Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslúži umňa 5 hviezdičiek a to s viacerých dôvodov. Jeden z nich je hrali tam moji obľubený herci a to vynikajúco hlavne Cate Blanchett ktorá ma niky nesklame. Atmosféra bola dobrá s gradovaním príbehu a napinaním diváka. Mysteriózny thriller, pri ktorom som sa vôbec ale vôbec nenudil. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od Raimiho víc. Téměř dokonalý zločin je formálně i obsahově zdařilý psychologicko misteriózní thriller, ale nic víc. Dobře odvedená práce se slušně vybudovanou atmosférou bez výraznější invence. S Raimiho humorem a nadhledem typickým pro jeho rané počiny Evil Dead a objevujícím se znovu v jeho novém filmu Stáhni mě do pekla zde nenajdeme – tady se Raimi tváří smrtelně vážně. Tuto charakteristiku lze brát samozřejmě i jako pozitivní střízlivost, způsob jak se zavděčit širšímu publiku, které bude spíše schopné číst nezáludně jasnou strukturu filmové řeči, než vyprávěcí konstrukci plnou aluzí, ale mě tohle bohužel nestačí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nadpřirozený thriller nevytrhává z průměru Raimiho režie, ale přesné výkony křehké Sibyly Blanchett a jejího strážného anděla z autoservisu Ribisiho. Po diskutabilním konci mi scházel střih na culícího se Jonathana Frakese a jeho:"Pravda! Tato událost se opravdu odehrála v devadesátých letech na americkém jihovýchodě.“ Název Téměř dokonalý zločin je v oblasti distribučních názvů zločinem naprosto dokonalým. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se nám před natočením Spider-manů stihnul dosti odvázat a natočil vynikající thriller plný zajímavých herců. Raimi buduje atmosféru již od první minuty a hlavně ve chvílích, kdy se hlavní hrdince zdají sny a zjevují růžné výjevy, by se dala atmosféra krájet. Obsazení je také téměř bezchybné. Cate Blanchet většinou moc nemusím, ale zde byla výborná. Potěší také herci ve vedlejších roličkách. Giovanni Ribisi se pro hraní tohoto typu pošuků snad narodil a je vynikající. Stejně jako Keanu Reeves, který hraje odlišnou roli, než na jaké jsme u něho zvyklý. Sam Raimi prostě opět zaválel a ukázal, že je to opravdu vynikající režisér. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)
  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • Cate Blanchett během přípravy na film navštívila pět lidí, kteří se živí předpovídáním budoucnosti. (Chatterer)

Reklama

Reklama