Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa úspešne vyhýbal už od toho roku 2001 keď bol vyprdnutý do sveta. V tomto "Tikáčovi" sa však zišli dve osobnosti osratého plátna ktorých filmografie som sa pred časom rozhodol napozerať a to konkrétne "režisér" Albert Pyun a "herec" steven Seagal a to bol jediný dôvod si to konečne pozrieť. Už hneď na úvod Pyun predvádza svoju typickú sklerózu multifras v neprehľadne chaotickej scéne s rukojemníkmi kde vybiehajú zmätený vražedný pikolíci policajtom do rany, na záhrade z nejakého dôvodu vybuchujú kríky ( nikoho som hádzať granáty nevidel ) a Seagal v pivnici zisťuje že je to pasca. V ďalšom vývine udalostí pátra traumatizovane drsný/drsne traumatizovaný detektív po šialenom bomberovi s briadkou Dennisa Hoppera, ktorý tvrdí že vyvraždí celé mesto ak neprepustia jeho kozatejšiu polovičku. Sem tam niečo naozaj vybuchne, ale je to obvykle nasnímané tak kokotsky že vidíme len nezmyselne veľké detaily či hornú polovicu ohnivej gule a máme z toho hovno. Seagal v tom období už začínal rapídne naberať kilogramy a podľa strapatého účesu ho zrejme vždy museli zobudiť tesne pred natáčaním scény. Je tu síce "len" za pyrotechnika čo si podľa vlastných slov hľadí svojho remesla, ale nakoniec nejakú bitku dá keď v čiernom odeve v tmavej chodbe zmáruje tlupu špatošov v čiernom. Áno, všetka tá čierna znamená že v kombinácii s idiotským strihom z toho nevidno vôbec nič než Stevenovu hlavu ktorá čnie nad celou tou tmou ako slniečko na rukavičke. A kto boli vlastne tí samovražedný maníci keď to celý film vyzeralo že teroristi sú len štvorčlenná parta. Finále taktiež nesie všetky znaky Pyuovho syndrómu neurčitosti a akútneho nevyemčorobímizmu. Hrdinovia proste len prestrihnú pár drôtov a frajersky odídu chodbou v ústrety zapadnutému slnku. P.S. načo sa v jedinom zábere objavil Ice.T vie asi len Manitú, lebo Pyun určite nie. Bola to fakt kravina. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Detektiv Ray Nettles (Tom Sizemore) se po tragické smrti své rodiny těžko drží jakýchkoliv předpisů, a jde po zločincích hlava nehlava. Právě se dostal na stopu Alexi Swannovi (Dennis Hopper), nebezpečnému teroristovi. Podaří se mu zajmout jeho parťačku Claire (Jaime Priestley), o které doufá, že ho dovede na Swannovu stopu. Ale Swann se hodlá mstít - rozmisťuje bomby po celém Chicagu, a jediný kdo může Nettlesovi pomoci je profesionální pyrotechnik Frank Glass (Steven Seagal) se svým týmem ... Nevím proč všichni vyčítají Seagalovi tento film, ten sice neprojevil žádný herecký výkon (jak jsme u něj ostatně již zvyklí), ale ostatní herecké osazenstvo také ne - a ani Dennis Hopper, čímž mne docela naštval (zrovna šílené záporáky on umí - viz Vodní svět, Modrý samet nebo třeba Nebezpečná rychlost). Jediný na koho se dalo alespoň trochu koukat (mimo Jaime Priestly, na kterou se naopak kouká docela dobře) byl Tom Sizemore. Ale ani ten tento film ze sraček nevytáhne.. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

(bacha spoilery) Dokud je nazivu D. Hopper, je to sice podprumerna, ale sledovatelna krimi o bombach na 2 hvezdy. Jak to ale v poslednich dvaceti minutach veme do rukou Seagal, je to trapne az na pudu, o logice ani nemluve. Kdyby to melo po tom nesmyslnem "vyletu" po radnici, kde Seagal jde ze strechy dolu, pak se rozhodne opet vylezt na strechu, aby se dostal zase kamsi dolu a na konci skoncil opet na strese, mezitim samozrejme zlomil ruku par panakum, tak kdyby aspon byl nejaky opravdu dobry zaver...ale konec je jinym slovem "pšouk". Scenar je fakt nekonzistentni, a pokud se vam dela spatne z filosofickych kecu alá Zen, odectete si i tu jednu hvezdu. Kdyz pripoctu spatnou synchronizaci titulku na ceskem DVD, a to ze na obalu se pise "v Chicagu tika bomba" zatimco se cely film odehrava v San Franciscu, je to spis sranda nez bida k placi. Mimochodem cesky nazev je vysoce prdly, s puvodnim anglickym nema tematicky vubec nic spolecneho a jaksi nevim, koho tim "profesionalem" mysleli. Mozna toho manika kterej vypad oknem, jinak jsem zadnyho profika nevidel. Jedine co me porad fascinuje, ze filmy se Seagalem maji kvalitni a opravdu vyuzity 5.1 zvuk. Maloktere akcnaky vyuzivaji tak pekne vsechny repro. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mít ve filmu pár docela dobrý, i když třeba béčkových herců a nevykřesat z toho ani prd, dokonce ani toho dobrého záporáka, to už je opravdu umění. Ten, kdo tohle dal dohromady, to rozhodně nebyl profesionál a nenadchne ani Steven Seagal, který v té době ještě přece jen hrál a už se jen neschovával za své narostlé břicho. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Totální mrdka, která nemá pořádný tempo ani rytmus. Není tu ani jedna původní akční scéna, všechno je převzato z jiných filmů. Jediné, co zaslouží uznání, je výborné herecké obsazení, poskládané z docela známých tváří. Jednoduše prostě hrůza, kterou peněz chtivý Seagal natočil ještě před Lovcem policajtů. Seagalův Patriot byl sice možná nudný, ale alespoň měl nějaký rozpočet. Tahle mrdka natočená za 12 dní nemá nic... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne sa mal dej odohrávať v Chicago, nie v San Franciscu. (beso74)
  • Film se natáčel v San Franciscu a v Los Angeles v Kalifornii po dobu 12 dní. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama