Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Snad první pokus o parodii od dob Majora Maisnera. Je tu vidět snaha o originalitu, a tvůrci vytáhli spoustu zajímavých nápadů. Ale celé je to tak 50/50. Někdy se až moc zbytečně tlačí na pilu, a je až moc vidět, že tvůrci prostě chtějí být vtipní, a chtějí, aby se divák smál. Snaha o vtipy je opravdu snad každých 10 vteřin filmu. Někdy by neuškodilo upřednostnit kvalitu před kvantitou. Co se dá určitě ocenit, tak je absence jakýchkoliv fekálních či sexuálních vtipů či dvojsmyslů, na kterých jsou dnešní moderní komedie mnohdy postavené. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Taková scara movie českých kriminálních seriálů posledních let. Jednoduché, vtipné, hravé, skvěle obsazené. Většina vtipů nebyla vůbec hloupých, Novotný a jeho tým byli skvěle sehraní, Vágnerová přímo zářila. Stejně tak Táborský super. Jistě je to blbinka pro pobavení, žádné kinematgrafické veledílo, ale to ani tvůrci neslibovali. Za mne po velmi dlouhé době opravdu dobrá komedie - parodie, ala Johnny English. Normálně bych dala tak tři a půl, ale protože to tady místní rozumbradové posílají do kopru, přidávám a dávám plnou palbu a zdejší intouši, ať se třeba pos..... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale já jsem se znamenitě bavil. Totálně nacpané hláškami, gagy, referencemi....a navíc většinou velmi napáditými. Kolikrát mě u filmů napadají podobné gagy, jen nemám tu možnost je zfilmovat. :-) Parodie na kriminálky všeho druhu, ponejvíce na české kriminální seriály poslední doby (Andělé, Oddělení, Ostrava atd.). A hlavně funkční parodie. Navíc od půlky filmu díky absurditě zápletky jsem měl dojem, že sleduju další díl herní serie Polda. :-) "Nabídnu vám kafe?" :-D ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci si řekli, že natočí vlastní verzi Bláznivé střely, a tak vznikl Případ mrtvého nebožtíka. Už podle traileru je člověku jasné, že půjde o vcelku nenáročnou ptákovinku. Mě osobně do kina nalákala skutečnost, že se snímek odehrává z velké části na univerzitě, se kterou jsem studijně spjatý už dlouhá léta. Kdo zná dobře Olomouc, tak se neskutečně pobaví nad prostřihy mezi jednotlivými dějovými lokacemi. Vedle slabšího technického zpracování (panoramata nad městem a umělí ptáci okolo Dómu) mi nejvíc vadilo nestravitelně rychlé dávkování vtípků a gagů, z nichž byly některé celkem povedené, ale jelikož jich bylo v některých místech až přespříliš, tak některé z nich přišly vniveč. Příběhově jde o skrz naskrz přímočarý a plochý kousek, u něhož je divákovi téměř od počátku jasná identita zločince - i když v tomto případě šlo spíše o natočení nenáročné krimikomedie s parodickými prvky a množstvím hvězdných cameí, která byla místy až trestuhodně nevyužitá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama