Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to jen pár dní, co jsem film viděl a už si nějak nemůžu vzpomenout o co šlo. Mám blbou paměť? No spíš bych řekl, že ten film je poměrně nezáživný. Nemám rád kartářky, neuznávám nějaké jasnovidectví a těchto sraček je film plný. Jestli mě měl konec nějak překvapit, tak to se tada vůbec nepovedlo. Ve filmu je silná atmosféra a i příběh je solidní, divák do konce neví, na čem je. Ale jinak to není žádná sláva, děj mě nedokázal natolik zaujmout a celkově mě to prostě nějak nesedlo. 50% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film není z roku 1999, výstižné by bylo zde napsat další ukázkový příklad zlatých devadesátkových thrillerů. Herecký cásting je bezpochyby famózní, závěrečný zvrat v pohodě, ruku do ohně bych za něj nedal, byť jsem to tušil. Potěšila scéna v soudní síňi a hezky budující napětí. Tyhle filmy můžu. 75% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Není co dodat ... jednoznačně se jedná o top class mysteriózních filmů. Plejáda výborných herců, zajímavý scénář, výtečný režisér, spousta kameramanských a režijních nápadů, kliček, jedinečností. A také divná hudba od Younga. Mám za to, že Raimimu s výše jmenovanými se podařila perfektní předváděčka maloměstského bordelu (Tak trochu S.King). Jen mě přijde trochu za vlasy přitažený český název filmu, nevím co tím chtěl distributor vyjádřit (asi to, že film ani neviděl), ale myslím, že žádný dokonalý zločin se nekoná, byl vykonán v afektu, takže "Dar", by vystihl úplně všechno. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film som videl opakovane, a to že som si ho iba pozvoľna vybavoval svedčí o tom, že vo mne nezanechal silné dojmy. Vo viacerých komentároch autori píšu o Samovi Raimim takmer s nábožnou úctou. Mne to meno nič nehovorilo, tak som sa pozrel na jeho profil a vybavil sa mi Lesný duch, ktorý som poslal do odpadu a filmy, ktoré nepozerám. The Gift mohol byť podľa scenára priemernou detektívkou s množstvom klišé. Raimi do neho vniesol hororovú atmosféru, pričom tie ľakačky a duchárinu si mohol odpustiť. Film zdvihla aj podporujúca hudba a najmä výborná Cate Blanchett, Keanu Reevesa a pre mňa neznámy Giovanni Ribisi. V mojich očiach napriek tomu nedosiahol na označenie "vynikajúci film". ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně v čase 14:30 ve chvíli, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vchází do dětského pokoje, se mění poloha jejího syna v posteli. V 1. záběru je uprostřed postele, ve druhém je více na levé straně. (Pavlínka9)
  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)
  • Annie vlastní auto Delta 88 Oldsmobile, které Sam Raimi použil ve všech dílech série Evil Dead. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno