Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (646)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zábavně nechytrá ptákovina pro odrostlé děti a infantilní dospělé. Sam Raimi patří odjakživa k nejhravějším režisérům a jeho rané filmy, nekrocené zodpovědností danou vysokým rozpočtem, k nejzábavnějším. Armáda temnot by chtěla bavit obdobně jako z kloubů vymknutý Evil Dead 2 (na nějž navazuje), jenže na to nemá… nemá dostatek originálních nápadů. Mnoha vizuálním gagům podráží nohy prachbídné technické provedení, nejspíš již v době svého vzniku pasé, ale pokulhávající rovněž za (o šestnáct let starší) českou komedií Ať žijí duchové! Černý humor se omezuje na strohé „likvidační“ hlášky a demence v chování postav, neřku-li v nakládání s historickými fakty (Raimi má VELMI zkreslené představy o evropských dějinách), by zasloužila samostatnou stať. Cokoliv bych ještě vytknul, jedno popřít nemohu – nenudil jsem se. Apendix: Řekl bych, že něco podobného chtěl natočit Terry Gilliam. Výsledný neúspěch pojmenoval Kletba bratří Grimmů. 70% Zajímavé komentáře: choze, MIMIC, InJo, JohnPyro, Barak ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To jsou všichni lidé z tvé doby tak velkohubí a samolibí? -- Ne, jen já! Tak tohle jsem vážně nečekal! Kvalita neklesla, naopak se zněkolikanásobila! Tohle je komedie tisíciletí a mohu s klidným svědomím říci, že jsem se u žádného jiného filmu v posledních několika letech zdaleka tolik nepobavil, jako právě u Armády temnot. Čestné místo v osobní TOP 10 uniká tomuhle béčku jen o vlásek... Raimi třetí díl své bezchybné trilogie zahustil nesmírným množstvím hlášek, absurdních scének a vtípků. Smál jsem se od začátku do konce a obdivuji tvůrce spider-manů za to, že dokázal takovou komediální nálož natočit. A je tu toho mnohem víc! Nejvíce si asi zaslouží vytípnout bombastická bitevní scéna z konce filmu, která se směle může rovnat :-) bitvě u Helmova Žlebu ze Dvou věží - radost pohledět! Na prvním místě ovšem vždycky bude Bruce. Bruce a jeho perly, které mě nespočetněkrát složily do kolen. Good or bad - I´m the guy with the gun! Hell yeah baby! *** PECKA JAK HOVADO *** ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybí...teda, chybí tomu prakticky všechno. Ale tím správným způsobem:) Jediné, co mi opravdu nesedlo, byl ten konec, jinak všechno blahosklonně přejdu kvůli komediálnímu výkonu Bruce Campbella a...no, to je vlastně všechno, o ničem jiném to není;) Stejně mám radši jedničku, takže 70% a Hail To The King, Baby. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, co začalo jako horor s parádní atmosférou (první díl) a pokračovalo jako směsice hororu s komedií (druhý díl) se nakonec "zvrtlo" do akčně komediálního třetího dílu, u kterého byste marně hledali něco jako hororové scény. Raimi přistoupil k trojce jakoby od znova a trochu zapomněl, o čem byl první a druhý díl. Takže místo atmosféry a gore efektů se dočkáme tuny hlášek a (středověké) akce. A mně kupodivu tenhle přechod nevadil, bavil jsem se a film má jenom 81 minut, takže to rychle uběhne. Snímek jsem si užil, a proto zde těch 90 % bez problému dám. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Po uletenej dvojke, ktorá nedala vydýchnuť Raimi preradil ešte na vyššiu rýchlosť a nechaj prirobiť ešte aj turbomotor. Maniakálny film.Totálne šialená,nahláškovaná miliónmi nápadov prešpikovaná zábava. Ale občas je to na mňa až príliš preplácané a nepríjemne agresívne. Najslabší Evil dead. 8/10 P.S. Videný Director´s cut, takže chýba" heil the king baby ", ale ten koniec čo som videl sa mi páči viac než ten v obchode ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ted Raimi, bratr Sama Raimiho, tu hraje hned čtyři camea. (Martin00x)
  • Zaklínadlo, které musí Ash vyslovit ("Clatto Verata Nicto"), je téměř identické jako rozkaz ovládající robota v The Day the Earth Stood Still (1951) ("Klaatu barada nikto."). (jonyyy)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama