Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

monolog 

všechny recenze uživatele

Co jiného dát této perle než pět hvězd? A tentokrát musím ocenit i skvělý dabing a překlad. A taky, že tento humor nikdy nesklouzl do záchodovosti. Nikdy nebyl vulgární, ale vždy inteligentní a břitký, jako čepel katany. Divím se, že Eddington za to ten řád dostal, u nás by se tomu možná smáli v soukromí, ale určitě by ho neocenili. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak už to bývá, že nejneschopnější (tj. nejméně nebezpeční) bývají povýšeni. Potkalo to i ministra Hackera a jeho tajemníka s formulářovým fetišismem sira Humprhreyho. Druhá série je už mnohem nabroušenější a není divu. Pravicové krutovládě Margaret Thatcherové se podařilo postupně téměř vymýtit audiovizuální kulturu a scénárista si z její hlavy udělal terč. Dobře jí tak, babě. ;-) 90 % ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I v druhé řadě s realitou kongeniálního britského politicky-satirického sitcomu jde o tu samou věc - státní správa jako mašinérie nezávislá na právě panujícím vládnoucím politickém vítězi voleb, opájející se sama sebou a ženoucí sama sebe zakleta ve své kinetice stále v nikam se nevyvíjejícím kruhu, ve své složitosti vlastně z podstaty neměnná a nereformovatelná, jejíž základní atributy jsou v západní civilizaci zřejmě všeobecně platné - to, jak to vypadalo v osmdesátých letech v Británii, jakoby z oka vypadlo stavu, v jakém se politická scéna nachází dnes u nás... 100% ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je úplná lekce v politickém double-speaku. Oproti čestnému a naivnímu "ministrovi" je "premiér" uzrálejší, ostřejší, cyničtější a shnilejší. Je vidět, že se na něm podepsaly léta politiky a zkompromitovaly jeho morálku. Vynikající práci odvedli scénaristé, kteří opět nabídli přesvědčivé vysvětlení dynamiky vztahů ve vyšších kruzích vlády. Skutečnost se od jejich verze nebude moc lišit ani dnes. Je pozoruhodné, že tento seriál produkovalo veřejnoprávní BBC - všechna čest. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama