Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jistě, pane premiére, tohle je jedna z nejlepších politických satir na televizních obrazovkách. Sušší než takové Spin City (Všichni starostovi muži), ale i tak laťka humoru je zde opravdu hodně vysoko. Další z důkazů, že sranda jde dělat z politiky i kultivovaným způsobem. Ostatně paní Bubílková by se mohla tady lecčemu naučit, minimálně tomu, jak být na úrovni a zároveň i vtipná. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Při našem nepravidelném setkávání naší skupiny pozérů, vyděděnců, nespokojenců a ožralů jsme setrvávali v neformální diskusi o tomto seriálu. Během ní došlo k úplné a upřímné výměně názorů, postojů i idejí. Z oné diskuse vzešla celá řada podnětů a po jejich přezkoumání se ukázalo, že naznačují slibné směry uvažování, jejichž sledování vedlo k pochopení, že alternativní postupy jednání by vlastně za jistých okolností umožnili poskytnout možnosti jemné modifikace, vedoucí i k přehodnocování původně sporných oblastí a naznačující způsob, jak podpořit možnosti kompromisu a spolupráce. A tak při mnohostranném uplatnění a s patřičnými vzájemnými ústupky jsme dospěli k uspokojivému rozuzlení: kladnému ohodnocení této půvabně a hravé politické a byrokratické satiry a k nalezení dalšího rozumného důvodu k hromadnému veselí a obžerství. V centru dění opět svatá trojice: pokrytecký a marnotratný PM James Hacker (skvělý Paul Eddington), samolibý a neústupný stálý tajemník vlády Sir Humphrey Appleby (vynikající Nigel Hawthorne) a ochotný a úslužný osobní tajemník premiéra Bernard Woolley (dobrý Derek Fowlds). Z dalších rolí: ironická premiérova manželka Annie (Diana Hoddinott), premiérova politická poradkyně Dorothy Wainwright (Deborah Norton), vysloužilý stálý tajemník vlády Sir Arnold Robinson (John Nettleton), a stálý tajemník ministerstva financí Sir Frank Gordon (Peter Cellier). Bohužel s hrůzostrašnou jistotou lze tvrdit, že v určitých obměnách tento způsob vládnutí platí všude a vždy. ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Kvalita prvej serie ked bol sucasny premier Jim Hacker este iba ministrom ostala v plnej miere zachovana. Navyse sa putavost pre divaka snad aj zvysila, kedze epizody po tematickej stranke ziskavaju nove moznosti - hlavna postava je uz jednou z top person sveta :) Zbohom "nudne" (a velmi vymyslene:) Ministerstvo administrativnych zalezitosti, teraz sa ide na velke temy akymi su medzinarodne vztahy, zbrojenie ci veci narodnej bezpecnosti. Samozrejme, ze s takym vtipom a sarmom, az by jeden neveril :) ()

markul 

všechny recenze uživatele

Už jenom z principu za pět. "Je zřejmé, že kabinet se shodl, že vaše politika představuje výtečný plán, přesto však vzhledem k vyjádřeným pochybnostem, přál bych si navrhnout zápis v tom smyslu, že po pečlivém uvážení, dospěl váš orgán k názoru, že ač má návrh širokou podporu, takže některé z jeho principů jsou v principu natolik principiální a některé úvahy natolik složité a v praxi tak jemně vyvážené, že už v samém principu bylo navrženo přikročit k rozumné a prozíravé praxi a návrh předložit k podrobnějšímu prozkoumání, přičemž by se kladl důraz na základní kontinuitu nového návrhu v rámci nynějších principů a také na princip principiálních argumentů, které návrh obsahuje a předkládá ke schválení parlamentu. Už z principu." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama