Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (681)

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí musím film přehodnotit na maximální počet hvězdiček. Zatímco jednička působila, jako by Raimi nevěděl jestli chce bavit nabeo strašit, tak zde má jasno.Jde o jiný žánr o čistokrevnou komedii, ale místy je dokonce i tento film napínavý. To, že se celý film odehrává opět v jedinné chatě uprotsřed lesa, směřuje film k parodii na předešlý díl. A Bruce Campbell zde předvídé něco, co bych se nebál nazvat hereckým koncertem. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

"..who's laughing now ..who's laughing *now*!?" Má nejoblíbenější část kultovní trilogie. Osobně považuji "Smrtelné zlo 2" za nejdokonalejšího reprezentanta subžánru horor-komedie. Celému snímku vévodí B. Campbell, jemuž víc než polovina filmu skýtá famózní "One man show" v jeho životní roli zombie bijce Ashe. Pamatuju si, jak intenzivně silný pocit beznaděje ve mě vyvolávalo postavení do kterého se ubožák Ash dostal. Řečeno slovy mé desetileté neteře - To je totální psycho! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No je vidět, že na tohle už Raimi nějaký ty prachy měl a na tomhle pokračování se fakt vyřádil. Děj prvního filmu se tu odehraje asi tak během 15 minut a pak se rozjede linie totálních šíleností. Smějící se jelen. Ruka posedlá ďáblem, motorovka, brokovnice, hektolitry krve rozličných barev a mezi tím vším naprosto ultimátní borec Bruce Campbell alias Ash! Hej sežeru tvou duši, sežeru tvou duši! Sežer tohle!!! 100% ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Entertainment Weekly zařadil film na 19 místo v kategorii 50 nejkultovnějších filmů. (Chatterer)
  • Film se měl původně jmenovat Book Of The Dead, neboli Kniha Smrti. (Valenta28)
  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama