Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (297)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rušivé neherectví a rádoby komediální hlášky Chrise Rocka v hlavní roli hororu (...), od cca 40 minuty do posledního detailu průhledný finální twist, všehovšudy 5 pastí, z nichž tři si nepamatuju už dvacet minut po dokoukání, jednu pro svou takřka nemožnou technickou proveditelnost a další pro absurdní neférovost (spoiler! - přetni si míchu v krční páteři a budeš žít, lol - konec spoileru), ve výsledku pořád není nejhorším dílem série (kterým o chloupek zůstává nekonečně frustrující Saw 3D), ovšem ve chvíli, kdy se rozezní gangsta verze Hello Zepp, je víc než patrné, že po vydařeném Jigsaw (2017) je Spirála šlápnutím do lejna. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja som túto sériu žral, ale len  do dvojky. Ostatne časti boli tak strašne prekombinované, že si s pribúdajúcimi pokračovaniami srali riadne do svojho rybníka. Ale i tak , vždy, keď prišlo pokračovanie, bolo otázkou času, kedy si ho pozriem, ale už len preto, že mi išlo hlavne o skompletizovanie serie ako zo zvedavosti. A tak nejak som pristupoval i k tejto časti. Po príbehovej stránke nemá už čo ponúknuť. Zaujať môže už len prevedeniami pasci, ktoré vždy sú parádne prepracované. Tu hlavne zaujala tá pri drvičke fliaš, ale i ostatné i keď ich nebolo veľa, boli celkom fajn. Vraha som neuhádol, lebo takého tutka bez charizma som vážne nečakal. A keď bude i v ďalšej časti, to bude teda prúser. Aj keď stále ma čim tato séria zaujať, už je to hlavne po obsahovej stránke len trápenie, takže ďalšia časť bude asi zbytočná aj keď verím, že bude a nie len jedna. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Smažák a maxi porce hranolek, zalitá tatarkou a pořádnou dávkou kečupu, nebyla úplně ta nejideálnější volba, před úvodní scénou v metru (můj jazyk nechtěl spolupracovat) - husina po celém těle - slyšet opět tu výbornou znělku. Jigsaw, mě v roce 2017 hodně zklamal a bylo to "zakončení" jinak mé nejoblíbenější, Hororové série fakt na hovno.  Po letošním, né úplně podle mých představ natočeném Rebootu Wrong Turn, jsem se začínal bát i tady, zda tvůrci neodbočí o něco víc. Pasti asi nejsou tolik promakaný, jako v předešlých dílech, ale i tak jsem se občas díval skrz prsty (scéna s prsty), smrti jsou celkem fajn, jsou krvavé, jsou nechutné, herecké obsazení mi zas tolik nevadilo, hodně kritiky jde na Chrise, ale já jsem s ním tady neměl zas až takový problém. Co mi možná vadilo, byl hlas z nahrávek, který byl docela hodně teploušský. Ale jinak jsem celkem spokojený, za mě podařený Reboot, mohlo to dopadnout i klidně hůř. Lepší tři hvězdy. No a jak jsem vždy psal u jednotlivých dílů - TĚŠÍM SE NA DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

K sérii jsem nikdy vřelý vztah neměl. Jednička (James Wan) byla fajn mixem režijní invence a násilí. Pak to šlo z kopce. Na dalších pokračováních bylo vidět, jak moc se na nich spěchalo, jak moc šlo hlavně o prachy. Banda hříšníků se dostala do temného uzavřeného prostoru, dostali možnost bojovat o své vykoupení a maskéři se při tom náramně vyřádili. Tahle novinka jde trochu jinou cestou, protože v centru dění je uječený detektiv Chris Rock, na kterého „sofistikovaná“ past za nějaký ten škraloup primárně nečeká. Na kolegy z policejního sboru ano. Rock je z počátku i vtipný, ve snaze o drsného poldu s emocionálními momenty ale selhává. Stejně tak v případě průběhu vyšetřování, které je tak trochu nijaké, a prostě jen přicházejí vložené scény mučení lidí, kteří jsou nám ukradení, protože o nich nic nevíme. Snaha posunout sérii jiným směrem se cení, ale ve finále stejně jen křupou kosti a krev zběsile cáká. Jen s o něco známějšími herci. Dvě až tři hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí počáteční a vlastně i stávající recenze musí si myslet, že ho čeká naprostý a nesnesitelný brak, který je strašně nepovedený a jen parazituje na známé značce. Když jsem se dočetl o téhle ''předělávce'' a viděl, že hlavní roli bude hrát mizerný komik Chris Rock, tak mi jako velkého fanouška série vystřelil tep někam ke stropu. Roztomilé je, že ani jedna věc není pravda. Film si nezaslouží 47% ani omylem. Reboot to není ani náhodou, je to normálně regulérní pokračování a Chris Rock je skvělej. Problém není v produkčním zázemí, ani v hercích. Do obojího se nasypalo dost peněz aj e to vidět. Pasti jsou skvělý, nechutný a brutální. Zabití šéfky jsem nerozdýchal a snad poprvé u téhle série jsem se na nějakou past nedokázal dívat. Příběh o zkažených policajtech je super a Chris Rock mě uzemnil, jelikož jsem si myslel že na to absolutně nebude mít, ale dává si policajta v drsném příběhu s prstem v prdeli. Bavilo mě to mrtě, ostatně jako každý díl série. Problém je neskutečně předvídatelný scénář. Vrah je jasný asi každému po pár minutách, jelikož vám děj nenabídne žádné zamotané postavy, všechny charaktery jsou tak ploché a nalajnované, že vám sám děj přihraje vraha během pár minut....spoiler (asi ve 20. minutě říkám ženě, ''ten mladej nemá ženu ani dítě, to pouštěl jen nahrávku děcka ) navíc jeho smrt jako jedinou neukážou, takže by to bohužel došlo i mrtvýmu koni bez mozku. Takže nemám problém s herci, ani příběhem, ale bohužel scénář je slabší a poslední pětiminutovka, která vlastně dělá Saw Sawem je špatná, poprvě tam Chris Rock herecky totálně selhává a jelikož víte kdo je vrah, chybí tam ten epický wow moment, chybí tam to překvapení a celé je to prostě takové jednoduché. Ale tuhle sérii miluju, její ikonickou znělku taky a patřil jsem k těm, kteří na film hudrovali jak krocani už jen když se oznámil jeho vznik a hlavní herec, přesto mě to na jeden večer luxusně zabavilo, pasti jsou neskutečný, herci (až na finální rozzuzlení, kdy všichni hrajou děsně) dobrý, škoda té předvídatelnosti. Bousman prostě není dobrý scénárista ani režisér. Jestli další díl napíše Whanell budiž, jinak už to ale asi nemá cenu.60%: ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Podle režiséra musela být z filmu odstraněna scéna s pastí, kde si někdo odřezává obličej, aby film získal rating R. Všechny předchozí pokusy totiž vedly k hodnocení NC-17, tedy úplnému zakazů vstupu mladistvým do 17 let. (Kudly4)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama