Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že ani po letech mě Ash nezklamal. Humor přibyl, i když to ještě není taškařice, jako poslední část. Běsná létající kamera zabírá ze všech možných a snad i nemožných úhlů. Kultovní scéna s jelenem pobaví, Ash zde dostává démonické vzezření i bez maskérů. Samozřejmě matička ve sklepě nemá chybu a hrátky s rukou, kterou Ash nahradí motorovou pilou, jsou k popukání. Mimochodem název Hemingwayovy knihy Sbohem, armádo, kterou dá s dalšími Ash na kbelík, pod nímž ruku uvěznil, má ještě druhý význam - sbohem, ruko. Příjemné tajemno navozují pohybující se stromy, které nakonec zaútočí na chatu. Viděno pětkrát a jistě ne naposledy. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě něco úžasného. Tento díl považuji v originalitě za horší, protože v mnohém vychází z minulého, však je to v podstatě částečný remake. Ale je mnohem vtipnější, propracovanější, akčnější. Celkově si netroufám tvrdit, který díl je lepší, protože tento jsem měl asi od devíti let na kazetě a těžko bych počítal, kolikrát jsem ho viděl a s každým dalším zkouknutím se mi líbil víc a víc, protože jsem si všímal už i těch nejmenších detailů. Těžko něco vytýkat. Bruce Campbell je prostě třída. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se zbláznil a svrhl s sebou i Bruce Campbella:) Vítejte v pokračování legendy žánru, kde na Bruce Campbella útočí jeho vlastní ruka, prožívá hysterický záchvat smíchu s neživými předměty a krve se zde objeví snad více, než kolik se jí valilo z výtahových dveří v Osvícení. Evil Dead 2 přináší naprosto bláznivou, ujetou frašku, kde hrabe snad naprosto všem:) Evil Dead 2 je zřejmě asi jediné béčko, z něhož dokáže jeho stvořitel vytvořit áčko:) "Jsem v pohodě." - "Ani se mi nezdá. Právě jsme rozřezali naši dívku řetězovou pilou, to se ti zdá v pohodě?" :) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mě váže silné pouto a to ze dvou důvodů. První je, že jsem tímto filmem v Bluray verzi křtil nový 22' LCD:) a druhý, že jsem si za mlada díky němu užil spousty bezesných nocí. Když takový film vidíte v nějakých cca 11 letech zanechá to na Vás trvalé následky:) ještě teď si pamatuji jak jsem se budil s panickou hrůzou. Film má uplně bombastickou atmosféru, nervy drásající. Po celý film jsem byl napnutý jak tětiva luku, i když jsem zhruba vědel co přijde(několikrát jsem ho viděl), tak jsem se pěkně lekl. Dneska už tento film vypadá tak trochu komicky. Ale ve své době to byl brutální krvák. Obrovské potoky krve, chodící mrtvoly, useknuté ruce. Raimi opravdu horory umí. Strach z toho co se skrývá v lese, brutální nájezdy kamery, nervy drásající zvuky nesoucí se okolo našich uší. Takto se filmy stávají nesmrtelnými klasikami svého žánru a legendy. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • V jednej scéne Ash ovládaný démonom chytí Annie za hlavu pravou rukou, ktorú si predtým motorovou pílou odrezal. (mackyns)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici 12 Gauge Side by Side Shotgun. (dc125)
  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama