Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

chlievik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepších Poirotových príbehov, ak nie úplne ten najlepší. Sú asi 4, možno 5, ktoré sa mu vyrovnajú, inak je to špička. Vykreslenie príbehu je príjemne jemne nejasné, hoci som tušil, metódou eliminácie, že vrahom/-hyňou bude dotyčný/-á (zámerne nepoviem kto, aby tí, čo to nevideli... veď viete..), ale aj keď je odhalenie vraha inteligentne skryté za verzatilným chápaním situácií, videním príbehu každý okom inak, vysvetlením si situácie tej alebo onej inak, atď, stále to nie je tak nejasné ale ani jasné, a tým pádom je to zaujímavé. Pekne prekrútený príbeh, a zas mi vteká do mysle pomyslenie, ako debilne môže niekedy polícia postupovať aj v dnešnom živote, že trošku inteligentnejší vrah jej prejde cez prsty poľahky, a nevinný sa ani nebráni, lebo bráni niekoho, koho miluje. Celé Poirotovské zápletky sú krásne, a jemne rezané bylinkovým čajom, posedením na besiedke, vypočúvaním pri kozube v teplej izbietke, proste mám až pocity "motýlikov v brušku", keď mám možnosť prvýkrát vidieť nejakú časť, a vychutnať si tú sladkú nevedomosť, a túžbu uhádnuť, kde je pes zakopaný. Aj dnes ide jedna časť v telke, takže... ide sa na to. No a ešte k tomuto príbehu, zaujímaví herci, krásna Rachael Stirling, nežná, jemná, nadnesená, nie pyšná, ale každopádne vznešená, niektoré herecké výkony týchto svetove menej známych Britských hercov sú fakt znamenité. A láska? Láska nepozná hraníc, ale treba dávať pozor, chrániť ju, aby nebola zneužitá! Stlačte len PLAY na ovládači, a vychutnajte si to v najskromnejších detailoch. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Squellá a démonická Julča Coxovic z Duny 2000 s kukadlama jako zrcadlama, jejíž bělostně porcelánový obličej dlouho nezapomenu. Venuše Illská? Hadr. V těch očích by se fakt dalo utopiti. Potěšil Toby Stephens z viktoriánských BBC adaptací. A vůbec mi tady nechyběl (naopak) věrný pejsek/sidekick, Herkulese Hruštičky. I když...já mám raději Tři malá Prasátka.:))) ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitní příběh, který až moc nápadně ukazuje na nesprávnou osobu a přitom krutý vrah je do poslední chvíle schováván. Zajímavé je vykládání 14 let starých informací pěti různými lidmi. Bohužel zde Poirot musí domyslet až příliš mnoho skutečností, o kterých ani samotní aktéři nevěděli a museli si je vyložit jinak, a to je i pro takového génia takřka nemožné. ... Malíř, molo, pivo, jed. ()

gizi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot na případu tentokrát pracuje sám, chybí tedy oživení prostřednictvím jeho spolupracovníků. To ale není na škodu, i když humor prakticky chybí. Případ začíná náznakem čehosi, co je naštěstí záhy vysvětleno, takže divák netápá až do konce. Následuje pohled na dobu zločinu z perspektivy pěti svědků, což je zajímavé (ale mohlo být podáno i zajímavěji) a přes své částečné opakování ani není nudné. 75%, 21.6.2014. ()

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Mám rád všechny "poirotovky" s Davidem Suchetem, všechny hodnotím v rámci žánru jako nadprůměrné, nicméně tato je první, která mě doslova usadila do křesla a zcela vtáhla. Rozhodně si tento film zaslouží nejvyšší hodnocení a to nejen v kontextu žánru. Skvělé herecké výkony, psychologie postav, tempo vyprávění... Skvostný snímek. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • V celém filmu není zmíněno, proč Agatha Christie příběh nazvala Pět malých prasátek. V knize Poirot (David Suchet) připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)
  • Ve scénách z dětství maluje mladý Amyas Crale levou rukou, ale ve scénách, kde je dospělý a hraje už ho Aidan Gillen, maluje pravou rukou. (Sebi236)

Reklama

Reklama