Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V posledních letech vlády královny Viktorie je Londýn sužován „Dotčenými“ – osobami, většinou ženami, u nichž se náhle projevily nadpřirozené schopnosti. Některé jsou okouzlující, jiné velmi znepokojivé. Mezi ně patří i tajemná a rázná vdova Amalia Trueová (Laura Donnellyová) a geniální mladá vynálezkyně Penance Adairová (Ann Skellyová). Stěžejní představitelky této nově etablované třídy vezmou svůj osud do vlastních rukou ve snaze zajistit prostor těm, pro něž v historii, jak ji známe dnes, není místo. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (33)

misterz 

všechny recenze uživatele

Z tejto minisérie normálnemu chlapovi začne vytekať feminizmus z uší. Potešil iba záverečný diel, ale aj to bolo dosť málo na to, aby to celkový dojem aspoň trochu zlepšilo. Po celý čas nudné a mix všehochuti bol v tomto prípade iba na škodu. Za niečo tu stála iba výprava, ale aj tú by som si vedel predstaviť lepšie. Na mňa až príliš uhladené a čisté. Podpriemer. 40/100 ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Feministické fantasy z období viktoriánské Anglie, které si v posledním díle začne překvapivě cestovat v čase a mařit tak veškerá divácká očekávání. Nečekaný mix žánrů leckomu nesedne, ale já tu odvahu oceňuju a docela by mě zajímalo, kam až se dá zajít. P.S. Rozdělení seriálu na dvě půlky mu moc neprospělo, navíc je ta druhá pro mě zklamáním díky neuspokojivému zakončení a přemíře patosu. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem měla pocit, že postavy seriálu si vždy cucly odvaru z blínu a pak blábolily nesmysly bez ohledu na okolnosti nebo co jim někdo jiný říká. Dialogy se tím měnily v pomatené a nesouvisející monology, které dovedly k dokonalosti názornou ukázku úsloví: Ten o voze, ta o koze. Chyběla mi nějaká nosná linka, nebo aspoň jakákoliv linka a závěrečný zvrat, který to měl celé vysvětlit, mi spíš přišel jako další hovadina. Casting předvedl urputnou, ale marnou snahu, nalézt v postavě hlavní hrdinky něco jako Evu Greenovou, ale jediné, co se jim povedlo, byla hodně laciná napodobenina Evy Greenové a to ještě jen z výprodeje na tržišti. Ke zmaru byla odsouzená i naděje ukázat emancipované ženy v době viktoriánského temna, protože seriál nedokáže vyvolat ani viktoriánskou atmosféru, ani touhu po emancipaci, aniž by to nepůsobilo směšně. SHRNUTÍ: Mimózní fantazy s hrdinkami ze sekáče. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ty čtyři tomu dám,Jednak proto,že mám rád Whedona a druhák proto,že mě bavilo Nevers sledovat,nicméně je to s hodně odřenýma ušima.Viktoriánky jsou totiž extrémně nevyrovnané a zatímco první dva díly jsou zábavná směsice sci-fi,fantasy a historické kriminálky,další dva se zbytečně utápí v rozvleklých rozhovorech a víc nudí než baví.Pátý díl to sice zase vrátí zpátky na původní kolej,ale aby se to nepletlo,přijde závěrečná epizoda,kterou doteď vstřebávám.Ta se snaží vše vysvětlit,ale dělá to dost zvláštním a zmateným stylem.Zhurba do poloviny vypadá jako úplně jiný seriál a nakonec jí zbude asi 30 minut na to aby příběh alespoň částečně uzavřela a to je sakra málo.Na extrémně malém prostoru tak nakonec dosprintuje do finále a i když je jasné,že si připravila půdu pro případnou další řadu,zanechá za sebou pachuť polovičatosti...70% PS : až později jsem zjistil,že tohle divné uzavření série je z větší části chybou HBO a nikoiv tvůrců.To se totiž rozhodlo původně deseti dílnou sérii natáhnout na dvanáct epizod a poté jí “roztrhnout” na dvě části.Což se neukázalo jako šťastné.Nezbývá tedy doufat,že druhá série/polovina zmatený dojem napraví. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem měl obavy, zda mě jen nezaujal námět a zpracování, ale je to dů/vtipné celou dobu a má zajímavé zvraty (poslední díl jsem si třikrát myslel, že se mi špatně nahrál a jde o jiný seriál :D). Zdejší nízké hodnocení někdy podezřívám, jak znám tohle prostředí, že je dané tím, co sarkasticky zpracovává daný seriál – je v něm moc emancipovaných nekonvenčních žen. Konečně další díra na trhu zaplněna.   Vtipný steampunkový feministický seriál je zajímavější než většina produkce o „mutantech“. Po jisté události z hůry se (především) u žen viktoriánského Londýna začínají projevovat schopnosti. Jsou vynálezkyně, „čarodějky“… a patriarchát je naježený. Sériová vražedkyně Maladie na rozdíl od Jacka Rozparovače nevraždí „kurvy“, ale "ctihodné muže“… „psychoanalytiky“ přesněji řečeno. Navíc postavy nejsou černobílé a většinou skrývají dobré či zlé Stíny. I maniak Maladie si zároveň jako jediná pamatuje onu událost i je jedním z „nástrojů“ uskutečnění oné vize „návštěvníků“. Mezi mužské postavy patří pansexuální aristokrat vlastnící erotický klub a specializující se na vydírání. Většina hereckého ansámblu hrála v Malých ženách nebo něčem o/d Jane Austen. ()

Galerie (90)

Reklama

Reklama