Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (912)

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Raimi, Spiegel, Campbell.. Royal Shakespeare Company? To asi ne.. Spíš původ zkratky rsc, označující ukončení zápasu kvůli potoku krve cákající z boxerova obočí na všechny strany.. Za málo peněz hodně hororové muziky umocněné voyeurskou kamerou prolétávající mezi větvičkami, hektolitry umělé krve nastříkané na obličej božského Bruce a spoustou obyčejných zvuků budujících atmosféru (tlukot srdce, cvrkot hmyzu nebo ta moucha na závěr closing credits) a přitom všem je to celé tak krásně neseriózní. Za tu ošklivost, co provedly lesní kořeny nebohé Cheryl, se dává dle trestního sazebníku 5 až 12 let - záleží na šikovnosti přiděleného právního zástupce.. „Join us! Join us!“ ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Já ty zamilované lidi nechápu, proč pořád jezdí na chaty do lesů, když jediné, co se jim tam kdy stane, je děsně protivná smrt? No dobře, tím jsem ukojila svoji egoistickou část, abych dala najevo, jak strašně morálně na výši se oproti tomuto filmu cítím. A také nesmím zapomínat na to, že tohle je zřejmě zakladatel toho žánru týnejdžrů jedoucích si do lesa pro smrt, takže kritizovat ho za to, že jsem se narodila o dvacet let později a tím pádem už znám ty miliony epigonů je velmi nespravedlivé. Ale jdeme dál. Vcelku mě zklamalo, že některé části, zejména ty na začátku, vypadaly tak pěkně výtvarně stylizovaně - močál, listí ve vodě, trouchnivějící dřevo, mlha ve tmě, lidé stojící u auta a sledující svého kamaráda co šmátrá po klíči, dívka sedící mezi vlajícími záclonami, dveře v podlaze - a zbytek byl prostě obrazový kýč kálící na estetiku sakra zvysoka. Předpokládám, že to byl záměr, každopádně mně by se prostě líbilo, kdyby se mi to líbilo celé, i s těmi démony. Jistě, červi, krev, blbé úsměvy a jiné věci tam musí být, ale nemůžou být hezké? Uf, jsem to ale slepice. Nicméně scéna s hádáním karet byla parádní, to se musí nechat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $375,000Tržby USA $2,400,000Tržby Celosvetovo $29,612,367Sam Raimi dokázal na začiatku kariéry točiť dosť zaujímavé horrory ale tento je trošku nedotiahnutý, v niektorých detailoch to pôsobí až moc jednoducho - amatérsky, masky sú urobené na úrovni k ním by som nemal žiadne výtky tak ako ku budovanej atmosfére, tá pôsobí priam démonicky ale strašne my to kazí jednoduchosť príbehu, kde to miestamy pôsobí až moc absurdne až smiešne. Postavy robia dosť neuvážené až trápne konania, čo nevyznie pre príbeh tak skľučujúco v obklopený smrteľného zla ako by malo. U mňa ostáva tento počin len slušným priemerom, na viac to podľa mňa nemá. Samozrejme že tu nechýbajú vydarené nechutnosti ako všemožne za pomoci prírody zaútočiť na človaka, takže pozor na nebezpečné dlhoké konáre, nie je to sranda ak sa vam omotá okolo nohy. /60%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Un-FUCKIN´-believable!!! Dvě slova: Sam Raimi. Tolik tvůrčího potencionálu, vtěsnaného do nějakých 80 minut, jsem snad ještě neviděl. Ohromující je, že ačkoliv vše působí roztomile "staře", herci přehrávají a lekačky se dají čekat minutu dopředu, tak přesto je to všechno strašidelné! Vážně si to nedovedu vysvětlit, ale navzdoy tomu, že přehnanost a komediální prvky se tomuto dílu jen stěží vyhnou, tak jsem se většinu času solidně bál. O režii bych pak dokázal napsat slohovku, protože to, co se Raiminu v mládí podařilo, to by nejpíše chtěl dokázat každý debutující režisér, co si v krámu koupí kameru a vyrazí s partou přátel do lesa. No prostě zážitek, na který se rozhodně nedá zapomenout. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (101)

  • Bruce Campbell si během natáčení vymknul kotník. (Karlos80)
  • Na konci filmu, keď Ash (Bruce Campbell) za svitania vychádza z chaty, je pri zábere na vychádzajúce slnko vidieť, že vlastne zapadá. (tiradentes)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama