Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (646)

Morien 

všechny recenze uživatele

Skoro bych vsadila svoje zelené boty, že tenhle týden už neuvidím nic tak roztomilého jako rytíře mlátící mečem do auťáku. Nicméně ty zelené boty mi udělaly na nohách puchýře, to jen tak pro pořádek. Zcela chápu tu fetiš na ruce. Pukající stromy jsou pěkné. Kouzla se světlem ještě lepší. A kouzla se zrcadlem? Ou jé! Už nějakou dobu jsem neviděla nic hysterického a velmi mi to chybělo. -"I may be bad, but I feel... good." ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Moja predstava pridania fantasy komických prvkov k nápadu, akým bol 'Evil Dead' sa mierne rozplynula. Nie, že by som ich nepostrehol, len napríklad tých humorných bolo žalostne málo a tie fantasy nestáli až tak za reč. Čím som bol ešte viac prekvapený, že po efektovej stránke je to stále rovnako málo atraktívne ako v predošlých dieloch a to sa pritom jedná o 92-hý rok a celkom slušný rozpočet. Campbell je ale znova brutálne kvalitným mäsiarom a nešetrí nič a nikoho. Určite by som sa však niečomu podobnému tešil v dnešnej dobe. 60%. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie je jedna z nejlepších, co se v hororových vodách urodila, i když Armáda temnot je určitě spíše fantasy komedie než horror. Bruce Campbell tu hláškuje po každym úspěšnym zásahu, hlavně jeho hláška "Hej, zavaž si tkaničku!" na adresu jednoho rytíře je pro mě už zcela kultovní. Raimi stvořil obdivuhodnou sérii, jejíž každý díl je naprosto odlišný, než ten předchozí, a přesto funguje jako celek. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

“CLATTO... VERATA... NICTO“. Aj takéto jednoduché trojslovné zaklínadlo dokáže “evil hunter“ Ash v podaní nezabudnuteľného Brucea Campbella pokaziť. Keď mu toto veľadôležité zaklínadlo vravel čarodejník, robil veľkého machra a tak ho celé skomolil až do tvaru - "KLATOO... VERATA... NECTtphhhhhhhhhh..." Myslel si, že týmto preští smrteľné zlo, ale to sa našťastie mýlil a tak je o zábavu postarané. Voľné pokračovanie EVIL DEAD 3 - Army of Darkness je z celej trilógie + WITHIN THE WOODS v porovnaní s predchádzajúcimi najviac zamerané práve na komédiu, horor tentoraz ustúpil do úzadia. Príbeh nadväzuje tam, kde sa skončila dvojka a keďže Ash sa už so smrteľným zlom pár krát stretol a vcelku úspešne z toho aj vyšiel, stúpla mu sláva do hlavy. “HAIL TO THE KING, BABY.“ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Raimi pokračuje za hranice surreálného karnevalu Evil Dead 2 do říše infantilní rozkoše a nespoutané fantasmagorie. Campbell je největší hrdina, jakého kdy domácí potřeby nosily a z celé trilogie mě tohle baví nejvíc. Nejspíš dokonce z celé Raimiho filmografie. Festival šprýmů a na koleně stlučené fantastiky, u které mě právě ta technická nedokonalost přijde jako nedílná součást hry. Mnohem dokonalejší (a na totožném dějovém základu postavený), přitom paradoxně méně hravý a nápaditý Mocný vládce Oz je toho důkazem. ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ash (Bruce Campbell)  ve filmu říká o své brokovnici: "This....is my Boomstick!! It's a 12-gauge double barreled Remington." Ve skutečnosti však drzí brokovnici Stoeger IGA nikoliv Remington. (HectorHagman)
  • Byl natočen i alternativní konec, kdy se Ash probudí o sto let později a nalezne zemi zničenou jaderným holocaustem. (Martin00x)
  • Film je znám také pod názvem Army of Darkness: The Medieval Dead. (Chatterer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama