Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (838)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Klidně to celý můžete přejmenovat na "Sam Raimi v mnohošílenství Marvelu", páč bylo stejně každýmu jasný, že z toho vznikne přesně takováhle cheesy strašidelná ptákovina. Tohle je čarodějnický zásah přímo do černého a důkaz, že když jako renomovaný režisér zkombinujete všechny svoje předešlé filmy, nemusí z toho nutně vzniknout ultradebilní patvar, ale naopak zábavná comicsová laskomina. P.S. Všimli si doufám všichni toho vteřinovýho probliknutí na Marvel Noir Multiverse!!! OMG! [CinemaCity Zličín] ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny, ale ani zadnej zazrak, Marvel uz zacina drobet nudit. V Spider-manovi ty jiny dimenze jeste davaly jakz takz smysl, tady je to jen zmatena slatanina bez nejakyho vetsiho smyslu, v podstate jen takova zaminka pro digitalni bordel, kdy i tady bohuzel pokracuje trend nic moc triku a ve vysledku v podstate ten multiverse ani neni moc vyuzitej. Aspon, ze je film narvanej spoustou akce, par fajnovejma scenama (Iluminati, zombie Strange), celkove fajn, lehce horovou atmosferou a ty dve hodiny slusne odsejpaj. Herci jsou tradicne fajn, kamera je super, ale precejen by to chtelo neco vic, nez dalsi zamenitelnej dil dalsi faze MCU. Slabsi 4*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"Nejhororovější marvelovka" je asi tak významuplné sousloví, jako třeba "nejteplejší zmrzlina". Jasně, druhej Doctor Strange není tak rozjuchanej jako třeba poslední Thor nebo Strážci galaxie, ale držku si jím takříkajíc nespálíte. Byť je v tom Sam Raimi občas cítit, osobně jsem u filmu s podtitulem "v mnohovesmíru šílenství" doufal v bláznivější, odvážnější a ehm, šílenější jízdu. Stále se to drží v bezpečných mantinelech neškodné zábavy a klasické marvelácké šablony. A je to škoda, protože potenciál byl nezměrný a po delší době mohl Marvel operovat s negenerickým "novým" záporákem (jednoznačně nejsilnější stránka filmu). Na úrovni jednotlivých scén občas super (Raimiho režijní vklad), škoda že je nepropojuje vypilovanější scénář. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (141)

  • Kostým varianty Doctora Strange pod jménem Defender Strange (Benedict Cumberbatch) je velmi podobný jeho kostýmu z komiksu „Secret Wars“. (Frca)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama