Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (231)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Run je takový zcela průměrný thriller (o hororu se nedá moc mluvit), který ale od začátku jede ve svém tempu a až do konce (díkybohu) vůbec nenudí, na druhou stranu ale ničím výjimečným ani nenadchne. Celkově téma i mnoho prvků je doslova vykrádačka The Act, občas se najde i originální a chytrá scénka, ale film jede v hodně průměrných kolejích a ničím nevybočuje. Film je vlastně taková "2 women show", kdy obě hlavní postavy nečekaně dobře udržují divákovu pozornost, Sarah Paulson je stejný pošuk jako v Ratched a Kiera Allen je ve svém debutu překvapivě dobrá a uvěřitelná. Má to pár logických nedostatků a chyb, ale vůbec mi to nevadí a jako napínavý thriller na jeden večer to poslouží dostatečně dobře a nenáročné diváky to slušně vtáhne. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Po remeselnej stránke sa nedá veľa vytýkať, subjektívne mi však trochu prekáža šablónovitosť a celková predvídateľnosť zápletky (možno až na jeden moment tesne pred záverom a úplný koniec, ktorý dokáže prinútiť k istému zamysleniu). Už len vďaka skvelo hrajúcej dvojici herečiek v hlavných úlohách by som sa sa pritom nebránil opatrnému odporúčaniu, no hoci je Chaganty nepochybne zaujímavý tvorca, vrcholná tvorba Hitchcocka respektíve i Shymalanana, ku ktorým ho poniektorí prirovnávajú, bola niekde inde. 70% ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takmer to isté ako pátranie od toho istého režiséra, neprekročil svoj tieň. Miestami ma to nebavilo a fakt chýbalo väčšie napätie. Ak by aj boli otvorené kinosály, asi by sme na toto nešli a pochybujem že sa tento rok nájde ešte nejaký dobrý film. A či sa kiná vôbec otvoria. Inak celkom dôstojný thriller, horor určite nie. Hlavná herečka sa mi viac páčila v Ratchedovej. 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Run pracuje s de facto stejnou premisou, jako seriálové Odhalení a i když je jasné, že srovnávat osmidílnou sérii s hodinu a půl dlouhým filmem není fér, nedokázal jsem se mu vyhnout. Díky tomu film do určité míry působí ne snad jako vyloženě slabý, ale pořád jenom odvar. Naštěstí Chaganty měl šťastnou ruku při castingu, přičemž se mu vyplatila jak sázka na jistotu v podobě Sarah Paulson, tak důvěra na neokoukanou tvář Kiery Allen. Poslední třetina si šla svou vlastní cestou a i když byla trochu překotná, bavila mě až do samotného konce. Dokázal bych si to představit maličko vypjatější, ale to na celkový slušný dojem nemělo zase takový vliv. 70% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Úplne priemerný thriller na jedno pozretie (o horor sa to ani neobrie). Ku kamere či hereckým výkonom v podstate žiadne výhrady nemám, ale k nijakému veľkému napätiu, vyhroteniu celej situácie či psychickému tlaku nedôjde vôbec. Práveže, ak by som mohol nejaký film nazvať pásovým klišé, bol by to tento. Neurazilo ma to, ale nenašiel som tu nič, prečo by som to mal chváliť alebo sa k tomu ešte niekedy vrátiť. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Psychologická porucha, s ktorou by bola Diane (Sarah Paulson) diagnostikovaná, sa nazýva Fiktívna porucha uložená inému (FDIA), historicky známa ako Munchausenov syndróm v zastúpení (MSbP). (Arsenal83)
  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)

Reklama

Reklama