Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 9 (2003) (série)


Pět malých prasátek (S09E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Five Little Pigs (více)

Obsahy(1)

Lucy Craleová přišla ve svých sedmi letech o matku Carolinu, která byla odsouzena a popravena za vraždu svého manžela Amyase, Lucyina otce. Po čtrnácti letech dostává Lucy dědictví jehož součástí je i dopis, který jí matka napsala před svou smrtí a v němž tvrdí, že je nevinná. Čtrnáct let je hodně dlouhá doba. Za tu dobu se může svět posunout o hodný kus kupředu, může jej ale také hodně lidí opustit. Pět klíčových svědků, kteří byli tím či oním způsobem zainteresováni na případu vraždy malíře Amyase Cralea, však naštěstí ještě žije. Lucy se rozhodne očistit matčino jméno a požádá slavného detektiva Hercule Poirota o prošetření případu. Poirot případ přijímá a nejprve jde za advokátem, který před čtrnácti lety Carolinu obhajoval. Od něj se mimo jiné dozví, že Amyas míval pletky se ženami, což Caroline mlčky snášela. Až na tu poslední, Elsu Greerovou... Takže se Hercule Poirot může směle pustit do řešení téhle dávné záhady. Ostatně Lucy Craleová, která touží očistit jméno své matky, je mimořádně půvabná mladá dáma, které by byl hřích nepomoct. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (137)

consuela1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravdivé jádro případu se skrývá někde v bludišti pěti subjektivních výkladů událostí, které se odehrály v několika kouzelných letních dnech před čtrnácti lety. Pravdy a lži, láska a nevěra, podivná forma lásky a podivná forma nevěry, kdy nic není tak, jak se zdá být. Najít správný konec nitky a rozplést natolik zamotané klubíčko je herculovským úkolem pro nejlepšího detektiva všech dob, který kromě šedých buněk mozkových umí použít také srdce, které ho neomylně přivede k rozuzlení. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejnovějších dílů o genialitě Hercula Poirota patří k těm nejsmutnějším. Poirot pátrá po pravdě o 14 let staré vraždě a rozkrývání smutné pravdy jen opět odkrývá bolest v srdci. Celková nálada filmu je hodně ponurá a neradostná a také vizuální styl je hodně odlišný od dřívějších dílů. Podle mého názoru to na kvalitě spíš ubralo. ()

Reklama

paniColombova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

BRAVO BRAVO BRAVO. Natočeno v roce 2003 a výborné. Dobrá myšlenka rozřešit vraždu po tolika letech. Jen trochu pozdě. Smutný nespravedlivý osud jedné dobré ženy a jejího manžela. Jako vždy - vraha jsem netušila do konce filmu. Toto je jedna z mých srdcovek asi právě proto, že tento příběh je aspon pro mě nejsmutnější, co jsem kdy od Agathy viděla. Křehce natočený film a jeden z mála, který se Agatině stylu moc nepodobá, ale možná právě to je na tom to orginální, jiné. PS: Za pozornost stojí i dojemná hudba na klavír doprovázející film. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších filmů ze Suchetovo Poirotí série. Příběh je prost jakýchkoliv humorů, které jsou sice jinde vtipné a dobře fungující, tady by ale působily převelice nevhodně a narušovali by melancholickou atmosféru, kde geniální detektiv (jehož knír už nevypadá falešně a dostal méně brilantiny, hurá, hurá) pravdu odhaluje desetiletí po té, co se odehrál čin. Výtečně! Vždycky jsem měl nerad případy podle syžetu podobného Vraždám v Midsomeru, kde musím půl hodiny sledovat vzájemné vztahy aktérů ještě před tím, než se stane vražda (Poirot je jedna z mála knižnětelevizních postav, u které mi to nevadí). Film je natočen fantasticky i technicky / filmařsky a vybíhá z běžné rutiny, která se chtě nechtě po tolika letech vysílání seriálu (jestli se tyhle pozdější díly dají za seriál vůbec považovat) objevuje. Výtečně, klatěhyml. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Znala jsem mou sestru dobre. Ta by proste nikoho nedokazala zabit. Lidska podstata ma nekonecnou moznost prekvapit". Klasicka Poirotovska detektivka, kde najsilnejsou strankou Sucheta ako Poirota je psychologia. Tentokrat sa mu prislubili aj vyborni herci ako dve krasne samice, teda vlastne 3 krasne samice konkretne Rachael Stirling a Aimee Mullins + Sophie Winkleman. Toby Stephens /Bondovka Dnes Neumirej/ sa tu tiez zjavil, a mal dost priestoru - teda mne Stephens nikdy nevadil, a celkom ho zacinam mat aj rad. Detektivka se vsim vsudy a k tomu nadherne prostredie : 95 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • V celém filmu není zmíněno, proč Agatha Christie příběh nazvala Pět malých prasátek. V knize Poirot (David Suchet) připodobňuje pět hlavních postav k jedné dětské říkance a dle jeho názoru povahy zúčastněných přesně vystihují popis jednotlivých prasátek. (Robbi)
  • Ve scénách z dětství maluje mladý Amyas Crale levou rukou, ale ve scénách, kde je dospělý a hraje už ho Aidan Gillen, maluje pravou rukou. (Sebi236)

Reklama

Reklama