Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Kniha skvělá.V euforii jsem si přečetl od Frýborta všechna jeho "díla" a dnes ho považuju za jednoho z nejhorších spisovatelů všech dob.No jak už jsem psal, Vekslák byl kult a každý ho chtěl číst.Ale ten "film"....tak to je katastrofa.Herecké výkony Zounara a Benešové jsou naprosto odstrašující a to tak, že by to mělo být prezentováno na DAMU jako lekce " Jak nehrát před kamerou". ()

navision00 

všechny recenze uživatele

Tvůrci natočením tohoto filmu naprosto poplivali jeho knižní předlohu, která je dokonalá. Hlavní hrdina tam působil jako vcelku frajer, ale ve filmu je to jeliman non plus ultras!!V dnešní době mě navíc irituje to oblečení. Chápu, že se to nosilo ale proč má Zounar se svým velkým pozadím upnutý džíny chápu už míň :-)). Nehledě na to tam v jednom kuse souloží- Nicméně abych jen nehanila, pana Dlaska i Lájoše jsem si přesně tak představovala!! ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašidelná píčovina kopírující Bony a klid. Režisér svoji práci naprosto neovládal, autor scénáře musel být vzdělán pouze základní školou a kameraman byl idiot. Zounar trapný stejně jako v Chlapech a chlapcích, ještě mu dát svazáckou košili a vařečku do ruky. Jedna * za pana Třísku, který zde sehrál skvělého řezníka toužícího jet do Japonska. Moc jsem mu to přál.... ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NOVA CINEMA - Tak jsem zkompletoval všechny české filmy o vekslácích. Po dnešním Bony a klid 2 jsem si rozhodně spravil chuť, protože Bony 2 byla jedna velká hrůza. Vekslák se Zounarem sice neoplývá skvělými hereckými výkony, zejména Martin se hodí spíše do dabingu nebo televizních pořadů, avšak výkonem rozhodně předčil všechny postavy z nového Bonyho. Vekslák má také solidní příběh, dle mého dobré vykreslení samotného vekslu a také pár známých hereckých tváří. Já byl v podstatě spokojený a do budoucna ho určitě nezatracuji, byť počet udělených hvězdiček se rovná průměru. Také mi přijde aktuálních 26% a 260. místo mezi nejhoršími filmy dost kruté a nespravedlivé. 66% ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Frýbortovu knižní předlohu jsem četl a film se jí celkem věrně drží. Tvůrci se snažili vykreslit tehdejší dobu a s tím spojené způsoby, jak přijít snadno k penězům. Proto nechápu zdejší mizerné hodnocení. Film samotný špatný není, myslím, že ho nejvíc sráží "herecký" ansámbl. Vyjma Labudy je to vážně katastrofa a Zounar - ten spíš než veksláka zahrál vidláka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Děj se odehrává v roce 1986, ovšem v některých záběrech jsou zaparkovaná auta značky Škoda Favorit, který se do prodeje dostal až v roce 1988. (Mr.Hudson)
  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)

Reklama

Reklama