Velmi divně působí i moment, ve který je divák vhozen do děje. 16 let vše klapalo jako po másle. Kdesi žila neúplná, leč takřka ideální rodina. Rázem je Chloe 17 a z ničeho nic si začne myslet, že s milující matkou roku je cosi v nepořádku. Působí to strašně divně. Taktéž je divné, že nikoho v okolí netrápí, že matka vychovává dceru, na kterou existuje úmrtní list. Úplně nejdivnější ze všeho je ovšem fakt, že v domě není wifi a sledujeme jedinou dceru v Americe, která nemá mobilní telefon, což se člověku na vozíku může kurevsky hodit. A vůbec těch scénaristických berliček,  nedomyšleností a nelogických zvratů je zde nesnesitelně moc. Naštěstí, do velké míry film zachraňuje fakt, že režisér umí pracovat s napětím. Napínavé scény jsou skutečně napínavé. Divák nikdy neví, kdy matka sáhne na kliku. Napětí ještě více umocňuje fakt, že dcerka zkrátka neuteče. Na druhou stranu, daří se mu to hlavně proto, že si nastavil divná a krajně nereálná pravidla hry. [70 %] ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak zápletka není moc originální a popravdě by stačila i na jeden díl seriálu typu Bojíte se tmy, ale tenhle kousek je slušně natočený a dobře šlape hlavně díky výkonům dvou hlavních hereček. Obzvlášť Sarah Paulson (!spoiler!) v roli vyšinuté matky je fascinující - opravdu z ní máte nepříjemý pocit a rádi byste ji skopli ze schodů. Pamatuju si jí už z doby, kdy se objevila v American Horror Story a už tenkrát bylo vidět, že tahle dáma je něco extra. Sedm šedozelených prášků z deseti. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, ktorá zaujme ústredným psychologickým syndrómom (ktorý je zjavný dosť rýchlo), dobrou atmosférou a dobrými výkonmi ústredných aktérok. Z tej psychologickej roviny sa dalo určite vyťažiť viac, o toxických rodinných vzťahoch, kto na kom závisí, možno sa dal prihodiť aj stockholmský syndróm. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)

Reklama

Reklama