Reklama

Reklama

Tenkrát poprvé

(seriál)
  • USA Never Have I Ever
Trailer 1
USA, (2020–2023), 19 h 5 min (Minutáž: 22–33 min)

Kamera:

Rhet Bear

Hrají:

Maitreyi Ramakrishnan, Poorna Jagannathan, Ramona Young, Martin Martinez, Mark Collier, Isai Torres, Adam Shapiro, Lee Rodriguez, Gilberto Ortiz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Američanka indického původu prodělala traumatický rok a teď chce hlavně místo outsidera být oblíbená. Jenže kamarádi, rodina ani její pocity jí to neulehčují. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (53)

Marcas 

všechny recenze uživatele

Typově to je trochu něco podobného jako Sex Education, které je ale daleko lepší a i vtipnější. Přesto si "Never Have I Ever" razí svoji vlastní cestu s vlastním příběhem. Cesta, kterou se tento seriál rozhodl vydat není vůbec špatná, ba naopak. Některé díly jsou velmi povedené a některé zas tak moc ne. Nevyrovnanost jednotlivých dílů je asi největší problém, který zde vidím. Pro teenagery to je fajn seriál, u kterého se velmi těším na pokračování. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když je Devi většinu času otravná sebestředná kravička (a jestli byla Mindy Kaling jako teenager taková musel to být fakt miláček),tak nakonec u Never have I Ever převáží zábavnost a uvěřitelnost něčeho co si na nic nehraje a dokáže nejen rozesmát,ale nakonec i lehoulince dojmout.To,že tvůrci občas ujedou k teen seriálovým klišé nevadí a pokud by v rámci žánru všechno vypadalo takhle,asi bych se nezlobil...70% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Středoškolské prostředí je na seriálovém poli hodně oblíbené a tím pádem i tuctové téma, takže je třeba takový projekt uchopit osobitým způsobem - ať už jako pestrobarevný muzikál (Glee), mysteriózní thriller (Proč? 13x proto), fantaskní horor (Vlčí mládě), či sondu do LGBT dospívání (Já, Victor) - aby se neztratil v tom velkém přehršli "hájskúlových šou". Tenkrát poprvé se to naštěstí povedlo a seriál se rozhodně jen tak neocitne pod vrstvou (tuctového) prachu. Mindy Kalling se svým tvůrčím týmem divákům naservírovala sympaticky napsaný multi-kulti coming-of-age komediální seriál, který si milým a korektním způsobem dělá srandu z kulturních rozdílů (USA x Indie), osidel dospívání a prvních lásek, a zároveň prezentuje i několik vážnějších témat (ztráta blízkého, deprese, úzkost, anorexie, šikana, nazírání menšin), která se sice najdou v ledasjakém seriálu (nejen) ze střední školy, ale jsou natolik aktuální, že je o nich třeba mluvit, ať už veřejně, nebo v uměleckém zpracování. Komediální složka však naštěstí převažuje, a že Tenkrát poprvé umí opravdu hezky polechtat bránici. Sem tam člověka trochu štvalo jednání některých postav a jejich prudké změny v chování, ale jedná se koneckonců o středoškoláky, kde jsou ty vzájemné rozbroje a emocionální výkyvy na denním pořádku. V neposlední řadě je asi zbytečné zmiňovat, že ne všechny postavy vypadaly úplně na 15-18 let (proto bylo místy náročnější se vcítit do jejich "středoškolského ducha"). Nicméně - seriál jsem si ve výsledku náramně užil. Plusové body za komentář Johna McEnroea a množství popkulturních odkazů. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Školní komedie, které jsem viděl, bych napočítal na prstech jedné ruky a stejně bych si nevzpomněl na jejich jména, a snad proto jsem si Never have I ever užil s nadšením hormonálního puboše, který myslí na svůj první sexuální styk s Paxtonem. Tento seriál v sobě kombinuje nadsázku s "opravdovými" strastmi středoškolského života, jízlivou parodii s mistrným začleněním dnes tak přirozených a přesto kritizovaných prvků jako je inkluze nebo LGBT+ a drsný fat-shaming s roztomilých pojetím seriálu. UN jako United nations či spíše Unfuckable nerds je zlaté, pokousání kojotem super a narativ vedený zdánlivě náhodným sportovcem či jinou veřejně známou hvězdou je k nezaplacení. Kromě toho je cholerická hlavní postava hraná sympatickou Indkou, jejíž jméno nevykouzlím ani po pěti plasťáčcích babiččina punče, byla prostě skvělá a za její mírně přinasralý adolescentní pohled by se mělo platit zlatem (či aspoň dvěma kravama). I druhá série je pekelně dobrá, děj s nepopulární šprtkou brouzdající se výsluním se zde pohybuje na tvrdé hraně a vznětlivá hlavní hrdinka je mi stále tvrdě sympatická. Bohužel se obávám, že se možné další série budou více klonit k žánru těžké soap opery, což by mně imponující školácké srandě mohlo ubrat. Ostatně i The Big Bang Theory začínalo s nešukatelnými nerdy a končilo svatbami. A já nechci svatbu, já se chci bavit. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Perfektní lék na tvůrčí krizi, ideální na vypnutí a restart. Seriálů z americké střední není nikdy dost a vtípků na adresu kulturních rozdílů (amerikanizovaní Indové) a korektnosti taky ne. Protagonistka má sympatickou bitching personality, občas se chová jako kráva, ale to je na tom boží, neboť – ruku na srdce – kdo z nás se na střední nechoval jak kráva? Když v druhé sérii Darren Barnet přehrává Magic Mikea při hoblování dřeva, bavila jsem se nesmírně vesmírně. A nakonec přiznání jedné dívky: dala jsem si jeho fotku na plochu počítače (a že jsem si těch printscreenů udělala hodně, haha). What the hell, tetelila jsem se u toho jak tele a nestydím se za to. 💁🏼‍♀️ Jo a navíc se člověk přiučí anglické hovorové mluvě dnešních teenagerů, takže to má velký vzdělávací aspekt! ()

Galerie (839)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy na Maitreyi Ramakrishnan zaútočil pes, nebyla scéna nijak upravována nebo trikově zpracována. Na herečku reálně zaútočil pes. (orionn12)
  • Natáčení probíhalo ve stejné filmové ulici, ve které se natáčel seriál Zoufalé manželky (od r. 2004) – hlavní představitelka bydlí v domě Susan Mayer. (doktorka)

Reklama

Reklama