Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle americký Jih rád. S tou jeho osobitě ponurou atmosférou, s jeho bažinami a starými domy, s buranskými městečky a se sektami, jejichž členové ve jménu spásy popíjejí strychnin...Sam Raimi ho má evidentně také rád. Protože jinak si nedovedu vysvětlit, proč by natáčel staromódní snímek jako je "Téměř dokonalý zločin". Ale je dobře, že usedl na režisérskou stoličku - neboť pod jeho vedením a zkušeným okem se "The Gift" mění z ryze průměrného scénáře na vizuálně a atmosférický zajímavý film, který vás sice ze spaní budit nebude, ale mrazení v zádech se mu vyvolat rozhodně podaří - i s přispěním skvělých herců s neselhávající Cate Blanchett v čele. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se dal na dráhu krimithrillerů a po Jednoduchém plánu zabodoval i napodruhé. Tentokrát to sice není až taková "bomba", přesto ale jde o zručně natočený snímek se zajímavým scénářem a velmi dobrými herci. Jen mi ta zápletka přišla přece jen trochu průhlednější, což se ke konci také potvrdilo. Jinak by mě fakt zajímalo, proč měla Hilary Swanková v tomhle filmu dlouhé vlasy, když je nad nebe jasnější, že jí sluší krátké. Ale to jen tak na okraj. :) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Pratele, nemohu si pomoct, ale tak desivou filmovou nudu jsem nezazil uz hodne dlouho. Ze zacatku trva nez se film rozhoupe a kdyz prijdou zajimavejsi momenty tak jsou zase rozmelnovany vedlejsi linkou s Buddym. A i finalni rozuzleni nedonuti cloveka hnout ani brvou. Krome Cate Blanchett, ktera opravdu umi verohodne zahrat snad jakekoli lidske pohnuti mysli a emoci, proste zklamani. ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem čekal od Raimiho víc. Téměř dokonalý zločin je formálně i obsahově zdařilý psychologicko misteriózní thriller, ale nic víc. Dobře odvedená práce se slušně vybudovanou atmosférou bez výraznější invence. S Raimiho humorem a nadhledem typickým pro jeho rané počiny Evil Dead a objevujícím se znovu v jeho novém filmu Stáhni mě do pekla zde nenajdeme – tady se Raimi tváří smrtelně vážně. Tuto charakteristiku lze brát samozřejmě i jako pozitivní střízlivost, způsob jak se zavděčit širšímu publiku, které bude spíše schopné číst nezáludně jasnou strukturu filmové řeči, než vyprávěcí konstrukci plnou aluzí, ale mě tohle bohužel nestačí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale mě The Gift nikdy moc k srdci nepřirostl. Sam Raimi jako již bývá zvykem nic neošidil a Cate Blanchett je přímo skvělá, přesto ten film prostě není má krevní skupina. PS: Katie Holmes zde předvádí přímo orgie. Tom Cruise myslím není moc nadšený a možná časem koupí práva na tento film a nechá ty hambaté scény vymazat. Rozhodně se ale povedl výběr herců. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • V roku 2014 sa Katie Holmes v rozhovore vyjadrila, že nemá problém byť na obrazovke hore bez: "Urobila som to už ako veľmi mladá (práve v tomto filme) a to bol ten správny čas. A ak by si to moja rola vyžadovala, urobila by som to znova. Myslím si, že ľudia musia prijať sami seba, svoju kreativitu a svoje telá." (Arsenal83)

Reklama

Reklama